İsveç menşeili Volvo, XC60 hayranlarını yeni bir haberle heyecanlandırıyor. Marka, modeline yepyeni bir donanım seçeneği daha ekleyerek 2024 yılına iddialı bir giriş yapmayı hedefliyor. Otomotiv devinin sunduğu Black Edition versiyonu ilgi çekeceğe benziyor. Şık ve zarif tasarımıyla bizleri karşılayan Volvo XC60 Black Edition versiyonunu genel detaylarıyla ele alalım.

Volvo XC60 Black Edition

Volvo XC60 Black Edition versiyonun en önemli öne çıkan detayı, simsiyah bir görünüme sahip olmasıdır. 21 inç jantlarda ve geniş ızgaralarda kullanılan siyah renk, aracın tasarımını tamamlayarak ortaya görsel bir şölen çıkarıyor. Aynı zamanda siyah ve karanlık tema sayesinde markanın logosunu daha fazla gözler önüne seriliyor. Bu tasarımsal düzenleme ise yalnızca Ultimate donanımında kullanıldığından dolayı özel bir nitelik taşıyor.

Volvo XC60 Black Edition, iç tasarım anlamında da zengin detaylara sahip. Orijinal orrefors kristalinden oluşturulan vites kolu topuzu, koyu tonlar arasında parlayarak keskin geçişleri destekliyor. Siyahın zamansızlığı sayesinde iç mekandaki tavan kaplaması zarifliği beraberinde getiriyor. İç mekandaki tezatlıkları da yakalan Volvo, koltuk döşemelerinde kaliteyi ve sportif görünümü sağlamayı başarıyor. Deri ve suni olmak üzere iki farklı koltuk döşemesi seçeneği sunabilen marka, konforu da göz ardı etmiyor.

volvo

İnce ve özel dokunuşlar sayesinde araç, sınıfında öne çıkmayı başarıyor. Aynı zamanda B5 Ultimate Black Edition ve XC60 T8 Recharge Ultimate Black Edition seçenekleriyle de dikkat çekiyor. B5 Ultimate Black Edition, dört silindirli motoruyla ve teknik özellikleriyle göz dolduruyor. Model, 48 volt hafif hibrit teknolojisini barındırırken 247 HP güç üretimi yapabiliyor. Ayrıca bu güç üretimiyle 0-98 km/sa hıza 6,5 saniyede gelmeyi başarıyor.

455 HP motor gücüne sahip XC60 T8 Recharge Ultimate Black Edition ise PHEV hibrit modeli bir araç. 0-98 km/sa hıza 4,5 saniyede çıkarak sürücülere çok iyi değerler sunabiliyor. Ayrıca XC60 T8, sadece elektrikle 56 km yol kat edebiliyor. Bunu ise 18.8 kWh’lik bataryası sayesinde başarıyor.

Son olarak Volvo XC60 Black Edition hakkındaki başlığımız ilginizi çektiyse blogumuzda yer alan farklı içeriklerimize göz atabilir veya buraya tıklayarak size önerdiğimiz başlığa ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here