Bosch, Microsoft İle Otomobiller İçin Anlaşma Yaptı

0
629
bosch microsoft

Bosch ve Microsoft, otomobiller için anlaşma yapacaklarını belirttiler. İşbirliğinin amacı, otomobil yazılımının gelişimini desteklemek, otomobilin tüm yaşam döngüsü boyunca kullanımını basitleştirmek ve hızlandırmak ayrıca otomobil kalite standartlarına uymaktır. Yeni platform Microsoft Azure tabanlı olacak ve Bosch’un yazılım modüllerini içerecek ve yazılımın geliştirilip kontrol ünitesi ve araç bilgisayarına indirilmesine olanak tanıyacak. İşbirliğinin diğer bir odak noktası, yazılım geliştirme sürecinin verimliliğini artırabilecek araçlar geliştirmek olacaktır. Bu, yeniliği teşvik edecek ve dahili ve genel araç yazılımı geliştirme maliyetlerini azaltacaktır. Sürücüler için platform, yeni işlevlere ve dijital hizmetlere daha hızlı erişim anlamına gelir. Bosch, Microsoft ile otomobiller için anlaşma yaptı.

Bosch, Microsoft İle Otomobiller İçin Anlaşmaya Vardı

Bosch ve Microsoft arasındaki işbirliği, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinin yazılım, elektronik ve sistemlerdeki uzmanlığını Microsoft’un yazılım mühendisliği ve bulut bilişim alanındaki uzmanlığıyla birleştiriyor. Her iki şirket de 2021’in sonunda ilk otomobil prototipi için yeni bir yazılım platformu hazırlamayı planlıyor. Yazılım, yeni nesil otomobillerde giderek daha önemli bir rol oynayacak. Yazılım olmadan elektrikli araçlar, otonom sürüş ve modern mobilite hizmetleri gibi yeni trendler gerçekleşmeyecek. Gelecekte, bu aynı zamanda daha sık güncelleme ve yükseltme gerektirecektir. Bununla birlikte, bir aracın yaşam döngüsü boyunca katı güvenlik gereksinimleri olduğundan, araçlara yönelik kablosuz yazılım güncellemeleri ve dijital hizmetler çok karmaşıktır. Çok çeşitli seriler ve modeller işleri daha da zorlaştırır.

bosch microsoft

Bu işbirliği, Bosch’un kablosuz araç güncellemeleri için gerekli olan elektrikli ve elektronik mimari, kontrol üniteleri ve araç bilgisayarlarına ilişkin derinlemesine anlayışından yararlanacak. Ayrıca şirket, uzmanlığının yanı sıra yazılım tabanlı ürünleri ve otomotiv geliştirme araçlarıyla da katkıda bulunacak. Bu, araç bilgisayarları ve kontrol birimleri için temel yazılım ve ara yazılımın yanı sıra tüm filolar için kablosuz güncellemeler sağlayan bulut tabanlı yazılım modüllerini içerir. Heyn, “Araçtan buluta kadar kapsamlı bir yazılım platformuna sahip olmak, yazılım geliştirme ve araç sistemi entegrasyonunun karmaşıklığını azaltacak. Bu şekilde, akıllı telefonlarda olduğu gibi araçlarda da kablosuz güncellemelerin sorunsuz ve rahat bir şekilde çalışması için gerekli koşulları yaratacağız” dedi.

Önceden entegre edilen platform, araç ve bulutun yazılım mimarilerinin artık sorunsuz bir şekilde birbirine uyması sayesinde, aracın yazılımının her zaman güncel olmasını sağlamaya yardımcı olan kablosuz güncellemelerin karmaşıklığını büyük ölçüde azaltacak.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here