Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır?

0
7828

Otomobillerin oldukça yaygınlaştığı, ihtiyaç olduğu bu zamanda birçok kişi ehliyet sahibi olmayı düşünmektedir. Ehliyet almak, geçmiş yıllarda zor ve uzun bir süreç olarak gerçekleşmekteydi. Ancak günümüz şartlarında ehliyet almak oldukça basittir. Sürücü kursuna kayıt yapıldıktan sonra süreç başlar. Süreç, teorik derslerle başlar. Yazılı sınava girilir. Direksiyon dersleri yapılır. Direksiyon sınavına girilir. Peki bu işlemler ne kadar sürer? Ehliyet ne kadar sürede alınır? Yazımızın devamında bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

Ne kadar sürede

Ehliyet Nasıl Alınır?

Pandemi sebebiyle sosyal mesafenin önemi bir hayli arttı. Sosyal mesafeyi korumanın neredeyse en zor olduğu yer ise toplu taşıma araçlarıdır. Bu sebeple birçok kişi otomobil sahibi olma kararı vermiştir. Ancak otomobil kullanabilmek için ehliyet sahibi olmak gerekmektedir. Ehliyet sahibi olmak için milli eğitim bakanlığına bağlı sürücü kurslarına kayıt olmak gerekir. Ehliyet kursuna gerekli evrakları teslim ettikten sonra süreç başlar. Bu süreçte aday, 2 farklı sınava tabii tutulur. Sınavlardan biri teorik sınav diğeri ise direksiyon sınavıdır. Direksiyon sınavına girmek için teorik sınavı geçmiş olmak gerekmektedir. 1 adayın her iki sınavda da 4 hakkı bulunmaktadır. 4 hakkı kullanan adayın dosyası kapatılır. Ehliyet alma süreci yaklaşık 45 gün sürmektedir.

Ne kadar sürede

Ehliyet Ne Kadar Sürede Alınır?

Sürücü kurslarında aylık gruplar bulunmaktadır. Her ayın 9’u son kayıt tarihi olarak geçmektedir. Bu tarihten önce kayıt olanlar aynı ayın grubu olarak geçerli olur. Son kayıt tarihinden sonra kayıt olanlar bir sonraki ayın 9’undan sonra eğitimlere başlar. Bu sebeple ehliyet alma düşünceniz var ise ayın 9’undan ince kayıt olmaya gitmeniz ehliyet sürecinizi kısaltacaktır. Ehliyet süreci son kayıt tarihinden itibaren ortalama 45 gün sürmektedir. 45 gün, daha önce hiç ehliyet almamış kişiler için geçerli süredir. Daha önce ehliyet almış sürücüler, farklı grupta bir araç için ehliyet almak istediğinde teorik sınava dahil edilmez. Direksiyon derslerini aldıktan sonra sadece direksiyon sınavına girerler. Daha önce ehliyetiniz var ise ve farklı grupta bir ehliyet almak isterseniz bu süre yaklaşık 20 gün sürmektedir. Bu durum için de ayın 9’u son gün olarak geçerlidir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here