Motosiklet Güvenliği İçin Kullanılabilecek Ekipmanlar

0
1316

Motosiklet Güvenliği

Günümüzde trafiğin yoğun olduğu İstanbul gibi illerde birçok kişi ulaşım için motosiklet tercih ediyor. Motosiklet pazarı her geçen gün büyüyorken motosiklet hırsızlıkları da çoğalmış durumda. Bu hırsızlar kendilerini o kadar geliştirmişki, çok kısa sürede motosikleti çalabiliyorlar. Motosiklet sahiplerinin motosiklet güvenliği için kullanması gereken ekipmanlar vardır. Bu yazımızda motosiklet güvenliği için kullanılabilecek ekipmanlardan bahsedeceğiz.

Motosiklet Hırsızıklarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Son zamanlarda sıklıkla motosiklet çalınma haberleri ile karşılaşıyoruz. Birçok motosiklet sahibi motosikletlerini birikimleriyle belki de uzun bir zaman bekleyerek alabiliyor. Ancak motosiklet almak yetmiyor. Almış olduğunuz motosikleti güvenli bir şekilde korumak için bazı ekipmanlara da ihtiyacınız var. Bu ekipmanları listeledik. Lütfen bu ekipmanları ertelemeyin. Motosiklet hırsızları her an motosikletinizi farkedebilir.

Motosiklet Güvenliği İçin Ekipmanlar

Alarmlı Disk Kilidi

Alarm hırsızlar için çok caydırıcı bir donanımdır. Ancak birçok motosiklet sahibi akünün bitmemesi için motora alarm bağlamıyorlar. Bunun yerine alarm özelliğine sahip disk kilidi satın alıyorlar. Alarmlı disk kilitlerinde motor ile herhangi bir elektrik bağlantısı gerektirmez. Ancak disk kilidi her ne kadar alarmlı olsa bile kalitesi çok önemlidir. Çin malı kilitlerden uzak durmak gerekir. Güvenlik ve sağlamlık açısından kendini kanıtlamış abus gibi markalara yönelmek gerekir.

Abus firmasının üretmiş olduğu alarmlı disk kilitleri, 3D konumlandırma sistemine sahiptir. Bu sistem ile birlikte alarmın devreye girmesi için herhangi bir darbe gerekmiyor. Sadece yönünün değişmesi bile bu alarmı devreye sokmaya yetiyor. Öte yandan çin malı alarmlı disk kilitlerinden bahsedecek olursak, hırsızlar işin taktiğini öğrenmişler kilidin siren bölümüne sıvı yapıştırıcı dökerek alarmı devre dışı bırakıyor ve geldikleri kamyonetin arkasına atarak motosikletleri rahat bir şekilde götürüyorlar. Abus kilitte alarm sireni kilit içerisinde olduğu için kilide dokunmadan sökülemiyor. Dokunduklarında ise alarm devreye gireceği için sorun ortadan kalkmış oluyor.

 Zincir Kilitler

Motosiklet hırsızlıkları

Zincir kilit, bir motosiklet hırsızını caydıracak ekipmanlardan biridir. Motorunuzu korumak için bir otoparkınız yoksa kesinlikle motorunuza uygun ve kaliteli bir zincir kilit almalısınız. Zincir kilit almak için fiyat araştırması yapıldığında çok farklı fiyatlara alınabildiğini göreceksiniz. Bilindik markaların kendini kanıtlamış ürünlerinden almanızı tavsiye ederiz. Zincir kilit seçerken köşeli çelikten yapılmış olmasına ve içinin gözükmüyor olmasına dikkat edilmelidir.

 

İmmobilizer

Motosiklet hırsızlıkları

Immobilizer sistemi motorun tek bir anahtarla çalışmasını sağlar. Bu sebeple düz kontakla çalışmaz. Bu sistem bazı motorlarda fabrika üretimi bulunduğu gibi sonradan da uygulanabilir.

GPS Takibi

GPS sistemi her motosikletde olması gereken bir özelliktir. Anlık olarak motosikletinizin konumuna ulaşabileceğiniz gibi, Hız, rota gibi verileri de alabilirsiniz. Gps cihazları motosikletin ulaşılması zor kısmına takılır. Hırsızlar GPS’i farketseler dahi sökmeye çalıştıklarında motor sahibine bildirim gider. Çalınan motosikletinizi kolaylıkla bulabilirsiniz.

2.El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here