Oto Teyp Bağlantısı Nasıl Yapılır?

0
28302

Otomobiller birçok kişinin günlük olarak kilometreler katettiği, yeri gelince trafikte saatlerce beklediği olmazsa olmaz ulaşım araçlarıdır. Otomobillerle yolculuk yaparken, sürücünün dinç kalması ve keyifli bir yolculuk yapması için müzik sistemleri bulunur. Bu araçtan araca değişebilir. Müzik sistemleri teknolojinin de gelişmesiyle doğru orantılı olarak yeni model araçlarda çok daha kalitelidir. Bu yazımızda müzik sistemini beğenmeyen ve otomobillerle uğraşmayı hobi edinmiş olanlar için “Oto teyp  bağlantısı nasıl yapılır?” sorularının cevabını vereceğiz.

Oto teyp

Oto Teyp Nasıl Bağlanır?

Oto teyp yani müzik sistemine internet üzerinden daha uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Ancak teyp siparişi verdiniz ve teybiniz geldi. Kutu açıldığında bir ton kablo göze çarpacaktır. Bu kablolar ne kadar göze korkunç ve karmaşık gelse de her kablonun rengi sistematik bir şekilde verilmiştir. Oto teybinizin bağlantı şeması da kutudan çıkabilir. Bu şemaya bakarak da bağlantıyı kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Renklerine göre kabloların görevini belirtmeden önce aracınızın marka modeline uygun oto teyp satın alırsanız soketi çıkartıp yeni teybe takarak montajı tamamlayabilirsiniz.

Oto teyp

Renklerine Göre Kabloların Görevi Nedir?

Elektrik Kabloları

Kırmızı Renkli Kablo: Bu kablo teybin elektrik aldığı kablodur. (+) pozitif uç bağlanmalıdır. Eğer teybinizin kontakla beraber çalışmasını istiyorsanız, kontak elektriğine bağlanır.

Sarı Renkli Kablo:   Bu kablo teybinizin hafıza kablosudur. Bağlanması gereken nokta (+) pozitiftir. Teybinizin kontak olmadan çalışmasını istiyorsanız kırmızı ile birlikte bağlanmalıdır. Aracın pozitif ucunu kontrol kalemi yardımıyla bulabilirsiniz.

Siyah Kablo: Bu kablo aracın şase olarak adlandırılan negatif ucuna bağlanmalıdır.

Mavi Kablo: Bu kablo aracın elektrikli antenine ve amfisine bağlanabilir. Teyp açıldığında o kablodan (+) kutup çıkar.

Hoparlör Kabloları: Geriye kalan kablolar Hoparlör kablolarıdır. Hoparlör kabloları renk çiftleri şeklindedir. 2 adet mor, 2 adet yeşil, 2 adet beyaz, 2 adet gri şeklindedir. Bu çiftlerden bir tanesi düz renge sahipken diğerinde siyah bir çizgi vardır. Çizgili olan hoparlörün (-) ucu, düz olan ise hoparlörün (+) kutbudur.

Oto teyp

Kabloların görevlerinden bahsettik. Bu işleme başlamadan önce aracınızın akü kutup başını sökmeniz aksi bir durumda teybinizin zarar görmesine engel olacaktır. Ancak kutup başı söküldüğünde (+) kutbunu kontrol kalemi vasıtasıyla bulamayacaksınız. Kablolar renklerine uygun bir şekilde bağlanır. İzolasyon bandı ile bantlanır. Teyp açılıp kontrolleri yapılır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here