Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor!

0
1478

Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor!

Moto Guzzi’nin 2021 yılı için V7, V9 ve V85 TT modellerinin güncellendiği haberi vermişti. Haberin ardından Mandello del Lario markası, yüzüncü yıl dönümünün şerefine sınırlı sayıdaki motosikletlerini sundu. Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor! Ayrıca yıldönümü modellerinde ikonik renkler, deri benzeri eyerler ve özel bir altın kartal amblemi yer alacaktır.

Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor!

1921’de girişimci Emanuele Vittorio Parodi, oğlu Giorgio ve arkadaşı Carlo Guzzi ile şirketi kurdu. 1919’da bir test uçuşunda ölen Parodi’nin arkadaşı ve pilot arkadaşı Giovanni Ravelli’nin onuruna kartal amblemi seçildi. Motosiklet markasının amblemi kartal olarak değiştirildi. İlerleyen yıllarda Moto Guzzi hızla büyüyen bir üretici oldu ve grand prix yarışlarında önemli bir kilit oyuncu rolüne sahip oldu. Şirket İtalya’daki Como Gölüne karşı kurduğu fabrikasına büyük yatırımlar yapmıştır. Ayrıca Moto Guzzi, motosiklet dünyasında başarılı olmasının sırrını; savaş sırasında uçak parçaları üreten mühendisler ve eski dünya zanaatkarlarından oluşan takım/çalışma arkadaşlarına borçludur.

Moto Guzzi 1953-1957 yılları arasında her yıl dünya şampiyonluğunu kazandığı 350cc sınıfında önemli rol oynamaktaydı. Yarışlarda ve 350 cc’li motosiklet üretimindeki başarısı, bugünün Moto GP motosikletleri ile benzer olmaktadır. 1957 Belçika Grand Prix’sinde Otto Cilindri, saatte 286 kilometre hıza çıkmayı başarmıştır. Triumph ve Ducati Avrupa pazarında daha fazla yayılıp ün kazanırken, Moto Guzzi kendi kabuğuna çekilmiştir. Sadece belirli bir kitleye hizmet etmeye devam etmiştir. Bir asırdır hayatta kalabilen Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor! ve bir yüz yıl daha kabuğunda kalacağa benziyor.

İkinci El Motosiklet İlanları

Moto Guzzi 100.Yılını İkonik Tasarımla Kutluyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here