Kadınlar İçin Başlangıç Motosikletleri

0
751

Baştan söylemeliyim ki motosiklete başlamanın kadın veya erkeği yoktur. Fakat Motosiklete hakimiyet konusunda Kadın sürücülerin, erkek sürücülere oranla daha fazla zorlandığı söylenebilmektedir. Yeni başlayan sürücüler, ilk olarak trafik ortamına alışmaları gerekmektedir. Bu sebeple rahat ve kolay diyebileceğimiz motosikletlerle başlamak, güvenlik açısından oldukça önemlidir. Kadınlar İçin Başlangıç Motosikletleri! Bugün tanıtacağım motosikletler, tasarım ve yapıları itibariyle insanların gözünde hoş duran ve ilgi çeken motosikletlerdir.

3Honda MSX125

Honda kalitesini ve dayanıklılığıyla her zaman ön plana çıkmaktadır. Honda MSX’in küçük ve hafif olması, sürücülere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Honda MSX 103 kilogramdır. 4 vites ve uzun vites aralıklarına sahiptir. Bu özellikleri düşük tork ve güç değerleriyle birleştiği zaman ortaya sürücü dostu bir motosiklet çıkmaktadır. Kadınlar İçin Başlangıç Motosikletleri kategorisinde en iyi seçenek olarak gözükmektedir.

2Yamaha Delight

Yamaha Delight scooterdir. Tek silindir, 114 cc, 5.3 beygir olarak üretilmektedir. Şehir içi sürüşlerinde oldukça yeterlidir. Trafik deneyimi olmayan sürücülerin yönelmesi gereken ilk motosikletlerden birisidir. Fakat motosiklet sürüş tekniklerini anlamada zorluk yaşayabilirsiniz. Otomatik vites olması nedeniyle debriyaj ve vites gibi olayları öğrenemez, tecrübe kazanamazsınız. Yamaha Delight ile trafik bilinci oluşturduktan sonra vitesli motosikletlere geçip, motosikletin teknik aksamlarını öğrenebilirsiniz.

1Suzuki Van Van125

Suzuki Van Van 125 boyut olarak küçük olsa da özellik bakımından commuter sınıfıyla yarışmaktadır. 4 zamanlı, tek silindir, hava soğutmalı ve 124 cc’lik bloğuyla tam bir başlangıç motosikletidir. 6 Vites ve 128 kilogram ağırlığına sahiptir. Yere yakın olması sayesinde ağırlığını sürücüye hissettirmemektedir. Bu haftalık Kadınlar İçin Başlangıç Motosikletleri olarak üç adet motosikleti sıraladım. Gelecek haftalarda fiyat ve performans odaklı başlangıç motosikletlerini sıralayacağım.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here