Bu Motosiklet Tasarımı İle Çok Dikkat Çekiyor!

0
929

Tasarımı İle Kendine Defalarca Baktıran Model: Bandit9 Supermarine

Vietnam merkezli Bandit9, 10. yıl dönümlerini yeni bir motosiklet ile kutluyor. Marka bu sefer de Supermarine adını verdiği özel motosiklet modeli ile çok ses getirdi. Bandit9’un en yeni fütüristik modeli: Bandit9 Supermarine. Tasarımı ile oldukça dikkat çeken model, son dönemde gördüğümüz en farklı motosiklet modelleri arasında yerini aldı. Bizce de tasarımı gerçekten kendine dönüp bir daha baktırıyor. Bandit9 daha önce de öne çıkmayı başaran motosikletlere imzasını atmıştı. Bu Yeni Supermarine modeli de karşımıza karşımıza elektrikli bir seçenek çıkarmıyor. Modelin kalbinde sıvı soğutmalı ve eğer istenirse 1.200 cc’ye kadar modifiye edilebilen 900 cc’lik bir Triumph Twin motor yer alıyor.

Bandit9 Supermarine

100 Km de 4,1 Litre Yakıt Sarfiyatı!

Aktarılan bilgilerden anladığımız kadarı ile motosiklet, modifiye edilen 1.200 cc motoru ile 7.250 rpm’de 103 beygir güç, 4.250 rpm’de ise 113 Nm tork ortaya koyuyor. Bu motoru ile Supermarine, 210 km/s hıza kadar çıkabiliyor. Modelin yakıt sarfiyatına baktığımızda ise 100 km de 4,1 litre olduğunun açıklandığını görüyoruz. 900 cc’lik sürümünde ise 7.500 rpm’de 75 beygir güç, 3.800 rpm’de de 80 Nm tork ortaya koyduğunu görüyoruz. Motosiklet 900 cc’lik motoru ile 193 km/s hıza çıkabiliyor. Bu motorların Euro5 emisyon standartlarına uyumlu olduğu da verilen bilgiler arasında bulunuyor.

Ancak belirtmemiz gereken bir şey var. Ne yazık ki Bandit9 Supermarine motosiklet modeli aşırı yüksek performans odaklı bir seçenek değil. Model sadece tek kişilik olarak tasarlanmış. Supermarine’in en çok öne çıkan kısmı açık yapıda ki motorunun her açıdan görülebiliyor olması. Motosikletin toplam ağırlığı en az 190 kg seviyesinde. Aynı zamanda alüminyum bir şase kullanan bu dikkat çekici model, plastik ya da karbon fiber gövde parçaları ile de tercih edilebiliyor. Bandit9 Supermarine, Brembo imzalı dört pistonlu disk fren sistemi ile de donatılabiliyor. Bu yeni model için fiyat henüz belli değil. Ancak rakamın kesinlikle ucuz olması beklenmiyor.

Tasarım Detayları

Modelin gövdesi, sıçrayan mobula ışınlarının zarif çizgilerine atıfta bulunuyor. Aynı zamanda çerçevesi de, mercan resifinin yapısal olarak sağlam şekillerinden ilham alıyor. Bandit9 Supermarine, elementlere karşı dayanıklı bir motosiklet yaratma hedefi ile tasarlandı. Bu yeni model havacılık, robotik, mekatronik ve kimya mühendislerinden oluşan kurum içi teknoloji ekibi ile yapıldı.

Bandit9 modelleri, pek çok parçasının müzelerde gururla saklanmasından dolayı, geniş çapta koleksiyoncu öğeleri olarak kabul ediliyor. Supermarine de bir sanat eseri ve bir mühendislik harikası olarak karşımıza çıkıyor. Tipik olarak füzelerde ve diğer savunma uygulamalarında kullanılan 7075 alüminyum alaşımı, şasinin yorulmasına karşı dayanıklı olmasını sağlıyor. Aynı zamanda zafer çift motoru da tekerleklere büyük miktarda beygir gücü sağlıyor. Şasisi, tipik olarak füzelerde ve diğer savunma uygulamalarında kullanılan 7075 alüminyum alaşımından yapılmış.

Mühendislik Harikası

Bandit9’un tasarım ekibi üyelerinin yaptıkları açıklamada: “Özel motosikletlerin en üst seviyesinde, işlev güzellik için bir fedakarlıktır. Kendimizi sanatçıdan bilim adamına dönüştürmemiz 2 yılımızı aldı. Önceki modellerimiz el yapımı iken, Bandit9 Supermarine 3D ve mühendislik yazılımları kullanılarak tasarlandı ve üretildi. 400’den fazla bileşen, mikron cinsinden ölçülen toleranslarla en son teknoloji kullanılarak hassas bir şekilde kesildi.” dedi.

Motosikletin ABS plastik, yüksek mukavemetli reçine veya karbon fiberden oluşan yontulmuş gövdesinin akıcı şekli, denizden alınan tek unsur değil. Çerçevesi ayrıca mercan resifinin yapısından ilham almış. Askeri sınıf 7075 alüminyumdan yapıldığı için de aynı derecede güçlü bir model.

Bandit9 Supermarine

Özellikleri

Diğer bazı özellikleri arasında elektronik yakıt enjeksiyonu; paslanmaz çelik egzoz sistemi (titanyuma yükseltilebilir); Nitron süspansiyonu (Ohlins’e yükseltilebilir); Brembo 4 pistonlu frenler (Beringer Aerotec 6 pistona yükseltilebilir); ve özel bir LED ekran bulunuyor.

Üstün süspansiyonları ve frenleri sayesinde güvenli sürüş elde etmek çok kolay. Eğer sizde gerçekten tüy gibi hafif bir performans istiyorsanız, denizaltının karbon fiber çerçeve ve titanyum egzoz içeren yükseltilmiş bir versiyonu Supermarine ile tanışın.

Her Supermarine sipariş üzerine üretiliyor ve fiyatlandırma konusunda herhangi bir bilgi yok. Bu nedenle cesur potansiyel alıcıların fiyat teklifi almak için şirketle iletişime geçmeleri gerekiyor. Geçmiş fiyatlar göz önüne alındığında 30.000 doları aşan bir başlangıç ​​fiyatı beklenenler arasında. İlk teslimatların ise Aralık ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

İkinci el motosiklet ilanları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here