Sebastian Vettel’in Kaskındaki Detaylar Dikkat Çekti

0
1855

Son dönemlerde Formula 1’deki yeteneğini ve başarılarını kanıtlayan Sebastian Vettel’in kaskındaki detaylar dikkat çekti… 

Geçtiğimiz yıllarda 4 kez Formula 1 şampiyonu olan Sebastian Vettel, 2022 Formula 1 sezonundaki kaskıyla dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Peki “Sebastian Vettel’in kullandığı kaskın anlam ve önemi nedir?” Alman Formula 1 pilotu Sebastian Vettel’in yeni kaskında birçok ülkenin bayrağı yer aldı. Ayrıca Kaskın tasarımında ve yapımında “barış” temasının öne çıkarılmak istendiği ve bu yüzden böyle bir tasarıma sahip olduğu vurgulandı.

Çevreci ve Koruyu Kimliği ile Tanınan Sebastian Vettel Kimdir?

Elbette Sebastian Vettel dünyaca ünlü bir Formula 1 pilotudur. 3 Temmuz 1987 yılında dünyaya gelen Vettel, şu anda Aston Martin F1 takımı için yarışmaktadır. Sebastian Vettel’in önceki yıllardaki kariyerine baktığımız zaman BMW Sauber, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing ve Scuderia Ferrari için yarıştığını görmekteyiz. Ayrıca Sebastian Vettel, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Formula 1 Dünya şampiyonu olmuştur. 4 defa şampiyon olan yetenekli F1 pilotu Vettel, Formula 1’in en genç Dünya Şampiyonu rekorunu da şu anda elinde tutmaktadır. Sebastian Vettel, ilk yarışına 2007 yılında 2007 Birleşik Devletler Grand Prix ile çıktı. İlk birinciliğini 2008’de İtalya Grand Prix’inde aldı. Ayrıca son olarak Sebastian Vettel, son birinciliğini 2019 yılında Singapur Grand Prix’te kazanmıştır. Ancak başarılı Alman Formula 1 pilotu, günümüzde de aktif olarak yarışlarda dereceler elde etmetkedir.

Sebastian Vettel’in Kaskındaki Türk bayrağı ve KKTC Bayrağı Dikkatlerden Kaçmadı Sebastian Vettelin Kaskındaki Detaylar Dikkat Çekti

Dört kez Formula 1 şampiyonu olan başarılı Alman pilot Sebastian Vettel’in Ukrayna’nın işgalini protesto etmek için kullandığı yeni kaskında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bayrağı ve Türk bayrağı da bulunmaktadır. Başarılı Formula 1 Pilotu Sebastian Vettel’in savaş karşıtı kaskı Jens Munser tarafından tasarlanmıştır. Kaskın detaylarına baktığımız zaman Alman pilot, Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan Savaş’a Hayır (No War) yazısı ve bir barış güvercini resmi bulunan bir kask taktı. Kask üzerinde ülke bayraklarının bulunduğu bölümde Türk bayrağının yanı sıra KKTC bayrağı da yer aldı. Bu yüzden Sebastian Vettel’in eşitlikçi tutumu, Türk F1 severlerin dikkatlerinden kaçmadı ve övgüyü topladı.

Türk bayrağının kask detayına eklenmesi oldukça beklenen bir durumdu. Ancak Formula 1 pilotu Sebastian Vettel’in kaskına KKTC bayrağı eklenmesi asla beklenen bir durum değildi. Bunun sebebi, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye dışında başka ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamasıdır.

Sebastian Vettel ve Bütün Formula 1 Sporcuları, Rusya’yı Kınadı! Sebastian Vettelin Kaskındaki Detaylar Dikkat Çekti Mavi güvercin tasarımı

2022 Formula 1 sezonu başlamadan önce Sebastian Vettel, Rusya Grand Prix’sinin bu sezon yarış takviminden çıkarılması için çağrıda bulunmuş sonrasında ise Rusya’daki yarışlar takvimden çıkarılmıştı. Ayrıca Formula 1 2022 sezonu 20 Mart’ta Bahreyn Grand Prix’siyle başlayacak. Alman F1 pilotu Sebastian Vettel, Bahreyn’deki ilk yarış öncesi testlerin ilk gününde yine Ukrayna yanlısı, işgal karşıtı bir duruş sergiledi.

FIA ve F1 Ukrayna’nın İşgali Konusunda Kayıtsız Kalmadı

F1 ve FIA, başından beri Ukrayna’daki Rus saldırganlığına kayıtsız kalmadı. İlk olarak, federasyonlar Rusya Grand Prix’sinin organizatörü ile olan sözleşmeyi feshetti. Daha sonra Rusya Federasyonu vatandaşı olan Nikita Mazepin’i Formula 1’den çıkardı. Diğer Formula 1 pilotları da GPDA derneğinin bir parçası olarak profillerinde “Savaşa Hayır” ek açıklaması ve #racingunited hashtag’i ile fotoğraflar yayınladılar ve Ukrayna’daki savaşa kayıtsız kalmadılar. 

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1501626681081094152

Sebastian Vettel’in Hangi Kask ile Devam Edeceği Merak Konusu Oldu

Gelecek hafta, dünya şampiyonası için mücadelenin bir sonraki heyecan verici bölümü burada başlayacak. Sebastian Vettel’in kaskındaki detaylar dikkat çekti. Ancak bilmeyenler için Sebastian Vettel kendi Alman bayrağının renklerinde bir kask takıyor. Sürücünün tüm sezonu bu kaskla mı devam ettirmeye karar vereceği, yoksa bunun tek seferlik bir eylem mi olacağı belli değil.

F1 ve Motor Sporları Haberleri 

İkinci El Aston Martin ilanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here