Mercedes AMG GT Black Serisi, F1’de Güvenlik Aracı Görevini Üstlendi… Alman ekibi, modifiye edilmiş ve pist şartlarına uygun hale getirilmiş aracıyla 2022 yılında Aston Martin ile pistteki sorumluluğunu paylaşacak.

Kötü hava koşullarında veya bir olay nedeniyle F1 alanını güvenli bir şekilde pistte çevirme görevi yüklenen güvenlik arabaları genellikle yüksek performanslı spor arabalardan oluşturulmaktadır. 2022 Formula 1 sezonu için Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, AMG GT Black Serisi’ni kullanan Aston Martin ile birlikte Resmi F1 Güvenlik Aracı görevine dahil olacak.

AMG GT Black Serisi için bir ilk olacak!Mercedes AMG GT Black Serisi ön tasarım

Bu yıl, AMG GT Black Serisinin Formula 1 için “Güvenlik Aracı” olarak hizmet edeceği ilk dönem olacak. Esasen, sokaklarda yasal bir yarış arabası olan AMG GT Black Serisi, görevlerini yerine getirmek için çeşitli modifikasyonlar yaşadı. Bu yüzden görmeye alışık olduğumuzun dışında bir seri karşımıza çıkacak. Tavandaki ışık çubuğundan kurtulan AMG, zorunlu sinyalizasyon sistemini ön camın üst kısmına dahil etti. Ayrıca tampon ve arkadaki bütün ışıklar artık arka spoylere entegre edildi ve tüm sinyallerde LED ışık sistemleri kullanıldı.

F1 Safety Car‘ın ön bölümünde üç küçük turuncu ışık modülünün yanı sıra arka spoylerin ana üst kanadında 13 turuncu ışık bulunmaktadır. Rüzgarlıktaki bir kamera elektronik bir dikiz aynası görevi görürken, başka bir cihaz canlı TV yayını iletmektedir. Tüm LED modülleri, ışık yoğunluğunu koşullara uyarlamak için azalıp, arttırılabilir hale getirildi.

Yeni Formula 1 Güvenlik Aracı, FIA’ya Özel Sistemlerle Dolu OlduMercedes AMG GT Black Serisi iç tasarım

AMG GT Black Serisi F1 Güvenlik Aracı, standart bir modelle aynı iç mekana sahiptir fakat donanımlar değiştirilebilir olacak. Bu yüzden yarış koşullarına ve durumlarına göre paketlerde değişiklik görülebilecek. Sürücü Bernd Mayländer ve yardımcı sürücü Richard Darker olacak. Bu sürücüler, pist koşullarında en etkili ve iyi sürüşü gerçekleştirebilmesi için özel ve hafifletişmiş koltuklarda sürüş yapacaklar. Ayrıca kabinde altı noktalı emniyet kemerleri, iki tablet, ışıklı sinyalizasyon paneli, radyo interkomu ve acil durum yedeklemesi için ikinci bir radyo sistemi bulunuyor.

F1 Safety Car, F1 yarış arabalarındakilerle aynı FIA’ya özgü sistemlere ve gereksinimlere sahiptir. 2022 Formula 1 yarışlarında kullanılacak olan F1 güvenlik aracı, bir transponder sistemi, yüksek çözünürlüklü bir GPS ve telemetri, üç renkli LED kullanan bir “marshaling sistemi” ve bir “tıbbi uyarı ışığı” gibi özelliklere sahip olacak. Safety Car, belirli bir süspansiyon kurulumuna ve durma gücünü sağlayan AMG seramik yüksek performanslı kompozit frenlere sahip Pirelli P Zero lastiklere sahiptir.

AMG GT 63 S 4MATIC+ modeli de pistte kullanılacak Mercedes AMG GT Black Serisi safety car ve medical car

Bu arada AMG GT 63 S 4MATIC+, 2022 Formula 1 sezonu için Resmi F1 Tıbbi İlk Yardım Otomobili olarak hizmet verecek. Pist koşullarına uygun olarak hazırlanan bu araçlar, hızlı ve acil müdahale için her zaman beklemede olacak. Ayrıca eksiksiz bir acil durum ekipmanı seti ile donatılmış olan Medical Car’ın çatısında, sinyal lambası çubuğu için temel görevi gören aerodinamik olarak optimize edilmiş bir karbon fiber parça bulunmaktadır.

“Mercedes AMG GT Black Serisi, F1’de Güvenlik Aracı Görevini Üstlendi” adlı içeriğimizi bitirmeden önce her ikisi araçta belirgin bir kırmızı boyaya sahip olacak. Ayrıca AMG GT Black Series ve AMG GT 63 S 4MATIC+, F1 görevlerine Bahreyn Grand Prix 2022’de başlayacak.

İkinci El Mercedes Benz AMG GT İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here