2022 Mercedes C200 4Matic Detaylı İnceleme

0
13825

2022 Mercedes C200 4Matic Detaylı İnceleme içeriği ile tüm detayları sizler için derledik.

Premium D-Segmenti’nin yıldızlısı

Yeni Mercedes C Serisi’ni ilk gördüğüm zaman en radikal değişim geçiren araçlardan biri olduğunu düşündüm. Alışkın olduğum tüm çizgileri bırakmasıyla birlikte Yeni C Serisi sınıfının yıldızlı modeli olmayı devam ettirir diye düşündüm.

Yeni Mercedes C Serisi tasarım özellikleri

Yeni C-Serisi, kısa ön tampon-tekerlek mesafesi, uzun dingil aralığı ve geleneksel bagaj çıkıntısıyla son derece dinamik gövde orantılarını ortaya koyan bir model olmuş durumda. Ona baktığınız zaman güç kubbelerine sahip motor kaputu tasarımıyla sportif görünümünün ön plana çıkarıldığını hemen fark ediyorsunuz. Geleneksel gövde orantısı yaklaşımı, “Cab-backward” tasarım doğrultusunda ön cam ve yolcu bölmesi arkaya doğru taşınmış. Yandan bakıldığında, özenle oyulmuş yüzeylerin sevdiğim bir ışık oyunu sergilediğini gördüm. Tasarımcılar çizgileri minimuma indirirken, omuz çizgisini daha da belirginleştirmiş. Ön görünümü dolduran, markaya özgü ön ızgara tüm versiyonlara merkezi olarak konumlandırılmış bir “Yıldız”a sahip. AMG tasarım konseptinde krom “Yıldız” ile elmas desenli ızgara kullanılıyor. Arkadan bakıldığında bir Mercedes-Benz Sedan otomobiline özgü çizgiler göze çarparken bu bölümde de farklılaştığını görüyorsunuz. C-Serisi’nin Sedan gövde tipinde ilk kez iki parçalı arka aydınlatma grubu tasarımı kullanılırken aydınlatma fonksiyonları yan paneller ve bagaj kapağındaki stop lambası parçalarına bölünüyor

Yeni Mercedes C Serisi

İç Mekan Özellikleri

Konu iç mekan kalitesi olduğunda, öncü C-Serisi zaten önemli bir adım atmıştı. Yeni C-Serisi, “Modern Lüks” kavramını bir adım daha ileriye taşıyor. İç mekan tasarımı yeni S-Serisi’nin özelliklerini esas alıyor ve bunları sportif bir şekilde yorumluyor. Konsol, üst ve alt olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kanat profilini andıran mimaride uçak motoru benzeri düzleştirilmiş yuvarlak havalandırma ızgaraları ve gösterişli dekoratif yüzeyler, kalite algısını ve sportifliği güçlendiriyor. Göstergenin ve orta ekranın 6 derece kadar eğimli yapısı sürücü odaklı ve sportif bir görünüm sağlıyor. Sürücü kokpitini yüksek çözünürlüklü, 12.3 inçlik bir LCD ekran domine ediyor. Havada süzülüyor gibi duran ekran, kokpitin geleneksel yuvarlak göstergeli ekranlarından farklı görünmesini sağlıyor. Kabin içerisindeki dijitalleşme orta konsolda da devam ediyor. Araç fonksiyonları yüksek çözünürlüklü 11,9 inçlik dokunmatik ekran üzerinden yönetiliyor. Dokunmatik ekran da havada süzülüyor gibi görünüyor. Gösterge ekranı gibi orta konsoldaki ekran da sürücü odaklı bir tasarım sunuyor. Evet, abartı yapmıyorlar: Bu aracın yaşam alanı S Serisi’ne gönderme yapan detaylarla her zamankinden çok daha iyi.

2022 Mercedes C200 4Matic

Motor Özellikleri

Yeni Mercedes Benz C Serisi ülkemizde C 200 4MATIC seçeneğiyle satışa sunuluyor. 1496 cc hacmindeki benzinli ünite, 204 BG güç ve 300 Nm tork üretiyor. Matematiksel olarak iyi olan bu verilere 20 bg ek güç ve 200 Nm fazladan tork kullanımı sunan ikinci nesil entegre marş jeneratörü (ISG) eşlik ediyor. Bu birliktelikle ortaya çıkan performans göz dolduruyor. Performans göz dolduruyor derken bu boşlukta kalmasın: Yeni Mercedes Benz C Serisi 0’dan 100 km/s hıza 7.1 saniyede çıkarken, son hızı 241 km/s olarak açıklanıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinde de kullanma fırsatı bulduğum araç güç konusunda kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlıyor. Açıklanan bilgilere göre karma yol şartlarında 6.6 litre gibi bir tüketim değeri sunarken, yaptığım testler sırasında 8 litrelik bir ortalama tüketim sonucuna ulaştım.

2022 Mercedes C200 4Matic

2022 Mercedes C200 4Matic Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Aktif Mesafe Yardımcısı DISTRONIC; otoyol, kara yolu ve şehir içi olmak üzere farklı yol koşullarında öndeki araçla önceden ayarlanan mesafeyi otomatik olarak koruyor. Daha önce 60 km/s’ye kadar hızlarda duran araçlara tepki veren sistem geliştirilmiş ve artık 100 km/s hızda da duran araçlara tepki verecek hale getirilmiş. Aktif Direksiyon Yardımcısı; sürücüyü 210 km/s’ye kadar hızlarda şeridi takip etme noktasında destekliyor. Özellikle düşük hızlarda bir acil durum şeridi oluşturan 360 derecelik kamerayla birlikte şerit algılama, kara yollarında gelişmiş viraj alma performansı ve otoyollarda başarılı şerit ortalama özellikleriyle sürüş güvenliğini destekliyor. 60 km/s’nin altındaki hızlarda, manevralarda, arka tekerlekler ön tekerleklerin açısına göre 2,5 dereceye kadar aksi yönde yönlendiriliyor. Dingil mesafesi sanal olarak kısalıyor ve aracın daha çevik olmasını sağlıyor. 60 km/s’nin üzerindeki hızlarda arka tekerlekler ön tekerleklerle aynı yönde 2,5 dereceye kadar yönlendiriliyor. Dingil mesafesi sanal olarak uzarken, özellikle yüksek hızlarda daha dinamik ve daha stabil bir sürüş karakteri oluşuyor. Araç daha az direksiyon açısı ile dinamik ve çevik bir sürüş sunuyor, direksiyon emirlerine daha sportif tepki veriyor. Konfor ve sürüş özellikleri konusunda Mercedes yine en iyi şeylerden birini yapmış durumda.

Yeni Mercedes C Serisi

Güvenlik Özellikleri

Pandemi nedeniyle Euro NCAP testlerinde de aksamalar meydana geldi ve Yeni Mercedes C Serisi henüz teste çıkmadı. Ancak Euro NCAP’in 2014 yılında yaptığı çarpışma testlerinden bile 5 yıldız alarak ayrılmıştı. Bu sonuca ulaşırken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 92, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 77 ve teknolojik yardımcılarından da yüzde 70 almıştı. Yeniden teste girmesiyle bu sonuçlara daha ileriye zorlanmadan taşır.

Yeni Mercedes C Serisi Yorumları

Bu arabanın sadece logosunda yıldız yok: O gerçekten bir yıldız. Mercedes Benz’in son dönemlerde kompakt sınıfta yer alan modellerinde inanılmaz bir ilerleme söz konusu. Daha önceleri S Serisi’nde kullanılan özelliklerin artık bu sınıfa gelmiş olması gerçekten de inanılmaz bir durum. Yeni Mercedes Benz C Serisi’ne sahip olabilenler bu otomobilin sunduğu sınıf üstü özelliklerin keyfini çok net görecek.

2022 Mercedes C200 4Matic

Fiyat özellikleri

Yeni Mercedes C Serisi ülkemizde en uygun fiyat etiketi olarak 1.277.000 TL fiyatla satışa sunuluyor. AMG paketli bu versiyona, 1.439.500 TL etikete sahip olan Edition 1 AMG seçeneği eşlik ediyor.

2022 Mercedes C200 4Matic Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.5 lt
  • Motor Hacmi: 1496 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 204 HP
  • Maksimum Tork: 300 Nm

Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 7.1 sn
  • Maksimum Hız: 241 km/s

Frenleri

  • Ön: Hava kanallı Disk
  • Arka: Hava kanallı Disk

Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Karma: 6.6 lt/100 km
  • Test: 8.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 151 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4793 mm
  • Genişlik: 1820 mm
  • Yükseklik: 1446 mm
  • Dingil Mesafesi: 2865 mm

Bagaj kapasitesi

  • 455 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt
  • Boş Ağırlık: 1705 kg
  • Lastik Boyutu: 225/50 R17

Sıfır KM Mercedes-Benz C Serisi 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here