Karşınızda Fiat’ın Yeni Sedanı:Aegea!

7
3570

Uzun zamandır merakla beklenen Fiat’ın yeni sedan otomobili Fiat Aegea, tüm dünyada ilk kez İstanbul Auto Show Fuarı’nda gösterildi.

 Fiat’ın kompakt sınıftaki temsilcisi Linea, 2007 yılından bu yana tüketicilerle birlikte ve bu uzun süreçte başarılı satış rakamlarına ulaştı. Linea’nın artık yaşlanmasının yanı sıra, güçlü kompakt sedanların bulunduğu pazarda, iddialı bir sedana ihtiyacı vardı ve bu taze kanı yeni Aegea modeliyle sağlayacak gibi görünüyor. Otomobil, ismini aslında “Ege” Denizi’nden alıyor.

 

FCA (Fiat-Chrysler Automobiles) ve Tofaş Ar-Ge departmanıyla birlikte geliştirilen otomobil, Fiat Viaggio ve Dodge Dart modellerinden daha çekici bir tasarıma sahip diyebiliriz. Aegea, Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilecek ve Kasım ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunulacak. Tabii sadece Türkiye’de değil, 40’tan fazla ülkede de otomobilin satışa sunulması hedefleniyor.

 

4,5 metre uzunluk, 1,78 metre genişlik ve 1,48 metre yüksekliğiyle kompakt sınıf standartlarında bir boyuta sahip olan Fiat’ın bagaj hacmi 510 litre olarak açıklanıyor. Otomobilin iç mekan fotoğraflarından göründüğü kadarıyla malzeme kalitesinin de yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

 

Fiat Aegea’da 95 HP ile 120 HP arasında güce sahip ikinci nesil turbo beslemeli dizel MultiJet motorlara yer verilecek ve dizel motorda otomatik şanzıman da sunulacak. Tabii 1,6 litrelik atmosferik motorla 1,4 litrelik turbo beslemeli motorun da otomobilde görev alması bekleniyor.

7 YORUMLAR

  1. ölçülerine bakıldığında jetta ile aynı ölçülerde,lineadaki dar yüksek çirkin görüntüden kurtulmuş eğer rekabetçi bir fiyatla girerse kuş serisindeki başarıyı yakalar.

  2. şu fiat ve Tofaş entresan işlere imza atıyor kimin aklına gelirdi AEG marka araba çıkarmak ne desem bilemedim takdirmi edeyim yereyimmi Doğan YZ bile daha iyi olurdu bence ad olarak.

  3. Fiat gurubunun yeni üyesi günümüz avrupa modellerine benziyor ESKİDEN TOFAŞ MARKASI İLE ORTAK HAREKET EDİP KUŞ SERİSİ ni piyasaya sunarken şimdilerde tofaş ismi sadece var olup bütün ilgiyi Fiat üzerine çekiliyor ne diyelim hayırlısı olsun ve de uygun fiyatta olsun

  4. tam anlamıyla TIRIŞKA .. fiat’in çin’de parasız çin’li işçiler için ürettiği arabanın stop-far-panjur grubu hafif değiştirilirek Türk tükecisi kekleme amacı ile üretilmiş bir otomobil (!) . eskilerin anadol’u neyse günümüzün aegea’sı da o .. üzgünüm ama gerçek bu !…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here