İstanbul’da Auto Show Heyecanı Başladı!

0
4426

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22-31 Mayıs’ta düzenlenen İstanbul Autoshow 2015’te, otomobil tutkunları “dünyanın yeni harikaları” ile buluşuyor.

ODD(Otomotiv Distribütörleri Derneği) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. işbirliği ile 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015’te, 60’ın üzerinde yeni modelTürkiye’de ilk kez otomobil meraklılarıyla buluştu. Yeni modellerin ikisi ise dünyada ilk kez İstanbul Autoshow’da tanıtıldı. TÜYAP’ta,14 salon ve toplam 120.000 metrekare kapalı alanda düzenlenen Autoshow 2015’te otomobil tutkunları dünyanın yeni harikaları olan son model otomobillerle biraraya geldi. 

 

İstanbul Autoshow 2015’in açılışına katılan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hükümet olarak otomotiv sektöründe yerli üretime önem veren ve Ar-Ge yapan firmaları destekleyeceklerini belirterek Ar-Ge ve inovasyonun önemine değindi. Fikri Işık şunları söyledi. “Önümüzdeki dönemde seri üretimde esneklik ve çeşitlilik artacak ayrıca çevreci otomobiller de yaygınlaşacak. 2020 yılında her 5 otomobilden birinin elektrikli otomobil olmasını öngörüyoruz. Yerli markaların yükselmesi için en önemli fazı gerçekleştirdik. TUBİTAK ile birlikte geleceğin teknolojilerini kurmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türk otomotiv sektörünün dünyada yaygınlaşan yeni trendde aktör olması ve öncü rolü üstlenmesi için gereken gayreti göstereceğiz. Yeni çıkan kanunla Ar-Ge merkezlerini destekliyoruz Türkiye’de halen 184  Ar-Ge merkezine ulaştık. Yerli üretimi destekleyerek üretimle birlikte tüketimi artırmaya varız.Türkiye de bilgi satmanın hesabını yapmalıdır.”

 

İstanbul Autoshow 2015’in açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar da, fuarın, Türkiye ve otomotiv sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki itibarına ve bilinirliğine katkı sağlayacak en önemli etkinliklerden birisi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Fuar çalışmalarına 90’lı yıllarda başladık. O günlerden beri 1 milyon m²’de 8 milyon otomobil sever ziyaretçimizi gelecekle ve geleceğin bugüne yansımış güncel marka ve modelleriyle buluşturduk. Bu yıl da 2’si dünya lansmanı olmak üzere 37 ayrı marka ve 60’dan fazla yeni model huzurlarınızda.  Bu çerçevede bu yılın konsepti de “Dünyanın yeni harikaları” oldu.  Biliyorsunuz ki; bizler uzun vadeli plan ve yatırımlar yapan bir sektörüz ama piyasanın gereği hayatı 30 günlük safhalar halinde yaşıyoruz.  İstanbul Autoshow 2015 vesilesiyle o uzun vadeli plan ve yatırımlarla kurguladığımız gelecek yorumlarını beğeni ve görüşlerinize sunuyoruz.” 

 

İstanbul Autoshow 2015, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde, 120.000 metrekare kapalı ve 25.000 metrekare açık olmak üzere toplam 145.000 metrekarelik fuar alanında gerçekleştiriliyor. İstanbul Autoshow, gerek katılımcı gerek ziyaretçi profiliyle dünyanın en önemli otomobil fuarları arasında yer alaıyor ve hem yaratıcı konseptiyle hem de markalarıyla büuük ilgi görüyor. 

 

21 Mayıs’ta basın ve VIP açılışı yapılan fuar, 22-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak.  TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde gerçekleşecek İstanbul Autoshow için ziyaret saatleri hafta içi 12:00 – 21:00, hafta sonu ise 11:00 – 21:00 olarak belirlendi.

 

İlk günden bu yana sürekli gelişen ve büyüyen İstanbul Autoshow, bugün sadece Türkiye’nin değil Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomobil fuarlarından biri. İstanbul Autoshow, 2006 yılında uluslararası otomotiv üreticileri derneği OICA tarafından Uluslararası Otomotiv Fuarları Takvimi’ne alındı ve resmi olarak dünyaca kabul gören bir fuar haline geldi. Otomotiv fuarları içindebelli bir düzeye ve kaliteye ulaşanların alındığı takvime girebilmiş olmak, Türkiye otomotiv sektörünün uluslararası alandaki prestiji açısından da son derece önemli.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here