Yol Yardım Hizmeti Ne Zaman Alınır?

0
1524

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de 24 saat hizmet veren nadir sektörlerden biri de yol yardım destekleridir. Oto kurtarma ve çekici hizmetleri yol yardım sektörünün temelini oluşturur. Peki oto çekiciye ne zaman ihtiyacınız olabilir?

  • Yakıt bitmesi
  • Araç arızası
  • Lastik patlaması
  • Trafik kazası
  • Anahtar kaybı
  • Akü problemi

Yukarıda listelenen unsurlardan dolayı Türkiye’nin herhangi bir yerinden çekici çağırabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus çağıracağınız çekicinin yetki belgesine sahip olmasıdır. Oto çekiciler K1Ö yetki belgelidir. Bu belgeye sahip olmayan bir kurtarıcının aracınızı çekerken herhangi bir hasar vermesi durumunda size teminat veremez.

Oto Çekici Çeşitleri

Yol yardım hizmeti alabileceğiniz birçok oto kurtarma firması olduğu gibi çeşitli çekiler de vardır. Yolda kaldığınız konuma ve çeşidine göre çekici talep etmelisiniz. Dar yollar ve kısıtlı imkanlarda ahtapot çekiciler işinize yararken, şehirlerarası bir yolda kaldığınızda kayar kasa veya sabit kasa çekiciler ihtiyacınıza çözüm üretecektir. Ülkemizde hizmet veren çekici çeşitleri şunlardır;

  1. Kayar kasa çekiciler
  2. Sabit kasa çekiciler
  3. Ahtapot çekiciler

1.Kayar Kasa Çekiciler

Adından da anlaşılacağı üzere bu kurtarıcıların vinç ekipmanları şasi üzerinden kayarak zemine sıfır hale gelebilir. Bu durum araç çekme işlemlerinin güvenliği ve pratikliği açısından tercih sebebidir. Ülkemizde en çok kullanılan ve beğenilen çekiciler kayar kasalardır.

2.Sabit Kasa Çekiciler

Sabit kasa çekiciler geçtiğimiz yılların en çok kullanılan yol yardım aracı olsa da yerini kayar kasalara bırakmıştır. Bu araçların kasaları hareketsizdir. Sadece arka bölümünde bulunan bir parça zemine doğru uzanarak araç çekme işlemini tamamlar.

 

3.Ahtapot Çekiciler

Ahtapot kurtarıcılar genellikle yol yardım şirketlerinde tercih edilmez. Bu araçları hatalı park ve benzeri oto çekme işlemleri için emniyet güçleri sıklıkla kullanır. Bu araçların kullanım amacı emniyet güçleri ile araç sahiplerinin karşı karşıya gelmemesidir. Çünkü araç çekme işlemi ahtapot kurtarıcılar ile sadece 20 saniye sürer.

Araç Seçenekleri

Yolda kalan sadece otomobiller olmuyor tabii ki. Bu nedenle Alo Oto Kurtarma hatları çeşitli araçlar için çekici destekleri veriyor. Aracınızın tonajı ne olursa olsun kapsamlı bir oto çekici hizmeti talebinde bulunabilirsiniz.

Çekici hizmeti alabileceğiniz araç çeşitleri şunlardır;

  • Otomobil
  • SUV
  • Minibüs – Kamyonet
  • Otobüs – Kamyon
  • TIR
  • Motosiklet

Oto Kurtarma Fiyatları

Ülkemizde oto kurtarma fiyatları, aracın çekileceği mesafeye ve araç cinsine göre değişiklik gösteriyor. Bir çok oto kurtarma şirketi sadece otomobillere hizmet verse de ulusal çapta hizmetler sunan Alo Oto Kurtarma ve benzeri kuruluşlar kamyondan motosiklete kadar tüm araç çeşitlerine destek sağlıyor.

Fiyat hesaplamaları bu firmaların internet sitelerinde fiyat hesaplayıcılar ile yapılabiliyor. Ayrıca çekici çağırma hattı olan 08503085017’den de fiyat bilgisi alabilirsiniz. Size en yakın çekici için ilgili kasko şirketinize veya oto kurtarma yetkilisine bulunduğunuz konumu iletmeniz yeterli olacaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here