Fransız lüksünü karizmatik tasarım özellikleriyle bir araya getirerek kullanıcılara sunan DS 4, yeni Esprit de Voyage koleksiyonuyla satışta. Türkiye pazarına sunulan DS 4 modelleri, BlueHDi 130 ve DS 4 PureTech 130 motor seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Hem tasarımındaki özel detayları hem de kapsamlı konfor opsiyonlarını standart olarak sunması bakımından öne çıkan bu koleksiyon, 1.462.100 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı. Diğer yandan Esprit de Voyage koleksiyonu, yarı otonom sürüş yardımcısı DS Drive Assist’i standart olarak sunması bakımından dikkat çekiyor. Farklı detaylarıyla şaşırtmayı başaran DS 4 Esprit de Voyage; açık gri renkli döşemesi, jantlardaki gri tonları, orta konsolda ve ayna kapaklarındaki süslemeleri ile özel bir tasarıma sahip olduğunuzu rahatlıkla hissettirebiliyor.

ds 4 esprite de voyage

Benzinli ve Dizelde Başlangıç Fiyatları

Hem benzinli hem de dizel seçenekleriyle satışa sunulan Esprit de Voyage koleksiyonu başlangıç fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Premium kompakt hatchback segmentinde yer alan bu seride; turbo benzinli PureTech 130, 1.462.100 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Modelin turbo dizel motorlu seçeneği BlueHDi 130’ün fiyatı ise 1.506.900 TL’den başlıyor. Koleksiyonun tamamına yansıyan tasarım, donanım ve teknolojik özellikler ise markanın deyimiyle “Fransız seyahat sanatını” gözler önüne seriyor.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE-5

Dikkat Çeken Detaylar

DS 4’ün bu koleksiyonunda özgün ekipmanlar dikkat çekiyor. Performance Line versiyonundan farklı olarak krom süslemeli parlak siyah ızgarası, krom DS logosu ve özel süslemeli dış dikiz aynası aracı farklılaştırıyor. Esprit de Voyage, 19 inçlik Cannes hafif alaşım jantlarıyla da diğer modellerden ayrışıyor. İç mekandaki ilgi çeken farklılıklar arasında; ısıtmalı, masajlı ve havalandırmalı ön koltuklar, çakıl grisi Paloma deri koltuklar, granit gri Nappa deri kaplı orta konsol, akustik izolasyonlu camlar, hava temizleme sistemi, hava kalite sensörü, Esprit de Voyage imzalı kapı eşiği süslemesi ve kablosuz cep telefonu şarj fonksiyonu yer alıyor. Koleksiyonundaki araçlarda ayrıca arka çapraz trafik uyarısı ve kör nokta yardımcısı mevcut. Tüm bu özellikleri tamamlayan ise Esprit de Voyage’da standart olarak sunulan DS Drive Assist. Yarı otonom sürüş yardımcısı olan DS Drive Assist özelliğinde adaptif hız sabitleyici ve direksiyon yardımcısı fonksiyonları bir arada çalışıyor. Size de sürüş keyfini doyasıya çıkarmak kalıyor.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE-3

Verimli Motor Seçenekleri

Dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunan Esprit de Voyage’da, DS 4 serisinde de baştan beri yer alan BlueHDi 130 motor seçeneği mevcut. 130 beygir güç ve 300 Nm’lik tork değerine sahip olan bu motor ile 0’dan 100 kilometre hıza ulaşmak yalnızca 10,3 saniyenizi alıyor. Yakıt tüketimi konusunda da iddialı olan bu seçenek, 203 km/sa’lik son sürate sahip. Verimliliğin ön planda tutulduğu Esprit de Voyage BlueHDi 130, bu performansı 100 kilometrede 3,8 litrelik karma yakıt tüketimi verisi ile sunuyor.

Benzinli motor ise tıpkı dizelde olduğu gibi 130 beygir güç ve 8 ileri oranlı tam otomatik şanzıman ile kombine edilmiş. PureTech 130 Otomatik, 230 Nm’lik tork değerine sahip. Üstelik güç ünitesi, taşıdığı özellikler bakımından kendi kategorisinde “Yılın Motoru” ödülüne layık görülmüş. 0’dan 100 kilometreye 10,4 saniyede çıkabilen Esprit de Voyage PureTech 130 Otomatik, 210 km/sa son sürate ulaşabiliyor. Böylece 100 kilometrede 6,1 litrelik birleşik yakıt tüketimi sunarak performans ve verimliliği bir arada sağlıyor.

DS 4 ESPRIT DE VOYAGE-4

SUV Coupe ile Hatchback Esintileri

DS 4, tasarım konusunda sınırları biraz esnetiyor. Kompakt hatchback sınıfında yepyeni bir tasarım anlayışını kullanıcılarıyla buluşturan bu araç, sahip olduğu boyutlarla da bunu kanıtlıyor. Modelin 1,83 metrelik genişliği, 4,40 metrelik uzunluğu ve 1,47 metrelik yüksekliği oldukça etkileyici bir görünüm ortaya koyuyor. Genel tasarımda ise bir akıcılık söz konusu. Ancak bu görüntüyü keskin hatlar, gizli kapı kolları ve yan tasarımda dikkat çeken yüzeylerle destekleyerek beklentinin üzerine çıkıyor. Aerodinamik tasarım, 19 inçlik jantlara sahip büyük tekerleklerle bir araya geldiğinde ise DS Aero Sport Lounge konsepti ortaya çıkıyor.

DS 4 Esprit de Voyage koleksiyonunun görkemli ve özel bir görünüme sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak oldukça da zarif bir silüeti olduğu gözden kaçmıyor. Bunun sebebi ise modelin arka tarafında emaye yüzey baskılı arka camın dik kavisiyle oldukça aşağı uzanıyor olması. Üstelik görünüm dışında bu kullanım, aerodinamik açıdan da etkili.  Arkada, lazer kabartmalı balık sırtı efekti ile yeni nesil aydınlatma grubu bulunuyor. Koleksiyonun özel çamurluk tasarımları, krom dokunuşları ve kontrast siyah tavan seçeneği zerafet katan unsurlar arasında yer alıyor. Tüm bu özellikleri tamamlayan  ise DS 4’te, ikisi yeni olmak üzere sunulan tam 7 farklı renk seçeneği. Her zevke hitap eden renk seçenekleri arasından kendinize uygun bir DS 4 Esprit de Voyage bulabilmeniz mümkün oluyor.

DS Aylık Güncellenen Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here