ikinci el araba fiyatları

İkinci el araba fiyatları herkesin yakından takip ettiği bir olgu olarak ülkemize yerleşti. Hatta günümüzde ciddi bir hastalık olan korona virüs gibi buda ciddi bir ilgi görmektedir. Bunun olmasının nedeni bu fiyatların çok ciddi bir şekilde yükseliş göstermiş olmasıdır. İkiye, üçe hatta bazı modellerde dörde katlayan fiyatlar çok dikkat çekmektedir.

2018 yılında yavaşça başlayan, 2019 yılında hızlanan ve 2020 yılında zirve yapan fiyatlar 2021 kış döneminin gelmesi nedeniyle bir nebze olsun yavaşlama gösterdi. Bu fiyatların yükselmesinin altında tek bir neden var demek yanlış bir yorum olacaktır. Birçok nedenin birleşmesi fiyatların bu kadar ciddi şekilde yükselmesini beraberinde getirdi.

İkinci El Araç Fiyatlarının Yükselmesinin Nedenleri?

İkinci el araç fiyatlarının yükselmesini tek bir nedene bağlamamız gerekiyor. Uzmanlar bu fiyatların yükselmesini açıklarken önemli olan etkenlerin ve daha az olan etkenlerle birlikte yorumlanması gerektiğine vurgu yapıyor.

  • Sıfır araç üretiminin talebe cevap vermemesi,
  • Pandemi sonrasında bireysel araç alımının artması,
  • Döviz kurlarında yaşanan ciddi yükselişler,
  • Yapılan kampanyalar sonrasında taşıt kredisine talebin artması

Bu nedenlerin hepsi araç fiyatlarının ciddi bir şekilde yükselmesini beraberinde getirdi. 2021 kış aylarının girmesi nedeniyle talepte yaşanan düşüş fiyatların biraz daha yavaşlamasına hatta bazı markalarda geri gelmesine neden oldu. Ancak bu durumun devam edip etmeyeceği konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

2021 Yılında İkinci El Araç Fiyatları Düşecek mi?

İkinci el araba fiyatları 2021 yılında düşmesi için önemli adımlar atılmaya çalışılıyor. Ancak bunların hangisinin olup olmayacağı biliniyor. Kış dönemi her yıl olduğu gibi bu yılda ikinci el araba piyasasının yavaşladığı bir dönemdir. Bu dönem her yıl yaşanmaktadır. Ancak bundan sonrasında fiyatlar ve talep tekrar yükselişe geçmektedir.

O nedenle bu konuda bir önlem alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Firmalar pandemi sonrasında üretimlerini arttırmak için çabalıyor. Ancak tüm firmalar en az 2 en fazla 6 ay araç teslimi için sıra veriyor. Yani hali hazırda hala talebe cevap verilemediği görülüyor. Bu konuda devlet tarafından yurt dışından araç getirilmesi tartışılıyor. Ancak bunun da ne kadar geçerli olacağı bilinmiyor.

Uzun vadede bakacak olursak döviz kurlarının duraksaması ve düşmesi sağlanmaya devam eder. Kış dönemde araç üretiminin yeterli seviyeye çıkması sağlanırsa 2021 Mart ve Nisan ayından sonra fiyatların sabit kaldığına şahit olabiliriz. Ancak bu konuda ilgili olan noktaları takip etmek gerekiyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here