Fordzilla P1 Yarış Arabası: Sanaldı Gerçek Oluyor

0
1682
fordzilla-p1-yarış-aracı
fordzilla-p1-yarış-aracı

Gerçeklik Yarışı; Team Fordzilla P1 Sanal Yarış Arabası, gerçek dünyaya çıkışını yaptı. Oyuncuların kendileri ve bir araba markası arasında işbirliği içinde tasarlanan ilk sanal oyun yarış arabasıdır. Şimdi Ford‘un Team Fordzilla espor ekibi,  Team Fordzilla P1 yarış arabasının gerçek hayattaki, tam ölçekli bir modelini ortaya çıkararak oyunu yeniden başlatıyor.

Eşsiz Bir Birlikte Üretme Süreci: Fordzilla P1

fordzilla-p1
fordzilla-p1

Gerçek arabaların bilgisayar oyunlarına aktarıldığını görmek olağan bir durum olsa da, bu, bir otomobil üreticisinin fiziksel bir modelle henüz bir oyunda öne çıkmayan, oyuncularla işbirliği yapılan bir sanal arabayı hayata geçirdiği ilk şey.

Team Fordzilla P1 yarış arabasının yolculuğu bu yıl Mart ayında oyunculardan koltuk konfigürasyonu, motor konumu ve kokpit tanımı da dahil olmak üzere arabanın paketi ve özelliklerine Twitter’da oy vermeleri istendiğinde başladı. Anket sürecinde yaklaşık çeyrek milyon hayran oyu gönderildi.

Takım Fordzilla P1: Özünde Keyif

p1-ford
p1-ford

Yenilikçi Team Fordzilla P1 yarış arabası Arturo Ariño tarafından tasarlanan bir dış cepheye ve her ikisi de Ford tasarımcısı olan Robert Engelmann’ın vizyonu olan bir iç mekana sahip. Yarış arabası, sürücüyü ve yardımcı sürücüyü koruyan büyük, hiper şeffaf jet avcı tarzı bir kanopi ile kısmen örtülmüş monokok yapının etrafına inşa edilmiştir. Şeffaf kanopi sadece dış ve iç kısım arasındaki sınırları bulanıklaştırmakla kalmaz. Aynı zamanda yarış arabasının benzersiz F1 benzeri sürüş konumunu da vurgular.

Bu yarış arabasının dışı, şık bir GT benzeri ön uç ile güzel bir şekilde şekillendirilmiş. Ön çamurluklar ve son derece unutulmaz. Kıvrımları ve kokpiti görsel olarak arka tekerleklere bağlayan yüzer payandalarıyla son derece oyulmuş gövde yan panellerinin birleşimidir. Arka kısım tamamen açığa çıkarılmış ve aerodinamik ve yarış pistlerinin saflığını kutluyor.

Kokpitte, sürücüyü ve yardımcı sürücüyü çevresel görünümlerindeki yol durumu hakkında güncel tutan LED bildirim birimleri bulacaksınız. Ek olarak, direksiyon simidindeki entegre bir ekran, ekip ile pit duvarında canlı veri alışverişi sağlar. Tüm iç mekan, yarış arabası sürücüsünün yarış sırasında her türlü dikkat dağınıklığını en aza indirmesine ve yarış keyfini artırmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

CAD’den Gerçeğe Yedi Haftada

fordzill-yarış-aracı
fordzill-yarış-aracı

Team Fordzilla P1, Ford’un süreç boyunca yüz yüze herhangi bir etkileşim olmaksızın dijital olarak üretilen ilk otomobili. Mevcut salgın nedeniyle, hiç tanışmamış, uzaktan çalışan, beş farklı ülkeye yayılmış ve sadece yedi haftada inşa edilmiş bir ekip tarafından tasarlandı – bu, normalde alacağı sürenin yarısından az. Bitmiş yapı, aşırı oranlara ve gerçekten kusursuz bir karaktere sahip, tam boyutlu, iç-dış bir modeldir.

2.El Ford İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here