Ford otomobil şirketi, 1950’lerden bu yana spor otomobil konusunda oldukça başarılı işler çıkarıyor. Özellikle efsane Ford GT 40 modeli şirketin yarışlarda ün salmasını sağlamıştır. Günümüzde ise yine Ford otomobil şirketi yarışlara özel birçok araç üretmektedir. Bunlardan birisi de oldukça gelişmiş donanımı ve harika tasarımıyla Ford Gt MK IV oldu.

Ford GT MK IV ile Tarihe Bakış

2023-ford-gt-mk-iv

Ford GT modeli geçmişten günümüze her zamana damga vurmayı başarıyor. GT’nin bugüne kadarki en ihtişamlı modeli olarak gelen Ford GT MK IV modeli oldu. 1967 yılındaki modelle aynı ismi taşıyan yarış otomobili günümüze uyarlandı ve yalnızca pistlerde boy gösterecek şekilde tasarlandı.

Le Mans ödüllerine sahip bu efsane aracın kökenlerine saygı duyularak yeniledi. Bu sayede ortaya yabana atılmayacak derecede iyi bir araç çıktı. Bu özel araçtan Ford yalnızca 67 adet üretecek. Bunun sebebi de yine aracın ilk üretim tarihi olmasından kaynaklanıyor.

Donanım ve Performans 

Ford otomobil şirketinin ikonik aracı toplamda 800 beygir güce sahip. Ford, bu aracı GT LM Edition modelindeki V6 motordan bağımsız bir çift turbo EcoBoost motor ile donatıyor. Bu yüzden de Ford GT MK IV modelindeki motor bloğunun LM Edition modeline göre çok daha büyük olduğunu anlıyoruz.

Yeni Ford GT MK IV modelinde birçok önemli güncelleştirme mevcut. Öncelikle yol tutuşunu iyileştirmek amacıyla dingil mesafesi kısalmış ve bu yüzden de kısmen daha farklı bir şasi ile geliyor.

Tasarım Detayları

2023-ford-gt-mk-iv

Bu efsanevi aracın tasarımı da hala ilk günkü gibi korunuyor. İlk çıktığı yıllara damgasını vurmuş ve daha önce hiç olmayan harika bir tasarımla gelmişti. Beklendiğinden çok fazla beğenildi ve üzerinden 50 sene geçmesine rağmen hala yeni bir tasarım gibi gözüküyor. Ayrıca kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. Eski modele göre sadeleşmiş far takımları ve yan aynaların olmayışı tamamen piste özel üretildiğinin göstergesidir. Ek olarak araç artık daha geniş bir gövdeye ve çok daha büyük bir spoiler modülüne sahip. Bu spoiler aracı oldukça çekici kılıyor.

Ford GT MK IV Modelinin Fiyatı Ne Olacak?

2023-ford-gt-mk-iv

Ford otomobil şirketinin en ikonik aracı tabii ki de ikonik fiyatlara alıcı bulacak. Firma bununla da sınırlı kalmıyor. Alıcılar için kısa bir değerlendirme süreci hazırlıyor. Bu aracı alabilmek için adeta bir eklemeden geçiyorsunuz. Başvuru sürecini başarıyla tamamlarsanız 1.7 milyon doları ödeyip bu araca sahip olabileceksiniz. Bu kusursuz araç yıl sonuna doğru müşterilerle buluşacak.

Siz bu ikonik aracın tasarımını ve performansını nasıl buluyorsunuz ?

Sıfır Kilometre Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here