Peugeot Partner van, şirketin kapsamlı ticari araç yelpazesinin ortasında yer alır.

2015 yılında yenilendi. Yeni bir ön cephe güncellemesinin yanı sıra iyileştirilmiş donanım seviyeleri ve Euro 6 motor bu makyaj ile geldi.

Peugeot Partner van donanım seviyeleri

Donanım seviyeleri S ile başlıyor. SE ve Profesyonel olarak donanım seviyesi 3 kademede bulunuyor. Ayrıca L1 ve L2 uzunluk seçenekleriyle sunuluyor. İlginç bir şekilde, iki gövde uzunluğu aynı uzunlu da aynı dingil mesafesinde bulunuyor. Bunun nedeni L2 modeli bir arka çıkıntı ile uzunluğu artırıyor.

L2 versiyonu ayrıca ekstra koltuklarla birlikte sunulur.

Beş kişilik bir panelvan istiyorsanız bir Partner Tepee seçeneği bulunmakatdır. Daha kısa olan L1 formunda, 850 kg’a kadar yükleri taşıyabiliyor. Ancak daha uzun model ise 750 kg yük taşıma kapasitesine sahiptir.

PSA ortaklarının çoğuna güç, 1.6 HDi dizelden motordan geliyor. 75bhp ve 100bhp olmak üzere 2 farklı güç çıkışı vardır. Peugeot’nun en yeni Euro6 BlueHDi teknolojisi daha fazla yakıt tasarrufu için bir stop-start sisteminden yararlanır. Ayrıca 98 beygirlik 1.6 litrelik VTi benzinli motor da var. Ancak ülkemize bu seçenek gelmedi.

Hangi motoru seçerseniz seçin, güç ön tekerleklere beş ileri manuel şanzıman aracılığıyla gönderilir. Bununla birlikte, otomatikin rahatlığını isteyen sürücüler, altı ileri elektronik kontrollü Peugeot ETG otomatikleştirilmiş şanzımanı bir seçenek olarak ekleyebilir.

Şehir sınırlarının ötesine geçmeyen sürücüler, tamamen elektrikli seçeneği de düşünebilir. Tek bir şarjla 160km menzil vaat ediyor. Ayrıca 695 kg taşıma kapasitesine sahip.

Peugeot yüksek tavanlı bir Partner sunmadığından, yük hacimleri L1’de 3,3 metreküp ve L2’de 3,7 metreküp ile sınırlı.

Bagaj hacmi

Karşılaştırıldığında, Fiat Doblo Cargo ve aynı Opel Combo Kısa dingil açıklığında 3,4 metreküp ve uzun dingil mesafeli 4,2 metreküp alan sağlar. Her iki kamyonet de kapasiteyi 5 metreküpe kadar artıran yüksek tavanlı olarak mevcuttur. Bu, Partnerin boyutlarını makul bir şekilde kullanmadığı anlamına gelmez: Bölünen ve katlanan bir Multi-Flex yolcu koltuğu ile sipariş edilebilir. Ayrıca sürücünün etrafında katlanan bir kafes bölmesi vardır. Bu, sürücü koltuğunun yanındaki yükleme alanının uzunluğunu uzatır. Ayrıca hacmi L1’de 3,7 metreküp ve L2’de 4,1 metreküp artırır.

Maksimum yük kapasitesi L1 modeli için 850 kg veya L2 için 750 kg’dır. Bu, çoğu rakibe karşı oldukça rekabetçidir. Ancak kompakt van sektörünün yük taşıma kralı, 1.000 kg’ın üzerinde taşıyabilen Fiat Doblo Cargo’dur.

Yük uzunluğu 1.800 mm’dir. Tekerlek yuvaları arasındaki genişlik 1.230 mm’dir. Böylece L1 bile içeriye 2 euro paleti alabilir.

İKİNCİ EL PARTNER VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here