Artık her koşula uyacak bir Ford Transit modeli var. Serideki en küçüklerden biri ise Transit Courier Van ‘dır. Ford’un B-segmenti otomobilleriyle aynı temellere dayanan, ancak farklı amaçlara yönelik bir araçtır. Transit Courier Van ilk olarak 2013’te satışa çıktı. Küçük bir Transit olsa da Courier, Ford’un ürettiği en küçük van değildir. Fiesta Van, Ford’un ürettiği en küçük van’dır.

Eskiden, üretimi durdurulan Peugeot Bipper  ve Citroen Nemo ile rekabet ediyordu. Ancak artık tek rakibi  Fiat Fiorino’dur. Dikkate alınacak diğer alternatifler arasında, Ford’un kendi Transit Connect’i de dahil olmak üzere kompakt minibüs pazarındaki daha büyük modeller yer alıyor. Bununla birlikte, Courier, esas olarak trafikte hafif ve park etmesi kolay bir minibüse ihtiyaç duyan şehir kullanıcılarını hedefliyor.

Bir Transit Courier’den ikiden fazla koltuk istiyorsanız, Tourneo Courier’a geçmeniz gerekecek. Yalnızca tek bir Transit Courier panel van gövde seçeneği var. Ayrıca tüm modellerde ESC, uzaktan merkezi kilitleme, yakıt tasarrufu sağlayan stop-start, Bluetooth ve USB özellikli bir DAB radyo var.

Transit Courier Van Motor Seçenekleri

Üç turboşarjlı motor sunulmaktadır. 75PS ve 100PS şekillerinde 1.5 TDCi dizel ve 1.0 litrelik, üç silindirli benzinli. Hangi motoru alacağınız, seçtiğiniz donanıma bağlıdır. Bu nedenle EcoBoost, tüm donanımlarda sunulur.

4,175 mm uzunluğunda ve 2,060 mm’nin biraz üzerinde genişliğindeki Transit Courier, daha büyük kamyonetlere kıyasla çok küçüktür. Ayrıca  Ford, 2,3 metreküplük bir yük hacmi ve küçük bir kamyonet için makul olan 595 kg’lık maksimum taşıma kapasitesiyle, var olan alanın en iyisini yaptı.

Oldukça Geniş İç hacim

Bir Europallet sığacak şekilde zemin seviyesinde 1.620 mm yük uzunluğu ve tekerlek yuvaları arasında 1.012 mm olan yükleme alanı gerçekten şaşırtıcı derecede cömerttir. Tüm modeller standart olarak kalıplanmış bir bölmeye sahiptir. Ancak daha iyi arka görüş için pencereli çelik bir bölme ekleme seçeneği vardır. Alternatif olarak, isteğe bağlı katlanır kafes bölme, yük uzunluğunu 2.590 mm’ye çıkarmak için açılır. Daha az konforlu, katlanır bir yolcu koltuğu ile birlikte gelir.

Courier’in asimetrik olarak bölünmüş yan menteşeli arka kapıları 158 dereceye kadar açılır. Sürgülü yan kapılar arkaya etkileyici geniş erişim noktaları sağlar. Ayrıca altı bağlama noktası ve isteğe bağlı LED aydınlatması da mevcuttur.

Denge kontrolü ve fren desteği ve fren kuvveti dağıtımı ile ABS standarttır. Standart olarak bir sürücü hava yastığı var. Ancak yolcu hava yastığı yok. yan hava yastıkları da isteğe bağlı.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here