Çok Acayip Bir Araba İsteyenlere Özel!

0
1513

Alfa Romeo 4C Dakar 2020’de Araziye Çıkabilir…

Yaşadığımız yüzyıl, otomobillerin yüzyılı. Hiç bir dönemde otomotiv endüstrisi bu kadar çeşitliliğe sahip olmamaıştı. Şimdi, hemen her ihtiyaca ve zevke özel otomobiller üretildiği gibi mevcut versiyonların kişiselleştirme seçenekleri de inanılmaz zengin. Yani neredeyse, keninize özel bir otomobil tasarlayıp, ‘bana bunu verin’ diyeceğimiz bir devir geliyor. 

 

Coupe versiyonları, onlarca farklı tasarımdaki SUV modelleri, ağır başlı, sportif ya da genç işi sedanlar, dev stationwagonlara alternatif SW modelleri, hatchbackler ve daha fazlası… Hepsi için neredeyse yüzlerce alternatif mevcut. Peki, bu kadarı da yetmiyor, daha da farklı daha da uç modeller üretiliyor desek…

 

Mesela Alfa Romeo markası şimdi, çok farklı bir arazi devi üzerinde çalışıyor. Alfa Romeo 4C Dakar adlı araç, henüz üretilmedi ama kağıt üzerindeki haliyle bile otomotiv endüstrisinde konuşulmaya başlandı…

 

Alfa Romeo’nun en yeni modellerinden biri olarak karşımıza çıkan bu tasarım fikri, henüz çok taze. Bu nedenle markanın resmi web sayfası dışında konuya dair bilgi bulmak pek kolay değil. Biz de Alfa Romeo resmi internet adresi ve Log.com.tr’nin yaptığı haberin detaylarından yola çıkarak edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz. 

 

Öncelikle Alfa Romeo 4C Dakar modelini tasarlayan kişi Mo Aoun. Sıradışı tasarımlarıyla tanınan Mo Aoun, arazi için yaratılmış bir canavar kurgusu yapmış neredeyse. Güçlü, kaslı, heybetli, seri hareket kabiliyetini temsil eden, tepeleri, çamur dolu çukurları, yokuşları aşan bir canavar. Detaylar ise şöyle:

 

Alfa logosunun önüne havalı bir koruma paneli eklenmiş. İri arazi alstikleri ve tavandaki led ışıklandırmalarla güçlü bir etki sağlanmış. Aracın arak bölümüne eklenen lastik ise çok etkileyici. Adeta ‘ben sıradışıyım veya çok da umrumda değil’ diyor. 

 

Alfa Romeo 4C Dakar modeli aslında Alfa Romeo 4C modelinden türetildi. Henüz sadece tasarım aşamasında. Bu haliyle de ilgi çekmeyi başardı ama üretilip üretilmeyeceği kesin değil. Alfa Romeo resmi web sayfasında verilen bilgiye göre eğer üretilirse onu ancak 2020’de yollarda görebileceğiz. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here