2021 Chicago Otomobil Fuarı ‘nın organizatörleri, ortaya çıkan raporlara göre, otomobil fuarının Şubat’tan ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu. Otomobil fuarı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük şovların en tüketici odaklı olanı olarak görülüyor.

2021 Chicago Otomobil Fuarı Koronavirüs Yüzünden Ertelenecek

Gecikmenin nedeni muhtemelen artık hepimizin tahmin edebileceği bir neden olan, devam eden koronavirüs pandemisi. Chicago Auto Show Kıdemli İletişim ve Teknoloji Direktörü Mark Bilek şunları söyledi:

“Bu noktada, [COVID-19] vakalarındaki son artışla birlikte, Şubat ayı gerçekçi görünmüyor, bu nedenle insanlara, bir etkinliğe sahip olma konusunda hâlâ çok heyecanlı olduğumuzu bildirmek istedik. 2021 baharında bir noktada, Mart, Nisan veya Mayıs aylarında göstermeyi deneyeceğiz. ”

2021 chicago otomobil fuarı

Bahar Aylarında Yapılması Planlanıyor

Otomobil fuarı başlangıçta 13-21 Şubat 2021 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek şekilde ayarlanmıştı. Bilek, bir tarih duyurmak ve sonrasında tekrar değiştirmek istemediklerini, bu nedenle bahar şeklinde genel bir tarih verdiklerini belirtti. Otomotiv fuarı, uygun bir tarih belirlemek için hem eyalet hem de şehir sağlık departmanları ile çalışıyor. Şu anda, otomobil fuarı hem Chicago şehrine hem de Illinois eyaletine onay bekleyen revize edilmiş planlar sundu.

“Bu sadece gösterinin güvenli olduğundan değil, aynı zamanda insanların bir gösteriye gitmeye istekli olduğundan da emin olmamız gereken bir durum. Koşullar gelişirse fakat insanlar hala dışarı çıkıp toplanmaya korkuyorsa, o zaman da yapmamız mümkün olmayacaktır. Bekleyip göreceğiz, dedi.

Yaygın olarak dağıtılan bir aşı veya pozitif vaka sayılarında büyük bir düşüşün çabalarına yardımcı olacağını söyledi.

otomobil fuarları

Kesin Tarihler Yok, Değişiklikler Olabilir

Chicago Otomobil Fuarı’nın tarihine bağlı olarak, şu anda mevcut olan tarihlere göre şov, Covid-19 sonrası bir dünyada türünün ilk etkinliği olabilir. 2021’de Cenevre Otomobil Fuarı yok ve Los Angeles Otomobil Fuarı’nın 21 Mayıs – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. New York Otomobil Fuarı 19 Ağustos’ta basına açılıyor. Detroit’teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı 28 Eylül’den 9 Ekim’e kadar.

Ne yazık ki, bu tarihlerin tümü hala değişebilir. Bir COVID-19 aşısı bulunana ve yaygın olarak kullanılana kadar; bu gösterilerden herhangi birinin olmasını beklememiz de çok gerçekti bir beklenti olmayacak gibi gözüküyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here