2021 Audi A8 L Fiyatı Ve Özellikleri Belli Oldu!

0
2797
audi a8 l 2021

Lüksü ve konforu bir arada sevenlerin ilk tercihlerinden biri olan Audi, Yeni A8L modelini tanıttı. Bizde sizler için Audi A8 L fiyat ve özelliklerini içeren bir yazı hazırladık.

Audi

audi

1899 yılından günümüze dek varlığını sürdüren Audi, bir Alman otomobil devidir. Audi’nin dört halkaı arması ise 1932 yılında önceden bağımsız olan dört motorlu araç üreticisini simgeliyor. Audi, DKW, Horch ve Wanderer. Bu dört motorlu araç üreticisi 1969 yılında Auto Union GmbH NSU Motorenwerke AG ile birleşti. Otomobil üretimi, Horch’un sadece “iyi, güçlü arabalar” üretme amacına sadık kalarak küçük bir ölçekte başladı. Sonrasında ise en iyi bilinen Alman otomobil markalarından biri haline geldi.

Audi A8 L 

audi a8 l 2021

Audi A8 L modeli bir benzinli (55 TFSI quattro tiptronic) ve bir dizel (50 TDI quattro tiptronic) motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

Otomobilin boyutları 5.302 mm uzunluk, 1.945 mm genişlik, 1.485 mm yükseklik ve 3.128 mm aks mesafesinden oluşuyor. Audi A8 L’nin bagaj kapasitesi ise 505 litre. Bir diğer güzel özelliği de depo hacminin 82 lt olması.

Sıfır km Audi A8 Fiyat Teklifi Ve Özellikleri İçin Tıklayın

En ufak ayrıntısı bile ince düşünülmüş

Audi A8 L’deki isteğe bağlı dinlenme koltuğu temin edilebiliyor. Ön yolcu tarafındaki arka yolcuya, özellikle rahat bir dinlenme pozisyonu için çok çeşitli ayarlar bulunuyor. Aynı zamanda bir ayak dayama yeri sayesinde maksimum oturma konforu da sunuluyor. Bunlara ek olarak, ön yolcu koltuğu otomatik olarak ileri doğru hareket ettirilebildiği gibi maksimum bacak mesafesi sağlamak için koltuk arkalığı öne doğru katlanabiliyor. Ayak dayama yeri masaj işlevi ve arkadaki ekranlar, A8 L’in dinlenme yeri özelliklerini mükemmel şekilde oluşturuyor.

Ekran ve kullanım konseptinde son teknoloji kullanılmış

audi a8 l 2021

Orta konsoldaki akustik ve dokunsal geri bildirime sahip olan iki dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekranlar, bilgi-eğlence sisteminin ve ayrıca klima, konfor ve rahatlık işlevlerinin sezgisel çalışmasını sağlıyor. Sahip olduğu gelişmiş ses kontrolü de, araçla etkileşimin bir diyalog şeklinde yürütülmesini sağlıyor. Audi connect sayesinde ise Amazon Alexa entegrasyonu kullanılabiliyor.

Kişisel özgürlüğünüz için ince düşünülmüş

Araçta bulunan Audi exclusive kişiselleştirme programı, kişisel tasarım fikirlerinizi biçimlendiriyor. İç mekan için çok çeşitli seçenekleri dilediğiniz biçimde birleştirebilirsiniz. Dış mekanın ara mavisi, kristal görünümü, metalik Suzuka grisi, Goodwood yeşili, sedefli, ipanema kahverengi ve metalik gibi yansıtıcı renklerle göz alıcı olmasını da sağlayabilirsiniz.

İç mekanı bol ışıkla beslenecek şekilde tasarlanmış

cam tavan

Audi A8 L, opsiyonel panoramik cam açılır tavana sahip. Bu cam tavanın ekstra geniş renkli camı, aracın içinde hoş bir atmosfer yaratıyor. Eğer güneş ışığı çok fazla gelmeye başlarsa ışık geçirmeyen otomatik güneşliği etkinleştirebilirsiniz. Entegre bir rüzgar deflektörü ile de, açılır tavan açıkken rüzgar sesini azaltır.

Renkler ve jantlar kişiselleştirilebilen tasarım

Tamamen kendi tasarımınıza göre bir Audi A8 L yaratabilirsiniz. Bunun için farklı dış renk seçeneklerini ve jantları kombine etmeniz yeterli olacaktır.

Arka plandaki yardımcılarla sürüşünüz daha keyifli

Eğer şehirde, şehir dışında ve otoyollarda güvenli ve keyifli sürüş – isteğe bağlı yardım paketi asistan paketi plus’ı seçerseniz, Audi A8 L’nizi çok çeşitli sürücü asistan sistemleri ile donatabilirsiniz. Bunlar arasında öne çıkan sistemlerden biri, boylamasına ve enine park yerlerine girip çıkarken destek sağlayan sistemi Park Asistanı plus. Araç direksiyonunu yönlendirme, hızlanma, frenleme ve motoru kapatma işlemlerini devralıyor. Siz sadece işlemi başlatırsınız ve onu izlersiniz.

Audi A8 L Fiyat Aralığı: 3.108.322 TL

3.0 55 TFSI Quattro Long, Benzin, 340 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Standart 7,8 Lt/100 Km Otomatik 3.108.322 TL
3.0 50 TDI Quattro Long, Dizel, 286 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Standart 5,8 Lt/100 Km Otomatik 3.108.322 TL

 

Audi A8 L’nin, benzinli motor seçeneğini tercih edenler 3.0 litre hacimli 340 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. 8 ileri vitesli tiptronic şanzıman ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile de kombine ediliyor. Aracın motor hacmi 2.967 cm3. Audi A8 L’nin 0’dan 100km/s hıza ulaşması sadece 5,9 saniye. Ulaşabildiği maksimum hız da 250 km/s. Ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 8,2-8,4 litre. Araç ağırlığı ise 2.055 kilogram.

Sıfır km Audi Modelleri Ve Fiyatları İçin Tıklayın

İkinci el otomobil ilanları için tıklayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here