2017 Model Seat İbiza Çok keyifli Bir Yol Arkadaşı

0
2009

Son Model İbiza’yı İnceledik…

Hem şehir içinde hem de uzun yolda kullanabileceğiniz sportif hatları ağır basan bir araç arıyorsanız markanın küçük sınıftaki temsilcisi tam size göre. Beşinci nesil Seat İbiza, gerçekten artık çok daha keyifli bir otomobil.
 
 
Öncelikle Seat İbiza, MQB A0 platformunda üretiliyor. İlk dikkat çeken ve onu segmentindeki diğer araçlardan ayıran özelliği ise küçük görünümün avantajlı kompakt yapısından vazgeçmeden daha geniş bir iç mekan hacmi sunabilmesi. Ayrıca yeni İbiza, Seat Leon modeline biraz daha fazla benzemiş. 
 
 
Yeni İbiza’nın tasarım detaylarında katmanlı bir görünüm ilk dikkati çeken detay. Daha alçak bir burun tasarımı, LED gündüz farları, geniş ön panjur, onu ayrıca farklılaştıran detaylar. Son model İbiza tasarımında ön tampondaki hava girişinin ortasına konumlanan çarpışma önleyici radar sensörleri ile Led gündüz farlarının tasarımı da önemli. Tüm bu detaylarla 2017 İbiza, çok agresif bir çizgi sunuyor.
 
 
Tasarım denilince akla jantlar gelmez mi? Önlerde disk frenlerin arkada ise kampanaların kullanıldığı yapıda jant tasarımı tamamen yenilenmiş. 
 
 

Sıfır km İbiza İç Mekan

Yeni bir İbiza almayı düşünüyorsanız ve sıfır Seat İbiza ilanlarına bakıyorsanız bu aracın iç mekanındaki yenilikler hemen dikkatinizi çekmiş olmalı. İç mekanda daha önce tamamen dairesel olan hatların çoğu yerini köşeli hatlara bırakmış. 8 inç genişliğindeki multimedya ekranı da oldukça keyifli ve şık. Ancak ekranın biraz göz hizasından aşağıda konumlanmış olması şimdiden eleştiriliyor. Açılabilir cam tavanın verdiği ferahlık hissi ve selefine göre kesinlikle daha geniş olan iç hacim, kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. 
 

2017 Seat İbiza Ölçüler

Yen İbiza’da en çok dikkat edilen detay, ölçüler konusu. Çünkü marka, yenilenen İbiza’da küçük araç segmentinden ayrılmadan daha geniş iç hacim sunmayı ve biraz da daha heybetli görünerek SUV açlığını doyurmayı hedeflemiş.  
 
Bir önceki İbiza’nın genişliği 1693mm idi. Yeni İbiza’Nın genişliği 1780mm. Bu da oldukça yüksek bir rakam. Yine bir önceki İbiza yani 4. nesil Seat İbiza, 1445mm yüksekliğindeyken yenisi 1444mm yüksekliğe sahip. Dolayısıyla bir tık yere yapışan bir model tasarlanmış. Ancak yeni model İbiza, çok daha uzun. Çünkü eskisi 4052mm uzunlukta iken son model Seat İbiza tam 4059mm. Yeni nesil İbiza eskiye oranla 7mm daha uzun. Dingil mesafesinde ise tam 95mm’lik bir artış var. 
 

Daha Geniş Bir İbiza

Küçük sınıf araçların en önemli sorunu arka koltukta sıkışık bir oturma düzeni olması ve bagajın küçük olmasıdır. İşte tam da bu ihtiyaçtan yola çıkan son model Seat İbiza modeli, eskiye oranla bagajını epey büyütmüş görünüyor. eskiden 292litre olan bagaj, şimdi tam 355litre. HB otomobiller incelendiğinde 355litrelik bagaj hacmi oldukça tatminkar. İbiza tasarımcıları sadece bagajı büyütmekle kalmamış arak koltukta baş ve diz mesafesini de arttırmışlar. Eskiye oranla ortalama 10mm’lik artış var. Örneğin arka koltuktaki diz mesafesi eski İbizalarda mesela ikinci el Seat İbiza modellerinde 380mm’ken şimdi tam 450mm. 
 

Yeni İbiza Ne Kadar Yakıyor?

Depo kapasitesi 40 litre olan benzinli 999cc İbiza motoru, şehir dışında 4.1 litre, şehir içinde 5.8 litre, ortalama 4.7 litre yakıt tüketiyor. 
 

2017 İbiza Donanım Detayları

Seat İbiza donanım seçenekleri farklılık göstermekle birlikte aşağıdaki özelliklerin genel olarak sunulduğunu söyleyebiliriz. ABS; ESC, EBD, HBA, ESBS, ikincil çarpışma freni, front asist ön, yan ve perde hava yastıkları, otomatik klima, yol bilgisayarı, hız sabitleme, elektrikli camlar, 8 inç dokunmatik multimedya ekran, AUX, USB ve CD girişi, Bluetooth, deri malzemenin kullanıldığı direksiyon simidi, el freni ve vites topuzu kaplaması, LED gündüz farları, LED stoplar, dönüşe duyarlı ön sis farkları, elektrikli aynalar, 15inç hafif alaşım jantlar. 
 

2017 Model Seat İbiza’nın Beğenilmeyen Özlelikleri

Otomobil eleştirmenlerinin test araçlarında gözlemlediği eksiklikler ise genel olarak şöyle özetlenebilir. İç mekanda sert plastik malzeme çok kullanılmış. Ayrıca fren dozlaması biraz sert bulunmuş. Motorun da günümüz otomobil üretiminde artık istenmeyen sarsıntılı çalışma durumu sevilmemiş. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here