Yeşil Cehennemde Yeni Rekor!

2
1071

Geçtiğimiz ay Cenevre’de boy gösteren SCG 003 modeli, ünlü Nürburgring Nordschleife pistinde yeni bir rekora imza atarak tüm rekorları domine etti.

Amerikan Jim GlickenHaus’un Torino’da tasarlanıp geliştirilen otomobili Scuderia Cameron Glickenhaus 003 modeli, geçtiğimiz ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Birçok Le Mans otomobilini tasarlayan bir ekibin elinden çıkan otomobil, tamamen yeni bir karbon fiber şasi üzerinde yükseliyor. Otomobilde 3,5 litrelik, çift turbo beslemeli, Honda üretimi V6 motor görev alıyor ve bu motor  530 HP güç, 700 Nm tork üretiyor.

Bu veriler geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu, şimdiki haberse otomobilin ulaştığı önemli bir başarıyı duyuruyor;  Nürburgring Nordschleife’de 6 dakika 42 saniyelik tur zamanı elde eden otomobil, Pagani Zonda R’dan 5 saniye, Porsche 918 Spyder’dansa tam 15 saniye daha hızlı.  Yıl sonuna doğru tanıtılması beklenen SCG 003S modelinin tur zamanının 6 dakika 30 saniye olması hedefleniyor.

2 YORUMLAR

  1. Geçtiğimiz yıl yaşanan bir kaza sonrası pistin belirli bölümlerine hız sınırları getirilmişti. “Yeşil Cehennem” lakaplı ünlü pist Nürburgring Nordschleife’de hız sınırları uygulamaları kalkıyor. Geçtiğimiz yıl VLN Dayanıklılık Şampiyonası’nın Nürburgring ayağında yaşanan ve John Mardenborough kontrolündeki Nissan GT-R’ın yaptığı kaza sonrasında otomobilin çiti aşması ve bir izleyicinin talihsiz bir şekilde hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kaza sonrasında pistin belirli bölümlerine hız sınırları getirilmişti. Pistin şu anda sahibi olan Capricorn Nürburgring GmbH, kaza sonrasında güvenlik geliştirme planı çerçevesinde pistin belirli noktalarına yeni, daha güçlü çitler yerleştirdi ve pist zeminindeki tümsekleri düzeltti. Pistin bazı noktalarında yer alan seyirci noktaları da plan çerçevesinde seyircisiz hale getirildi. Pistteki hız sınırı uygulamaları FIA ve Alman Motor Sporları Birliği’nden alınan iki yeni lisans sayesinde bu hafta sonu düzenlenecek olan VLN Dayanıklılık Şampiyonası’nın Nürburgring ayağında kaldırılacak.

  2. Geçtiğimiz yıl yaşanan bir kaza sonrası pistin belirli bölümlerine hız sınırları getirilmişti. “Yeşil Cehennem” lakaplı ünlü pist Nürburgring Nordschleife’de hız sınırları uygulamaları kalkıyor. Geçtiğimiz yıl VLN Dayanıklılık Şampiyonası’nın Nürburgring ayağında yaşanan ve John Mardenborough kontrolündeki Nissan GT-R’ın yaptığı kaza sonrasında otomobilin çiti aşması ve bir izleyicinin talihsiz bir şekilde hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan kaza sonrasında pistin belirli bölümlerine hız sınırları getirilmişti. Pistin şu anda sahibi olan Capricorn Nürburgring GmbH kaza sonrasında güvenlik geliştirme planı çerçevesinde pistin belirli noktalarına yeni, daha güçlü çitler yerleştirdi ve pist zeminindeki tümsekleri düzeltti. Pistin bazı noktalarında yer alan seyirci noktaları da plan çerçevesinde seyircisiz hale getirildi. Pistteki hız sınırı uygulamaları FIA ve Alman Motor Sporları Birliği’nden alınan iki yeni lisans sayesinde bu hafta sonu düzenlenecek olan VLN Dayanıklılık Şampiyonası’nın Nürburgring ayağında kaldırılacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here