Günümüzde elektrikli otomobillere olan talep gittikçe artıyor. Buna sebep olarak elektrikli otomobillerin hem az yakması hem de artık birçok ülkenin gelecekte içten yanmalı motorları yasaklayacak olması bir sebep. Bir diğer yandan birçok otomobil üretici ürün gamını elektrikli otomobillere yönelik değiştirip geliştiriyor.  Biliyoruz ki Tesla elektrikli otomobil üretici markalardan ilki.  Markanın, elektrikli otomobil denildiğinde ilk aklımıza gelen ve 2017 yılında yollarda görmeye başladığımız Tesla Model 3 yenileniyor. Detaylar için okumaya devam edin…

Yeni Tesla Model 3

Şirketin yakın olduğu bir haber ajansındaki kaynaklara göre Şirket, yeni bir Tesla Model 3 üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Üstelik kod adı da Highland. Söz konusu yeni Tesla Model 3’ün yaşam alanında hâlihazırdaki modelden daha az parça olacak. Yani oldukça sade bir tasarıma sahip olacak. Bu yenilenen model ile birlikte şirket, üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

Yeni tesla model 3 iç mekan

Önümüzdeki Yıl Üretimde!

Model 3, sadeleştirilip yeniden üretilecek. Tahmini olarak da 2023 yılının ilk yarısından sonra Şirketin Şangay Gigafactory’sinde üretim hattına girecek. Bir diğer yandan yine Şirketin Kaliforniya’da bulunan Fremont fabrikasında da üretimi gerçekleşebilir. Ancak henüz net bir tarih mevcut değil.

Tesla bu otomobilinin gücü konusunda da artışa gidebilir. Ancak bir diğer yandan tam tersi şekilde de davranabilir. Şirketin en çok sattığı modeller arasında yer alan Tesla Model 3’ün fiyatı yenilenmiş hali ile 35 bin dolardan başlayacak gibi görünüyor.

Sıfır Km

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here