Opel Mokka 2021 Bambaşka Bir Yüzle Karşımıza Çıkıyor.

Köklerinde General Motors(GM) genlerini barından Mokka, Opel’in PSA çatısı altısına girmesi sonrasında bambaşka bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Corsa’da gibi tanıtımı ilk olarak elektrikli modeli üzerinden gerçekleşen Mokka, Opel’in yeni marka imajını destekliyor. Modelin bünyesinde barındırdığı yeni tasarım unsurları ve teknolojik özellikler Opel için devrim niteliği taşıyor.

Mokka’ Ne Gibi Değişiklikler Sunuyor ?

Opel PSA’nın çatısı altına girdikten sonra tanıtılan yeni Mokka, teknik olarak Peugeot 2008 ve DS 3 Crossback’in kuzeni sayılır. Eski nesliyle hiçbir bağı kalmaması marka mirası açısından kötü olsa da ortaya çıkan otomobile bakacak olursak iyi bir gelişme. Eski nesline kıyasla 120 kilogram hafifleyen Mokka’nın burkulma direnci de %30 oranında artmış. Uzunluğu 12,5 cm kısalarak 4,15 m‘ye gerilerken aks mesafesinin 2mm artması sayesinde iç hacimden ödün verilmemiş. Bagaj hacmi de önceki nesliyle aynı, 350 litre. Bu haliyle yeni nesli artık daha küçük ama kullanışlı bir SUV haline gelmiş diyebiliriz. Mokka, kuzeni DS3 Crossback ile aynı fabrikada üretilecek.

Mokka’nın Tasarımı Nasıl?

Mokka’ya önden baktığımız zaman bizi ilk olarak markanın “Vizör” ismini verdiği yeni tasarım diline ait ızgara bölümüne entegre edilmiş LED İntelliLux Matrix aydınlatma grubu karşılıyor. Bu yüksek teknolojili far ünitesi sayesinde hem aracın gece sürüş konforu artırılmış, hem de ön tasarımda araca çok daha dinamik ve modern bir görüntü katılmış. Ayrıca tavan ve kaputun gövdeden farklı renklerle kombinlenmiş olması aracı farklı yapan detaylardan.

Opel Mokka

Mokka’nın İç Mekanı Nasıl? 

Opel, Mokka’yı bugüne dek yaptığı iç mekan tasarımlarının çok uzağında adeta fütüristik bir iç mekana kavuşturmuş. Bu yapıda en büyük etki PSA’nın son yıllarda kullandığı tasarım dili şüphesiz. “Pure Panel” adı verilen, tek parça halinde bulunan 12″ boyutundaki gösterge paneli ve 7-10″ büyüklüğündeki multimedya ekranı premium markalara göz kırpıyor. Multimedya ekranının altındaki fiziksel kontroller ise hala bir Opel’in içinde olduğunu sürücüye hatırlatıyor.

Güç Üniteleri

Mokka piyasaya çıktığı ilk andan itibaren tamamen elektrikli modeliyle (Mokka-e) satışa sunulacak. Bu modelin güç ünitesi kuzeni e-2008 gibi 136 hp ve 260 Nm tork sunuyor. “Normal”, “Eco” ve “Sport” sürüş modlarına sahip model, 50 kWs’lik batarya ile WLTP normlarına göre 322 km‘lik bir menzile sahip olacak. Yeni Mokka’da tamamen boş batarya yüzde 80 oranına 100 kW’lık hızlı şarj sistemi ile yarım saatte ulaşacak. Elektrikli model haricinde benzinli ve dizel versiyonlar da bulunacak, motor verileri şimdilik açıklanmasa da yakından tanıdığımız PSA grubu motorlarını kullanacağını tahmin etmek zor değil.

2. El Mokka İlanları

3 YORUMLAR

  1. %80e yarım saatte ulaşacak olması gerçekten büyük bir iş. Opeli tebrik etmek lazım hem böylesine büyük bir araç üretmek hem de güçlü bir batarya ile tasarlamak kolay değil

  2. opel yavaş yavaş elektrikli modellere yöneliyor. Teknolojiye ayak uydurmayı başaracaklarını düşünüyorum. Diğer modellerindeki teknolojik ve dijital özellikler de çok başarılı duruyor

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here