Yeni Civic sedanın fiyatı belli oldu

0
840

Paris Otomobil fuarında tanıtılan yeni Civic sedan Türkiye’de ekim ayında 76 bin TL’den başlayan fiyatla pazara girecek

Honda Yirmi yıla yakındır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu neslinin Avrupa prömiyeri Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti. Yenilenen Civic HB ile birlikte sergilenen Civic Sedan, Honda Türkiye’nin Avrupa ve Körfez ülkelerinde yeni pazarlara açılmasını sağlayacak.Araç ekim ayında Türkiye’de bensinli versiyonu ile 76 ile 96 bin TL arasında satıxa çıkacak. İlk otomobilini 1997 yılında üretmeye başlayan Honda Türkiye Fabrikası’nın gururu Civic Sedan, Avrupa’da ilk kez Paris Otomobil Fuarı’nda Hondaseverlerle buluştu. Yenilenen Civic HB ile birlikte sergilenen Civic Sedan, gördüğü ilgi ile Avrupa C sedan segmentinin yeni yıldızı olmaya aday olduğunu kanıtladı.

Honda Tükiye’nin 123 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği proje neticesinde üretimine 16 Eylül’de başlanan Civic Sedan, 8 Ekim 2016 tarihinde 75 bin 740 TL’den başlayan fiyatla bayilerde yerini alacak. Üretildiği platform nedeniyle Honda’nın global ve Avrupa pazarındaki en önemli modeli olan otomobil 10’uncu neslinde de tasarımdan teknolojisine segmentindeki standartları yükseltmeyi başarıyor. >br>
Yeni Honda Civic Sedan marka tarihinin en geniş kapsamlı tek model geliştirme programından yararlanıyor ve Honda’nın C segmentindeki ileriye dönük önemli bir adımını temsil ediyor. Yeni Civic Sedan 10’uncu nesli ile son derece sportif bir dört kapılı sedan olarak yollara çıkıyor. Yeni Civic Sedan, Honda’nın en kapsamlı ve iddialı yeni ürün geliştirme programının bir yansıması. Sadece geniş kapsamlı Ar-Ge kaynaklarıyla sınırlı kalmayan Honda, yeni Civic’i geliştirirken özellikle üretildiği ülkelerden biri olan Türkiye başta olmak üzere Kuzey Amerika’dan Japonya’ya ve Avrupa’dan Güney Amerika’ya ve Asya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki üretim ve satış operasyonları da sürece dahil edildi. Bugüne kadar üretilen en sportif Civic olan araç dinamizm, performans, yakıt verimliliği, ferahlık, genişlik, güvenlik ve iç mekan kalitesi söz konusu olduğunda kompakt sınıfa tamamen yeni standartlar getiriyor.

1,6 litre i-VTEC motor, yeni Civic Sedan’da 6 ileri manuel ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Üstten tek egzantrikli (SOHC) 1,6 litre sıralı 4 silindir tasarımlı, 16 supaplı i-VTEC motor aynı zamanda değişken emme manifolduna sahip. Civic Sedan’ın motoru 6500 devirde 125 PS gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm tork sağlıyor. Aynı motor üzerinde, özellikle Türkiye pazarı için özel geliştirilen LPG sistemine sahip Civic Eco, otogaz dönüşümü için özel olarak geliştirilen 1.6 lt’lik motoru ile benzinli bir otomobilin sunduğu performans ve uzun ömürlülüğü, yakıt ekonomisi ve düşük emisyon değerleriyle birleştiriyor.

200 milyon Euro yatırımla geliştirilen Civic HB

Avrupalı tüketicilerin beklentileri doğrultusunda Avrupa’da ve 200 milyon £ yatırımla geliştirilen yeni Honda Civic Hatchback İngiltere (HUM-Honda of the UK Manufacturing) tesislerinde üretiliyor. Honda için Avrupa pazarında hacim modeli niteliğinde olan Civic Hatchback aynı zamanda marka tarafından bölgede önemli bir satış ve üretim mirasına da sahip. Birçok Avrupalı müşteri için Civic, Honda markasıyla eşdeğer algılanırken, tasarım ekibi yeni Civic için dinamik ve genç bir kitle hedefledi. Bu hedef doğrultusunda gövde yapısı, araç aerodinamiği ve şasi mimarisinde yeni yaklaşımlar sergilendi. Yeni Civic, ardında 40 yıllık köklü ve başarılı bir geçmiş bırakan orijinal Civic’e sadık bir yapı sergilerken “bütün insanlar için bir otomobil, dünya için bir otomobil” felsefesini devam ettiriyor. Bünyesinde etkileyici tasarım, sportif stil ve çok yönlü pratik yapı gibi kavramları mükemmel bir şekilde harmanlayan yeni Civic Hatchback aynı zamanda üstün sürüş dinamikleri de vaat ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here