Yeni BMW X1 Gün Yüzüne Çıktı

4
1824

Bavyeralı üreticinin en küçük SUV’u X1, aradan geçen 6 yılın ardından 2. nesline kavuştu. Yeni BMW X1, daha olgun bir otomobil olarak dikkat çekiyor.

 İlk nesil X1, bir önceki nesil BMW 3 Serisi ile aynı yürüyen aksamı ve arkadan itiş sistemini paylaşıyordu. Yeni nesil X1, 2 Serisi Active Tourer ile aynı platformda yükseliyor; yani ilk kez BMW bir SUV’u önden çekişli olarak üretecek. Otomobil, selefinden 36 mm daha kısa (4439 mm), 21 mm daha geniş (1821 mm) ve 53 mm daha yüksek (1598 mm).

BMW’nin yeni tasarım diline göre şekillendirilen otomobilin iç mekanında da 2 Serisi Active Tourer’dan alınmış bazı kumandaları görmek mümkün. Bagaj hacmi 85 litre artırılarak 505 litreye yükseltilmiş. Özellikle arkada diz ve baş mesafesi artırılan otomobilde yeni nesil 1,5 litrelik turbo beslemeli benzinli ve 2,0 litrelik turbo beslemeli benzinli motorların sıra 2,0 litrelik dizellere de yer verilecek. 1,5 litrelik benzinli motorlar, ürün gamına sonradan eklenecek. 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek X1, önden çekişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak. 

4 YORUMLAR

  1. Piyasaya sunduğu otomobillerle herkesin beğenisini kazanan Alman lüks otomobil üreticisi BMW’nin X model yelpazesinin en küçük ve en ulaşılabilir modeli olan X1 yeni nesliyle gün yüzüne çıktı. 2009 yılından bu yana satılan model 2012 yılı kapsamlı bir makyaj operasyonundan geçerek yeni motorlara ve yeni bir yüze kavuştu. Markanın ikinci nesli ise yepyeni özellikler ve tasarım detaylarıyla ödüllendirilmiş. Bavyeralı markanın SAV olarak nitelendirdiği büyük ağabeylerinden izler taşıyan ikinci jenerasyon X1 sportif ön tamponu, yeni ve ağabeylerine atıfta bulunan ızgarasına ek olarak LED destekli farlarıyla ön plana çıkıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here