2023 Ford Ranger Platinum özellikleri ile birlikte Ford’un orta boy Ranger kamyoneti, 2023 model yılı için yeniden tasarlanıyor.

Yeni 2023 Ford Ranger

 

Daha büyük F-150’den ilham alan daha cesur ön uç stilini benimsiyor. Ford, yeni Ranger’ı bazı pazarlarda turbo dizel V-6 ile sunacağını söylüyor. Ancak standart olarak mevcut arkadan çekişli kamyonla aynı turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli motorla çalışacağını düşünüyoruz. Dört tekerlekten çekiş sistemi isteğe bağlıdır. Seriye bir hibrit aktarma organı seçeneğinin de katıldığını görebiliriz. Ancak en çok yüksek performanslı bir Raptor varyantı olasılığı bizi heyecanlandırıyor.

İki farklı gövde stili olacak: dört kapılı bir mürettebat kabini ve iki arka yarım kapılı kabin modeli. Kabin, Edge SUV’da bulunana benzer büyük, dikey olarak bir bilgi-eğlence sistemine sahip benzer bir makyaj alıyor.

Motor, Şanzıman ve Performans

Ford bir değişiklik yapabilirken, yeni Ranger’ın önceki modelle aynı turboşarjlı 2.3 litrelik dört silindirli motorla geleceğini düşünüyoruz. Bu motor orta boy kamyonu hareket ettirmek için bol miktarda güç sağlıyor. Ancak bunun yeni modelle değişmesini beklemiyoruz. Ford, diğer pazarlarda bir turbodizel V-6 sunacağını söylüyor, ancak Kuzey Amerika’ya gideceğini düşünmüyoruz. Altı ileri manuel ve 10 ileri otomatik de dahil olmak üzere çeşitli şanzımanlar mevcuttur. Ancak Ford’un ABD’deki Rangers’da standart donanım olarak 10 viteste kalacağını düşünüyoruz.

2023 Ford Ranger Platinum, Raptor Dışındaki En Pahalı Donanım Olarak Tanıtıldı

İçeride, kapitone deri döşeme, gösterge panelindeki suni ahşap vurgular, ısıtmalı direksiyon simidi görüyoruz. Ayrıca 10 yönlü elektrikli ayar ve sürücü için hafıza işlevlerine sahip. Bununla birlikte ısıtmalı ve havalandırmalı ön koltuklar dahil olmak üzere segment için pek çok premium özellik buluyoruz.

Gösterge tablosunda kapalı bir raf ve üst torpido gözü bulunmakta. Yani daha küçük Ford Ranger döşemelerinden farklı. Ayrıca torpido gözünde, koltuklarda ve paspaslarda Platinum amblem görüyoruz. Bununla birlikte Teknoloji açısından, B&O premium ses sistemi ile birlikte 12,4 inç dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence için 12 inç dokunmatik ekran da standart.

2023 Ford Ranger Platinum, Avrupa, Birleşik Krallık ve Avustralya’da sipariş ediliyor. İlk teslimatların Mayıs 2023’te yapılması bekleniyor.

İkinci El Satılık Ranger Araç Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here