VW Phaeton Serüvenine Devam mı?

8
2515

Volkswagen’in amiral gemisi Phaeton’un yeni nesli için ön gösterim niteliğinde olan C Coupe GTE konseptinin örtüsü kaldırıldı.

 Lüks sedanlar arenasında güçlü oyuncular olduğu bir gerçek; Mercedes S Serisi, Audi A8 ve BMW 7 Serisi gibi otomobillerin domine ettiği lüks sınıfın sessiz oyuncularından Phaeton, yüksek işçilik ve kalite seviyesi sebebiyle Volkswagen’in zarar etmesine sebep olmuştu. Yeni Phaeton’unsa 2016 yılı sonlarına doğru yollara çıkması ve Mercedes S Serisi’nden bile konforlu olması hedefleniyor.

Yeni Phaeton’un ön gösterimi niteliğinde olan C Coupe GTE konseptiyse, dinamik tasarım öğeleriyle dikkat çekiyor. 5 metreden fazla olan uzunluğuyla sınıfını belli eden otomobilin yüksek omuz çizgisi ve coupeleri andıran tavan çizgisi dikkat çekiyor. LED farlar ve stop grubuyla bezenen konseptte, dört silindirli, turbo beslemeli benzinli TSI motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla entegre çalışan elektrikli motor işbirliği yapıyor. Lityum-iyon bataryalarsa şarj edilebiliyor. Benzinli motor, 210 HP, elektrikli motor 124 HP güç üretiyor ve sistem kombine şekilde 245 HP güç ile 500 Nm tork üretiyor. Elektrikli olarak 130 km/s hıza kadar 50 km yol kat edebilen konsept, 0’dan 100 km/s hıza 8,6 saniyede ulaşıyor. 100 km’de ortalama yakıt tüketimiyse 2,3 litre olarak açıklanıyor.

8 YORUMLAR

  1. Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in lüks sınıftaki temsilcisi Phaeton yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. Lüks sınıfın gediklisi olan ve bu segmentte başı çeken güçlü oyuncular arasında yer alan Mercedes S-Serisi, BMW 7-Serisi ve Audi A8’in domine ettiği lüks sınıfta yeniden varolma savaşına girmeye hazırlanan Volkswagen’in yeni Phaeton’un Mercedes S-Serisi’nden bile daha lüks ve konforlu bir araç olması bekleniyor. Lüks sınıfın sessiz oyuncuları arasında yerini alan Phaeton yüksek işçilik ve kalite seviyesi sebebiyle Volkswagen’in zarar etmesine sebep olmuştu. Genel anlamda Volkswagen marka bazında iyi bir marka olsa da lüks sınıfta Volkswagen yeni Phaeton’a ne kadar yatırım yaparsa yapsın bir Mercedes S-Serisi asla olamayacaktır. Sonuçta bunu bilmek için illa ki profesör olmaya gerek yok. Ben eminim ki bunu VW mühendisleri de az çok biliyordur diye umuyorum. Volkswagen’in lüks sınıfta Mercedes S-Serisi’nden daha lüks ve konforlu bir araç yapabilmesi için daha 40 fırından fazla ekmek yemesi gerekiyor bu konuda VW’nin önünde daha uzun bir yol var..

  2. Alman otomobil üreticisi Volkswagen lüks sınıftaki temsilcisi Phaeton ile yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. Lüks sınıfın gediklisi olan ve bu segmentte başı çeken güçlü oyuncular arasında yer alan Mercedes S-Serisi, BMW 7-Serisi ve Audi A8’in domine ettiği lüks sınıfta yeniden varolma savaşına hazırlanan Volkswagen yeni Phaeton’un Mercedes S-Serisi’nden bile daha lüks ve konforlu bir olması bekleniyor. Lüks sınıfın sessiz oyuncuları arasında yer alan Phaeton yüksek işçilik ve kalite seviyesi sebebiyle Volkswagen’in zarar etmesine sebep olmuştu. ”Auto Motor und Sport” un haberine göre Volkswagen; 2016’nın sonları, 2017’nin başlarına doğru kendi segmentinin en konforlu aracını üretmeyi planlıyor. Kendilerine koydukları hedef ise Mercedes S-Serisi’ni geçip daha konforlusunu yapmak.Bu hedeflerine havalı süspansiyon, kamera ve sensörler aracılıyla yoldaki kasisleri neredeyse hiç hissetmeyeceğimiz bir otomobil yaparak ulaşmaya çalışacaklar. Gerçi daha önce Mercedes S-Serisi’nde ”Magic Body Control” adı altındaki teknoloji ile bunu büyük oranda başarmıştı. Söylentilere göre yeni nesil Pheaton’da yarı otonom sürüş sistemi olacak ve 60 km/s hıza kadar trafikte kendi kendine gidecek. Ayrıca otonom araç sollama özelliğinin olabileceği de gelen söylentiler arasında.

  3. Alman lüks otomobil üreticisi Audi lüks sınıftaki temsilcisi A8’i 2016 yılında yeni nesli ile yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Audi’nin yeni Prologue konseptinden izler taşıyacak olan ilk modelin yeni A8 olması bekleniyor. F-Segmentinde Mercedes S-Serisi ve BMW 7-Serisi’nin yenilenmesi ile birlikte güç kaybeden Audi aradığı taze kanı Prologue konseptinde buldu. Yeni motorlar, güvenlik, donanım sistemleri, hafif üretim teknolojileri ve yeni nesil tasarım anlayışı ile bu segmentteki çıtayı yükselten iki marka karşısında Audi’de yeni jenerasyon A8 modelini 2016 yılında yollara çıkarmayı amaçlıyor. Markanın geçtiğimiz yıl çıkarttığı ve yeni nesil tasarım anlayışı hakkında ipuçları veren Prologue konseptinden izler taşıyacak olan ilk model olması beklenen A8’in Q7’de olduğu gibi selefine oranla oldukça hafif olması bekleniyor. Dört silindirli motor seçeneğine de sahip olacağı öngörülen yeni nesil Audi A8’de hibrid güç alternatifinin de sunulması gündemde.

  4. Alman lüks otomobil üreticisi Audi lüks sınıftaki modeli A8’i 2016 model yılı için yenileme kararı aldı. Audi’nin Prologue konseptinden izler taşıyacak olan ilk modelinin 2016’da yollara çıkması planlanan yeni jenerasyon A8 olması bekleniyor. Lüks sınıfta Mercedes S-Serisi ve BMW 7-Serisi’nin yenilenmesi ile birlikte rekabette rakiplerinin gerisinde kalan Audi yeni A8 ile birlikte lüks sınıfa yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Yeni motorlar, güvenlik ve donanım sistemleri, hafif üretim teknolojileri ve yeni nesil tasarım anlayışı ile bu segmentteki çıtayı yükselten iki marka karşısında Audi’de yeni jenerasyon A8 modelini 2016 yılında yollara çıkarmayı amaçlıyor. Markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı ve markanın yeni nesil tasarım anlayışı hakkında ipuçları veren Prologue konseptinden izler taşıyacak ilk model olması beklenen A8’in yeni Q7’de de olduğu gibi selefine oranla oldukça hafiflemesi bekleniyor. Dört silindirli motor seçeneğine de sahip olacağı öngörülen yeni nesil Audi A8’de hibrid güç alternatifinin de sunulması gündemde.

  5. VW Mart 2016’da güncel Phaeton’un üretimine son verecek ve bu para kaybettiren sedan’ın üretildiği Almanya’nın Dresden şehrindeki fabrikasını geçici olarak kapatacak. Ancak Reuters’ın haberine göre VW bu fabrikayı revize etmeyi ve 2019’da yeni jenerasyon Phaeton EV modelini de burada üretmeyi planlıyor. Alınan bilgiye göre VW Grup’un patronu Matthias Müller fabrikanın kapatılması için talimat vermiş ancak kapatma işlemi için denetim kurulunun onayı bekleniyor. VW’in Dresden’deki fabrikası işçilerin hareket edebilen ahşap bir yüzey üzerinde montaj yaptıkları dış cephesi saydam olan mimari bir başyapıt olarak değerlendiriliyor ancak Reuters’ın raporuna göre üretim bandından günde sadece sekiz adet araç çıkartabilecek kapasiteye sahipmiş. Geçen sene 4000’lerde kalan satış sayısından da çoğu müşterinin Phaeton’a çok da ilgi göstermediği anlamı çıkartılabilir.
    Dresden’deki fabrikanın kapatılması kararı, VW’in büyük tasarruf planının bir parçası. Şirket daha şimdiden 2016’daki araştırma-geliştirme bütçesinde 1.1 milyar dolar azaltmaya gitme planı içerisinde ve bazı fabrika iyileştirmelerinde de ertelemeye gidebilir. Müller firmasının emisyon skandalı fırtınası karşısında ayakta kalabilmesi için gerekli nakite sahip olduğundan emin olmak için hayati olmayan bütün projeleri kapatmaya hazır olduğu mesajını veriyor. Alman otomobil üreticisi modelinin satış rakamlarındaki düşüklüğe rağmen yıllardır Phaeton’dan vazgeçmeyi inatçı bir biçimde reddediyor. Bazı dedikodulara göre yeni bir

  6. İlk olarak geçen yıl ki Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept şu anda üretim versiyonu için test prosedürlerinden geçiyor. Araç yeni Phaeton’a çağrışım yapsa da VW’in bir kaç hafta önce Phaeton’un gecikeceğini ve çıkışının 2020 yılını bulabileceğini duyurmuş olması aracın farklı bir model olacağına işaret ediyor. VW çok kez yeni Phaeton modelinin sadece elektrikli olarak çıkacağını duyurmuştu ancak bu prototipte çift egzoz çıkışı var bu da yanmalı motorun işareti. Bunun bir C Coupe GTE prototip olduğunun bir başka kanıtı da testlerinin Passat ile birlikte yapılması. Bu da üretim versiyonunun Passat ile aynı platformu kullanacağı anlamına geliyor. Zaten prototip büyütülmiş bir Passat gibi görünüyor. Konseptin uzunluğu yaklaşık 5 metre, aks açıklığı ise oldukça fazla; 3 metre. Üretim versiyonu yeni bir isim alacak geniş sedan Çin piyasasında satılacak ve muhtemelen konseptin plug-in hibrit sistemini de ödünç alacak. C Coupe GTE konseptinin hibrit sistemi turboşarjlı dört silindirli motor ile sekiz kademe otomatik şanzıman ve şanzımanın içerisinde bir elektrikli motordan oluşuyor. Toplam çıkış gücü 245 hp (180 kW), maksimum tork ise 500 Nm. Konsept bu değerler ile 80 km boyunca tek şarjla elektrikli modda gidebiliyor. Modelin çekiciliğini arttırmak için VW muhtemelen üretim versiyonunda bir dizi turboşarjlı benzinli motor da sunacak. Modelin resmi tanıtımının bu yıl içinde Çin’deki büyük otomobil fuarlarından birisinde yapılması satışların da yıl sona ermeden başlaması be

  7. Volkswagen’in en yeni lüks modeli Phideon tanıtıldı. Ancak Dünya’da yalnızca bir ülke ona sahip olabilecek: Çin. Alman üreticinin eski lüks modeli Phaeton’un yerine geçmeyecek Phideon Cenevre’de tanıtıldı. VW Çin Pazarı’nda satışa çıkacak model için “kendini spor sedan ve şoför tarafından kullanılan limuzin arasında konumlandırıyor” kelimelerini kullandı. Çin lüks pazarının gönlünü çalmayı hedefleyen Phideon, şoför moduyla arka koltuktaki yolcuların öndeki bilgi/eğlence sisteminin kontrollerini eline almasını sağlıyor. Sürücüye ise “Aktif Bilgi Ekranı” adı verilen bir görüntü bırakıyor. “Dört kapılı coupe” olarak lanse edilen model temel olarak Avrupa’da satılan Passat’ın uzatılmış bir versiyonu gibi görünüyor. Volkswagen’in söylediğine göre model 5 metre’den daha uzun. Avrupa’da geliştirilen Phideon yılın 3. çeyreğinde üretime girecek.

  8. İlk olarak 14 yıl önce VW’nin lüks sedan piyasasında güçlenmek maksadıyla üretimine başladığı Phaeton’un geleceği bilinmiyor. VW’in son Phaeton modeli Alman devinin Dresden’deki ünlü “Cam Fabrikası”ndaki banttan indi. Alman üretici geçtiğimiz yıl patlak veren emisyon skandalının ardından alınan tasarruf tedbirleri çerçevesinde satış rakamları beklentilerin altında kalan modelin üretimine son verme kararı almıştı. VW’nin son 4MOTION siyah Phaeton modelinde 335 bg güç üreten 4.2 litrelik V8 motor bulunuyor. Düşük satış rakamlarına karşın şirketin ısrarla üretimine devam ettiği Phaeton, ABD pazarına girmesinden kısa süre piyasadan çekilmişti. Bu arada Phaeton’un üretimine son verilmesiyle ünlü “Cam Fabrika” da kapanıyor. Yaklaşık 400 işçi şirketin Zwickau veya VW’nin diğer fabrikalarında görevlendirilecek. Bununla birlikte şirketin Yönetim Kurulu ve Genel Çalışma Konseyi Cam Fabrika’nın gelecekte üretime yeniden başlayacağını ifade etti. Ancak bu süre zarfında fabrika VW’in e-Mobility ve dijitalizasyon alanlarındaki çalışmalarının sergileneceği bir bina olarak kullanılacak. 8 Nisan’dan itibaren ziyaretçiler sıfır emisyon üreten elektrikli güç aktarım sistemlerinin geleceğini ve diğer yenilikleri eğlenceli interaktif ve bilgilendirici şekilde görmeye davet edilecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here