Tesla Model S Plaid ve Dodge Charger Hellcat Redeye

0
1678
Tesla Model S Plaid ve Dodge Charger Hellcat Redeye

Başlangıçta Tesla Model S Plaid ve Charger’ı karşılaştırmak kulağa saçma geliyor. Ancak düşündüğünüzden çok daha fazla ortak noktaları var. Dışarıdan bakanlar için her ikisi de tam boy Amerikan dört kapılı sedan. Charger 2011’de Model S ise 2012’de üretime girdi. Her ikisi de sadece arkadan itişli olarak sunuldu, ancak bugün 4 çeker versiyonları da mevcut. Her ikisi de, piyasaya ilk çıktıklarında 2022’deki emsallerine kıyasla nispeten boştu. Tesla, en güçlü versiyonunda 416 beygir güç üretirken, Dodge Charger sadece 375 beygir güç üretebildi.

Tesla Model S Plaid ve Dodge Charger Hellcat Redeye

Bakalım son versiyon Tesla Model S Plaid ve Dodhe Charger Hellcat Redeye neden birbirilerini yansıtıyor;

Orantısız Beygir Gücü Miktarları

Dodge uzun süredir bir Charger SRT performans varyantı satmış olsa da, 2015’te ilk Hellcat-Powered Dodge Charger’ı piyasaya sürdüğünde işleri gerçekten bir sonraki seviyeye taşıdı. Şarj cihazı o zamanlar yeni olan Charger SRT Hellcat, 707 bg ve 650 tork değeri üretti. Güç arka tekerleklere, sekiz ileri otomatik vites, süper şarjlı 6.2 litrelik bir v8’den geldi. 2015’ten bu yana Charger Hellcat daha da genişledi ve daha güçlü hale geldi. Dodge Challanger Demon’dan çıkarılan dersler sayesinde yeni 2021 Charger SRT Hellcat Redeye 90 bg ve 57 tork kazanarak, 797 bg güç ve 707 Nm tork üretebiliyor.

Tesla Model S Plaid ve Dodge Charger Hellcat Redeye

Tesla ise beygir gücü yarışında çok geride değildi. Model S P85’in arkasından çift motorlu dört tekerlekten çekiş 2015 Tesla Model S P85D’de geldi. Ön ve arka motorları kullanabilen “Insane Mode” donanımlı P85D, 691 bg ve 687 Nm torku bir araya getirebildi. Çeşitli Ludicrous modelleriyle birlikte beygir gücü merdivenini art arda yükselten Tesla, kısa süre önce 2022 Model S Plaid’i piyasaya sürdü. Tesla’nın ilk üç motorlu aracı, Model S Plaid, Hellcat’i parçalayan 1.020 bg ve 1.080 Nm tork üretebiliyor.

Dodge’a göre beygir gücü ve tork ayrıca çok önemli bir çekiş avantajı ile 2022 Tesla Model S Plaid, yalnızca Charger SRT Hellcat Redeye’dan değil, kelimenin tam anlamı ile test ettiğimiz tüm arabalardan hızlı. Model S Plaid, 60 mil hıza 2.07 saniyede çıkabiliyor.

2. El Dodge İlanları

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here