Tarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar… Üç koltuklu spor otomobiller, her zaman gördüğümüz araç modellerinden değildir. Bugünkü listemizde bulunan spor otomobillerin hepsi 3 koltuğa sahiptirler. Genellikle 4 koltuklu veya 2 koltuklu otomobilleri gördüğümüz için 3 koltuklu otomobil tasarımları farklı ve sıra dışı durmaktadır.

McLaren F1Tarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar

McLaren F1, dünyanın gördüğü en iyi spor arabalardan biridir. Ayrıca Aerodinamik tasarımı Gordon Murray tarafından tasarlanmıştır. Otomobilin 618 beygir gücündeki devasa gücü, BMW’nin dehası Paul Rosche tarafından tasarlanan 6.1 litrelik V12 motorundan gelmektedir. Sürücü koltuğu, sürücünün arkasında solda ve sağda iki yolcu koltuğu olacak şekilde öne ve ortaya yerleştirilmiştir.

İkinci El McLaren İlanları

McLaren SpeedtailTarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar

Speedtail, efsanevi kardeşi F1’in farklı bir boyuttaki modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca otomobilin en önemli ve dikkat çekici özelliği sıra dışı hızlanmasıdır. McLaren Speedtail 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,9 saniyede ulaşmaktadır. McLaren, Speedtail’i F1’e benzer bir oturma düzeni ile inşa edilmiştir. Otomobilin üçgen şekilde düzenlenmiş üç adet koltuğu vardır. Sürücü koltuğu, her omzun arkasında iki yolcu koltuğu olacak şekilde merkezi olarak öne yerleştirilmiştir. Ayrıca McLaren Speedtail’in motorunda 746 beygir gücündeki  4.0 litrelik çift turbo V-8 bulunmaktadır.

Nissan BladeGliderTarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar

tüm zamanların en havalı elektrikli aracı olan Nissan BladeGlider, oturma düzeni ile farklılığını ortaya koymaktadır. Yolcular arkada otururken, sürücü ön kısmın tam ortasında oturmaktadır. Böylece bu otomobil tasarımı, listedeki otomobillerden bile farklı olmaktadır. 2013 yılında tanıtılan otomobil, birçok uzman tarafından olumlu yorum almıştır. Fakat Nissan’ın hayata geçirmediği konsept otomobil olarak kalmıştır.

 İkinci El Nissan İlanları

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG004STarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar

“Tarihteki En iyi 3 Koltuklu Arabalar” listemizin sonuncusu başlıkta gördüğümüz spor otomobildir. Scuderia Cameron Glickenhaus SCG004S, ismi gibi tasarımı da farklı olan otomobillerden biridir. SCG 004S, bir Amerikan otomobil üreticisi olan Scuderia Cameron Glickenhaus LLC tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca bu model, 2017 003 modellerinden sonraki ikinci modeldir. Scuderia Cameron Glickenhaus SCG 004S, McLaren F1 ile aynı oturma kapasitesine ve koltuk düzenine sahiptir. 641 beygir güç üreten orta motorlu çift turbo V8 motora sahiptir. Karbon fiber gövde yapısı sayesinde toplam 1.179 kg ağırlığa sahip olan SCG004S, günümüzdeki en hafif spor arabalardan biridir.

İkinci El Otomobil İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here