Süper SUV sınıfı: En İddialı 5 Model

2
1696

Süper SUV sınıfı her şeye sahip gibi görünüyor; sedanları aratmayan performans, yüksek sürüş pozisyonu ve oldukça lüks iç mekanlar.

10 yıl önce hayatımızda hiç bir yeri olmayan Süper SUV sınıfı şu anda oldukça seçkin olmalarını sağlayan fiyat etiketleriyle karşımıza çıkıyor.

Biz de bu listenin en iyilerini topladık.

1-Aston Martin DBX

Aston Martin DBX, marka için tartışmasız en önemli araçların başında geliyor. Süper SUV sınıfında da ilgi çekici bir yerde konumlandı. İngiliz üreticinin gelecekte başarılı olmasının yükü bu aracın omuzlarında. 2,3 ton ağırlığa sahip olan bu araç Mercedes AMG yapımı 4.0 litrelik V8 bir makinadan gücünü alıyor.

Aracın iç mekanındaki kalite algısı çok yüksek,

2-Bentley Bentayga

Benteyga piyasaya çıkan ve lüks sedanlarla karşılaştırılmaya değen ilk Süper SUV’dir. Bentley’in ürün yelpazesine çeşitlik katan araç çıktığı dönemden bu yana oldukça dikkat çekiyor. Bu segmentin en hızlı ve en çevik SUV’si olmasa da ihtişamlı görüntüsü ve kalite algısıyla oldukça başarılı.

Bir çok insan ilk bakışta görünümünü beğenmese de yakın zamanda yapılan makyaj operasyonu aracı güncel Continental GT ve Flying Spur çizgisine getirdi. Aynı zamanda yenilenen bilgi ekranları ve multimedya sistemleri güncellenerek modern hale getirildi.

3-Lamborghini Urus

Lamborghini‘nin SUV piyasasına ilk girişi 90’lı yıllarda üretilen ve tankı andıran tasarıma sahip olan LM002 ile oldu. Urus ile bu segmentin en sportif ve farklı tasarımı ile SUV dünyası değişti.

Urus 4.0 litrelik çift turbolu ve V8 bir güç ünitesine sahip. Bu motor aracın 0-100 km/h hızlanmasını 3.6 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlamasını sağlıyor. Aracın maksimum hızı ise 305 km/h.

2 ton ağırlığa ve böyle bir hacme sahip Urus için akıllarda ‘gerçek bir Lamborghini mi?’ soruları vardı. Cevabımız ise; kesinlikle evet!

4-Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce SUV segmentine bu araç sayesinde görkemli bir şekilde girdi. Phantom’da kullanılan 6.8 litre hacimli V12 motorunun geliştirilmiş versiyonunu kullanan araç, bu segmentteki en güçlü SUV’lerden biri. Ayrıca lüks ve özelleştirilebilme açısından şüphesiz ki segmentinin en iddialısı.

Cullinan, bir Range Rover kadar olmasa bile oldukça iyi arazi kabiliyetlerine sahip. Tabii ki giriş seviyesi modeline 250.000 sterlin ödenmesi gereken bir aracı arazide kullanacak pek fazla kişi tanımıyoruz.

5-Mercedes G63

Listemizin sonunda ise Mercedes G-Serisi var. 1980’li yıllardan beri aynı tasarım diliyle geliştirilen araç bir çok insan tarafından bir lüks simgesi olarak görülüyor. Araç son kasası ile yeni süspansiyon mimarisine kavuştu ve her zamankinden daha konforlu. Ayrıca arazi kabiliyeti de hiç olmadığı kadar iyi.

Mercedes G63 modelinde ise böyle bir arabada ihtiyacınız olandan çok daha fazla bir güç var. AMG GT modelindeki çift turbolu 4.0 litrelik üniteyi kullanan araç oldukça keyifli diyebiliriz.

2.el SUV’ler

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here