Seat Ibiza Güncellendi

0
1056

Seat’ın küçük sınıftaki temsilcisi Ibiza, ufak tefek birçok yenilikle ömrünün sonbaharına hazırlanıyor.

İki sene evvel önemli bir makyaj operasyonuyla güncel yüz hatlarına kavuşan Seat Ibiza’da bu sefer daha çok detay düzenlemesi niteliğinde yenilikler yapıldı. Otomobilin farları değiştirilirken, jant seçenekleri de yenilenmiş. Yeni renk paketleri sayesinde Ibiza’nın radyatör ızgarası, jantları ve dikiz aynası kapakları farklı renklerle satın alınabilecek.

İç mekandaysa renklendirilen havalandırma çıkışları ve direksiyon simidi öne çıkarken gösterge grubu daha çekici bir tasarımla yeniden şekillendirilmiş. Otomobilde artık dokunmatik ekranlı bir multi medya sistemine ve yeni elektronik kontrollü iklimlendirme kumandalarına da yer veriliyor.

Ibiza’nın en önemli yeniliğiyse kaputun altında gizli. Artık Ibiza’da giriş seviyesinde Polo’dan tanıdık 1,0 litrelik atmosferik beslemeli benzinli motor görev alacak ki bu motor 75 HP güç üretiyor. Tamamen yeni bir motor olan 1,0 litrelik turbo beslemeli benzinli motor seçeneklerinin 95 HP ile 110 HP güç üreten iki farklı versiyonu olacak Leon’da görev alan silindir kapama teknolojili 1,4 litrelik 150 HP güç üreten turbo beslemeli benzinli TSI motor da Ibıza’da alınabilecek. Dizel motor seçenekleriyse 75 HP, 90 HP ve 105 HP 1,6 litrelik dizellerden oluşuyor. 110 HP’lik TSI motorla 90 HP’lik TDI motor seçenekleri 6 ileri vitesli çift kavramalı DSG şanzımanla alınabilecek.

Ibiza’da yorgunluk tespit sistemi ve ikincil çarpışma freni de sunulacak. Otomobille alınabilecek SEAT Drive Profile opsiyonuyla da iki farklı modda ayarlanabilir süspansiyon sistemi de bulunacak. Ibiza’nın süspansiyon sisteminin daha konforlu hale getirildiği, direksiyon sistemininse daha hisli bir karaktere büründürüldüğü de belirtiliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here