bmw 3 serisi ne ince ayar

Orta sınıf premium sedanlar arenasının en önemli üyelerinden biri olan BMW 3 Serisi, görsel ufak çaplı bir güncellemeye tabii tutulurken, motor gamında önemli değişiklikler yapıldı. Bunu o seneye ait olarak BMW 3 Serisi’ne ince ayar yapılmış diyebiliriz…

BMW 3 Serisi’ne İnce Ayar Dış Görünüş İle Başladı

2012 yılından beri yollarda olan BMW 3 Serisi, 40. yaşına değişim rüzgarıyla birlikte giriyor. Tampon tasarımları ufak değişimlere sahne olan otomobilin farları da güncellenmiş ve opsiyonel olarak tamamen LED teknolojisiyle alınabilir hale gelmiş. Stop grubundaki LED’lerin yapısı da değişirken, iç mekanda yeni kaplamalara ve malzemelere yer veriliyor. Jant seçenekleri yenilenen BMW 3 Serisi’nde artık yüksek hızlı internet ve yeni işletim sistemine sahip otomatik park sistemi de alınabiliyor.

Otomobile güç veren motor seçeneklerinde de bir takım önemli yenilikler yapılmış. Artık giriş seviyesi modeli 318i olarak anılıyor ve 1 Serisi, 2 Serisi Active Tourer ve MINI modellerinden tanıdık 1,5 litrelik turbo beslemeli benzinli motor görev alıyor. Motor, 136 HP güç ile 220 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 8,9 saniyede ulaşan 318i’nin son hızı 210 km/s olarak açıklanıyor.328i modeli artık 330i olarak anılacakken, Türkiye’de satılan diğer motor seçeneklerinde önemli bir değişiklik yok. 1,5 litrelik turbo beslemeli dizel motorun kullanıp kullanılmayacağıysa merak konusu.

2. El Satılık BMW İlanları

3 YORUMLAR

  1. Lüks kompakt sınıf olan D segmentinde rekabet BMW 3-Serisi, Mercedes C-Serisi, Audi A4 ve VW Passat gibi modellerin ardından Asyalı markalar ile artarak devam ediyor. Türkiye’de bu yıl ilk bayisini açarak resmi olarak satışa sunulacak Lexus giriş segmenti modeli Lexus RC ile Nissan’ın lüks markası olan İnfiniti ise Q50 sedan modeli ile D segmentinden pay almak için çabalayacak. D segmenti otomobiller Avrupa’da %8,6 ile 5. en yüksek talep gören segment. Koreli üretici Hyundai’nin ise rekabetin yüksek olduğu segmentleri sevdiği ortada. Bu segmente olan talebin de arttığını gören Hyundai, yeni Hyundai Sedan D segmenti otomobili üzerinde çalışmalara başlayacak gibi görünüyor. Her ne kadar potansiyel yeni Hyundai Sedan henüz resmilik kazanmasa da Hyundai Motor Amerika CEO’su Dave Zuchowski bu yeni Hyundai Sedan’ın ilk sinyallerini verdi.
    Hepimizin bildiği gibi Hyundai halihazırda zaten üst düzey Genesis modelini üretiyor. Ancak Hyundai Genesis resmi olarak Türkiye’de satılmıyor. 3-Serisi, A4 ve C-Serisi’ne rakip olmaktan öte 3.8 litrelik V6 motoru ile birlikte daha çok E segmenti (BMW 5, Mercedes E, Audi A6) ile F segmenti (BMW 7, Mercedes S, Audi A8) arasında konumlanıyor.
    Genesis modeli ile özellikle Amerika’da inanılmaz bir kalite algısı yaratmayı başaran Hyundai yağmur sezici silecekler, uzaktan çalıştırma, özel lastik göstergeleri ve karbondioksit sensörü gibi premium donanımları ilk olarak bu modelde sundu. Bu doğrultuda markanın D segmenti yeni Hyundai Sedan modelini Ge

  2. Güney Koreli Hyundai’den ayrılarak bağımsız bir marka haline gelen Genesis gözünü BMW 3-Serisi’nin tahtına dikmiş gibi görünüyor. Genesis Marka yetkilileri dört kapılı spor sedan üretiminin sinyallerini verdiler. Bu yeni modelini New York Auto Show’da otomobil severlerle buluşturacak. Ancak öncesinde marka modelin ufak ayrıntılarının yer aldığı fotoğrafları basınla paylaştı. Genesis tanıtacağı yeni modelinin son derece zarif görünüdüğünü de belirtelim.

  3. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’den ayrılarak bağımsız bir marka haline gelen Genesis 2016 New York Auto Show’da tanıtacağı yeni modeline ilişkin bir görsel yayınladı. Markanın “New York Concept” adını verdiği bu model Genesis’in gelecek modellerinin de yaklaşık neye benzeyeceğine ilişkin ipuçları taşıyor. Dört kapılı spor sedan olarak tasarlanan araç BMW 3-Serisi’ni gözüne kestirmiş durumda. Modelin üretimi ise Hyundai Motor Amerika CEO’su Dave Zuchowski tarafından geçen yıl yapılan Los Angeles Motor Show’da onaylanmıştı yani yakın zamanda veya sonrasında yollarda görüleceği kesin. Modelin üretim versiyonu muhtemelen “G70” kod adına sahip olacak ve muhtemelen Hyundai Equus ve Genesis’in türevleri olan G90 ve G80 modellerinin ardından ailenin üçüncü üyesi olacak. Genesis konsept modelin perdelerini 23 Mart’ta New York Auto Show’da indirecek. Dipçe olarak; Maybach rakibi olarak konumlandırılan G90 modelinin üretimine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here