Renault şirketinin bütçe dostu olan elektrikli otomobili Zoe için yolun sonu gözüküyor. Zoe, şirketin elektrikli araç piyasasına ilk giriş modeli olarak kesinlikle hafızalardaki yerini koruyacak. Fakat gidişata göre model, piyasadaki yerini koruyamayabilir. 2012 yılından beri Renault tarafından satılan modelin şu anda ikinci nesli piyasada bulunuyor. Fakat Zoe, ilerleyen yıllarda yerini başka bir modele bırakacak gibi duruyor. Renault Operasyon Direktörü Fabrice Cambolive, geçtiğimiz günlerde bir otomobil dergisine bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarında ise şirketin elektrikli otomobil çağına birbirinden farklı yeni modellerle hazırlandığını belirtti. Cambolive’nin tüm açıklamalarını ve durum hakkında tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Renault Zoe, Şirketin Gelecek Planları Arasında Yok

Renault şirketinin ilk elektrikli otomobili olan Zoe, üreticisinin gelecek planları arasında bulunmuyor. Modelin emekliye ayrılması için ise tam bir tarih belli değil. Fakat 2015 ve 2016 yıllarında özellikle Avrupa’da büyük başarılar yakalayan model, yolun sonunda emekli olacak. Renault, Zoe modelinin yerine ise dört farklı hibrit ve elektrikli otomobil getirecek. Fakat özellikle minimal tasarımı ve bütçe dostu fiyatı ile birçok insanın sevgisi kazanan modele veda etmek zor olacak gibi duruyor. Şu anda ise model, ikinci nesli ile piyasada mevcut durumda. İkinci nesil Zoe modeli, 109 PS ve 136 PS’lik elektrikli motorlara sahip. Ayrıca WLTP verilerine göre modelin maksimum menzili de 395 kilometre civarında.

Cambolive, Şirketin Felsefesi ve Bakış Açısı İle İlgili Bazı Bilgiler Verdi

Geçtiğimiz günlerde Fransız şirket Renault’un Operasyon Direktörü Fabrice Cambolive, bir otomobil dergisine bazı açıklamalar yaptı. Buna göre Cambolive, “Eğer müşteriler tamamen elektrikli otomobil satılabilecek bir pazara sahiplerse, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için en doğru elektrikli modellere sahip olacağız” dedi. Ardından ise “Bununla birlikte şu andan itibaren 2035’e kadar hibrit teknolojisine sahip olacak otomobiller üreteceğiz. Tıpkı Clio ve Captur gibi” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar ile Cambolive, Fransız otomobil üreticisi Renault’un elektrikli otomobil üretme felsefesini ve markanın elektrifikasyon çağına olan bakış açısını açıklamış oldu. Peki siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Renault Zoe Modellerini İnceleyin⇒

1 YORUM

  1. bana göre zoe üretimini kaldırsalar bile ondaki teknoljinin %90 ını yine başka bir modelde kullanırlar. Renault firması ürettiği teknolojiyi asla zayi etmez.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here