Renault E-Plein Air İle Her Zaman Sahile Gitme İsteği

3
1976
renault-e-plein-air
renault-e-plein-air

Renault E-Plein Air, geleceğe yönelik versiyonuyla geçmişten geldi. Otomobil üreticilerinin,  klasik modelleri güncellenmiş, günümüz teknolojisiyle geri getirmesini isteyen otomobil meraklılarını duymak alışılmadık bir şey değil. Şirketler için bunu yapmak nadiren kârlıdır ve mevcut gereksinimler, batmaya dayanıklılık ve emisyon teknolojisinden çok şey gerektirir. Ancak bazen oldukça harika bir şey gözden kaçar. Örneğin Renault’nun ne yaptığına bakalım.

Renault E-Plein Air, her şeyi bırakıp sahile gitmemize neden oluyor. Yazın son muhteşem güneş ışığı bastırırken ve hepimiz havanın aslında ekim ayına göre çok sıcak olduğundan şikayet ediyoruz. Aslında gerçekten ihtiyacımız olan şey mükemmel bir plaj aracı. Renault E-Plein Air, klasik Renault 4 ve 4L “Plein Air” üstü açık versiyonun tamamen elektrikli olarak yeniden yaratılmasıdır. 1960’ların sonlarında orijinalinin, aslında Fiat Jolly tarzında bir plaj arabası olmasına rağmen, ordunun ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandığı bildirildi. Şimdi, kısa dingil mesafeli bir retro versiyon, çağın taleplerini yeniden karşılıyor: basit, eğlenceli, klasik görünümlü ve en önemlisi elektrikli bir model.

Renault E-Plein Air Aslında Geçmişten Geliyor

renault-e-plein-air-sahil
renault-e-plein-air-sahil

Muhtemelen anlayabileceğiniz gibi, 1968’de piyasaya sürülen ancak kitleler arasında hiçbir zaman gerçekten çıkmayan orijinal Renault 4L Plein Air’in elektrikli bir kopyası. O zamanlar sadece 500 civarında Plein Air inşa edildi ve çoğu, tahmin ettiğiniz gibi plaj oyuncakları olarak kullanılmak üzere zengin çocuklara satıldı.

Şu An ve Daima İhtiyacımız Olan Şey

renault-e-plein-air-ihtiyaç
renault-e-plein-air-ihtiyaç

Şu anda tam olarak ihtiyacımız olan şey bu ve bir Twizy’nin sessiz elektrikli güç aktarım mekanizmasıyla donatılmış e-Plein Air. Küvete benzeyen, her zamankinden biraz daha güncellenen kaportanın altında, Twizy şehir arabasının elektrikli mekanik aksamı, kendisi daha çok bir elektrikli bisiklet ve bir arabanın bir karışımı gibi, 160 km menzile sahip. E-Plein Air, Citroen’in aslında yeniden yapılandırılmış bir Bolloré Bluesummer EV olan e-Mehari ile aynı tarzda yapılır.  Ancak Citreën Cactus benzeri bir gövdeye sahiptir ve klasik Mehari’nin stil kılavuzundan birkaç esinlenme alır… E-Mehari bugün Fransa’da satın alabileceğiniz gerçek bir üretim aracı olsa da, e-Plein Air daha çok bir konsepttir, hem orijinal 4 / 4L’yi onurlandırmak hem de Renault’nun Klasik bölümü ve parça uzmanı Melun’u göstermek için yapılmıştır. Üzerinde direksiyon simidi ve karakteristik “şemsiyeli” vites koluna sahip gösterge paneli gibi orijinal Renault 4 parçaları var, ancak gösterge grubu artık dijital.

Renault E-Plein Air İçin Üç Grup Bir Araya Geldi

sahil-arabası-konsepti
sahil-arabası-konsepti

Konsept, Renault Classic, Renault Design ve Melun Retro Passion tarafından Renault 4L festivalinin 10. yıldönümü için oluşturuldu. Üç grup birlikte orijinal kadranları dijital bir ekranla değiştirdi, ızgarayı biraz daha sevimli bir şey için değiştirdi ve genellikle arka koltukları bulmayı umduğunuz bir piknik sepetini koydu. İçeride yeniden düzeltilmiş koltuklar var ve dışarıda birkaç retro grafik görünümü tamamlıyor.

İkinci El Renault İlanları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here