Fransa’nın dev otomobil üreticisi ile Asya kıtasının hâkimi Geely arasında geçtiğimiz günlerde büyük bir anlaşma imzaladı. Yeni anlaşmanın en önemli amacı otomotiv tedarik zincirinde çok daha iyi bir konuma gelmek. İki şirkette otomotiv firmaları arasında en iyi yerde olmadığı için güçlerini birleştirdi. Böylece belki de dünyanın en iyi tedarik üretici firması haline gelecekler.

Renault ve Geely şirketleri, yeni bir güç ünitesi ve içten yanmalı güç organı üretebilmek için anlaşma yapıldı. İki şirket güçlerini birleştirerek, oldukça iddialı donanımlar üretmeyi planlıyor. Bu büyük ortaklık ile kurulacak şirketin hisseleri de Renault ve Geely şirketleri arasında eşit oranda paylaşılacak.

Renault ve Geely’den Yeni Tedarikçi Firma

Kurulan yeni şirket, Renault, Dacia, Geely, Volvo, Lynk Co, Proton, Nissan ve Mitsubishi gibi dev şirketlere ürün tedariki yapacak. Böylece bu şirketler hiçbir gecikme olmadan üretimine devam edecekler. Şirketin nihai amacı ise yalnızca bazı otomotiv şirketleri değil tüm otomotiv şirketlerine hizmet sağlamak.

Renault ve Geely Şirketlerinin Firması Hakkında Detaylı Bilgi

Renault ve Geely ortaklığında kurulacak bu şirketin dünyada beş adet araştırma ve geliştirme merkezi bulunacak. Geleceğin otomotiv endüstrisi için mühim olan emisyonsuz parçalar üretecek. Hem kendilerini büyütüp geliştirirken hem de 20.000 işçiye ev sahipliği yapacak. Böylece yaklaşık 20 ülkede tedarik zinciri kuracaklar. Bu ülkelerden biriside hiç şüphesiz Türkiye olabilir.

Reuault CEO’sundan Önemli Açıklamalar

Renault CEO’su Renault ve Geely ortaklığı ile ilgili şu sözleri ifade etti;

Renault grubu olarak, tüm otomotiv dünyasında önümüzdeki yıllarda tedarik zincirinin baş halkası ve içten yanmalı hibrit motorlar üreterek zincirin kritik öneme sahip aktörlerinden birisi olmayı planlıyoruz. Bu yüzden Geely ile yaptığımız ortaklığı dile getirmekten gurur duyuyoruz.” Dedi.

Geely şu anda Volvo , Polestar, Proton, Lynk Co ve Zeekr otomotiv şirketlerini bünyesinde bulunmaktadır. Bu yüzden ortaya çıkacak yeni firmanın piyasaya oldukça hızlı etki edebileceğine kesin gözle bakmalıyız. Bu sayede artık otomobil üreticileri parça beklemek zorunda kalmayacaktır. Ayrıca ucuz parça üretimi sayesinde rekabet oluşacak ve bu durum kullanıcılara olumlu yansıyacaktır.

Sıfır Kilometre Renault Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here