Volkswagen otomotiv gurubuna ait olan Porsche markası, ailesine üye katmaya devam ediyor. Ünlü spor otomotiv üreticisi Porsche için 911 modeli çok önemlidir. Uzun süredir ürettiği varyasyonlarla birlikte bu otomobil kendisini ikonik araçlar arasına eklemeyi başarmıştır. Öyle ki, tüm 911 modelleri kendi aralarında bir yarış halindedir. Örnek vermek gerekirse 911 Ailesinden en dikkat çeken araçlardan birisi adeta bir pist canavarı olan GT3RS modelidir. Diğer bir ikonik model ise herkesin yakından tanıdığı ve bildiği 911 Dakar modelidir. Porsche’nin bu ünlü off-road aracı başarılarıyla adından oldukça söz ettirdi. Tüm bu ailenin son temsilcisi ise Porsche ST 911 çıkması planlanıyor.

Porsche, 911 Classic modelini geçtiğimiz yıl büyük bir organizasyon ile tanıtmıştı. 2022 senesinin en ihtişamlı otomobillerinden birisi olan Porsche Classic, Porsche hayranlarının hayallerini süsledi. 2023 yılında ise sırada Porsche ST 911 çıkması planlanıyor. Porsche mühendisleri çalışmalarında epeyce yol kat etmişe benziyor.

Porsche ST 911 için Tüm Detaylar!

Porsche st 911

Porsche ST 911 modelinin casus fotoğraflarını incelediğimizde oldukça sade ve klasik bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Kar üzerinde çekilen fotoğraf ile ilgili birkaç ipucu dikkatleri çekiyor. Porsche ST 911 modelinin tavan kısmına baktığımızda kabartılı bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Bu tasarım geçen sene herkesi büyüleyen 911 Classic modelinde de görülmüştü. Ortadan tek bijonlu, alüminyum ve paslanmaz simsiyah jantlar oldukça havalı duruyor. Bu jantlar ise daha önce yalnızca 911 GT3 Touring modelinde mevcut idi.

Bu açıdan incelediğimizde Porsche ST 911 modelinin, 911  GT3 Touring modelini temel alacağını anlıyoruz. Bu harika araca hayat veren motor bloğu ise GT3 modelindeki bloğun aynısı olabilir. Eğer bu motor bloğu üzerinde oynamalar yapılmadan aktarılır ise ST Modelinin 502 beygir güce ve 469 Nm torka sahip olması bekleniyor. Bu motor bloğu tıpkı GT3 modelinde olduğu gibi 4.0 litrelik bir hacme sahip olacak. Altı sıralı Manuel şanzıman seçeneği ile modern-klasik bir araç hayaline yakın olacağını söyleyebiliriz.

Yeni Model Ne Zaman Satışa Çıkacak? Fiyatı Ne Olacak?

Uluslararası alandaki önemli yazarların tahminine göre Porsche ST 911 modelinin bu sene içerisinde satışa çıkması bekleniyor. Fiyatının ne olacağı ise henüz gizemini korumaya devam ediyor. Eğer Porsche Heritage ailesine yeni bir üye eklenirse bunu tekrar sizinle paylaşacağız.

Sizler Porsche ST 911 modelini nasıl buldunuz?

İkinci El Porsche Modellerine Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here