PEUGEOT-9X8

Bu yaz üst sınıf dayanıklılık yarışlarına dönmeye hazırlanan Peugeot Sport yeni bir ortaklığa imza attı. Marka, hibrit Hypercar’ın performansını simülatör ve yarış pisti ortamında daha ileriye taşımak istiyor. Bu kapsamda Capgemini’nin veri ve yapay zekâ uygulamaları uzmanlığından destek alacak. Peugeot Sport ve Capgemini birleşiyor!

Aynı zamanda bu ortaklık sayesinde Peugeot Sport’un ve Capgemini’nin dijital ekipman yetenekleri bir araya gelecek. Böylece markaların mühendislerinin, pilotların ve teknisyenlerinin 9X8 hakkındaki anlayışlarını derinleşecek.

Peugeot Sport ve Capgemini

Ortaklık PEUGEOT Yol Otomobillerine Fayda Sağlayacak!

Peugeot Sport, 9X8’in gelişiminde oldukça iyi bir aşama kaydetti. Söz konusu teknolojik destek sayesinde motor sporlarında da ilerleme yaşanmış olacak. Üstelik Capgemini’nin özel hesaplama yeteneği birçok konudan oldukça önemli. Bu konular:

  • Algoritmalar ve yapay zekâ,
  • Motor sporları ile otomobil endüstrisinde geliştirilen yazılım,
  • Hızlanma ve rejenerasyon (yönetmelikle 200 kW ile sınırlandırıldı)

Aynı zamanda performans ve güvenilirlik parametrelerini hassas enerji yönetimi sağlamak üzere de görevli. Ortaklık ile birlikte Yeni Hypercar’ın FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’ndaki performansını artırmak için bazı iyileştirmeler yapıldı. Üstelik bu iyileştirmeler, markanın yol otomobillerine de fayda sağlayacak.

Peugeot Sport ve Capgemini

Teknolojik Mükemmelliğin En İyi Örneği

Peugeot Sport Direktörü Jean-Marc Finot, yaptığı açıklamada “Peugeot 9X8’i geliştirmek ve yürütmek için dijital teknoloji lideri, veri ve yapay zeka uzmanı Capgemini ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için mutluyuz.” ifadesini kullandı.

Aynı zamanda Finot, “Hibrit Hypercarımızın yarış pistinde veya simülatörde kat ettiği her metre ekip tarafından toplanan verilere ek olarak Capgemini’nin ultra gelişmiş araçları kullanılarak kaydedilecek. Üstelik işlenip analiz edilecek. Peugeot’nun Capgemini ile olan ilişkisi, teknolojik mükemmelliğin en iyi örneği ve grubun nasıl bir teknoloji şirketine dönüştüğünü gözler önüne seriyor.” dedi.

“Geleceği Şekillendirmek İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz”

Capgemini Güney Avrupa Stratejik İş Birimi CEO’su ve Grup İcra Kurulu Üyesi Jérôme Siméon, “PEUGEOT 9X8 Hibrit Hypercar’ı çağın simgesi haline getirmeyi amaçlayan PEUGEOT SPORT ile birlikte çalışmak harika” şeklinde konuştu. Sözlerine ise “Gelişmiş veri analizi ve yapay zekâ uzmanlığımızı PEUGEOT SPORT uzmanlarına sunmak çok keyifli olacak. Birlikte, Hypercar’ın performansını ileriye taşıyacağız. Üstelik ortaklığımızın güçlü bir teknolojik boyutu var. Capgemini’nin Stellantis Group ile uzun süredir devam eden ilişkiyi güçlendireceğiz. Aynı zamanda yenilikçi, sürdürülebilir çözümler aracılığıyla ulaşımın geleceğini şekillendirmek için ortak değerlerimizi ve hedeflerimizi hayata geçiriyoruz” şeklinde devam etti.

Sıfır Km Peugeot Modelleri Ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here