Opel Astra Sedan 1.6 CDTI Manuel İnceleme

3
5607

Otomobil fiyatlarının neredeyse bir konut bütçesine denk olduğu yıllarda ulaşım hala bir ihtiyaç ne yazık ki. Araç satın almayı düşünenler, A noktasından B noktasına ulaşmanın yanı sıra bazı kişisel isteklerde bulunabiliyor. Bu istekler düşük yakıt tüketimi, performans veya geniş iç hacim olabiliyor. Bunu sağlayan birkaç modelden biri olan Opel Astra Sedan 1.6 CDTI‘ın düz vitesli olan Sport modelini inceleyeceğiz.

Hacimli Yapı Rakiplerinden Görkemli Duruyor

Eski kasasında sahip olduğu köşeli hatları bir kenara bırakan Opel Astra Sedan, yeni kasası ile oldukça hacimli duruyor. Özellikle geniş tampon ve çamurluklarındaki hatlar sayesinde arkadan bakıldığında rakiplerine kıyasla daha tok bir görünüme sahip. Öne doğru uzanan kapı çizgisi yine arkadaki gibi hacimli olan ön çamurlukta sona eriyor. Ön tamponunun sağ ve sola doğru geniş bir yapıya sahip olması, önden bakıldığında dahi otomobilin hacimli yakışıklı sedan imajında bir eksikliğe yol açmıyor.

Astra Sedan 1
Hacimli arka tampon otomobili yapılı gösteriyor.

Astra Sedan Motor Performansı Olarak Neler Vaat Ediyor ?

136 beygir güç ve 320 Nm tork değeri sunan Opel Astra 1.6 CDTI, kullanıcılarına yüksek performans sunabiliyor. Sorunsuz bir yapıya sahip olan B16DTH kodlu motor, Opel’in diğer araçları olan Mokka, Mokka X, Astra K, Insignia ve Insignia Grandsport modellerinde de kullanılmakta. Aracın sahip olduğu 1428 kilogramı taşımakta kesinlikle zorlanmayan motor, performanslı kullanımlara da oldukça güzel cevaplar vermekte.

Astra Sedan 2
Onunla dağ bayır gezebilirsiniz. Güçlü motoru sizi üzmeyecektir.

Şanzıman Motor Uyumu ve Otomatik Şanzıman Seçeneği

Manuel şanzımanın geçişleri oldukça kemikli ve biraz uzun. Debriyaj pedalı ise Japon modellerinde alışık olduğumuz kadar yumuşak değil. Ancak bu duruma alışmak çok uzun sürmüyor ve sürüşler kullanıcı için oldukça keyifli bir hale gelebiliyor. Manuel şanzımanın dışında tork konvertörlü otomatik şanzıman ile Astra J Sedan’ı tercih edebilirsiniz.

İç Mekan Kalitesi ve Ön Konsol

Ön panelde yer yer sert plastik mevcut olsa dahi kalitesiz bir görünüşe sahip değil Opel Astra Sedan modelimiz. Bana göre en büyük kafa karışıklığını ön göğüste sunulan multimedya ve radyo yaratmakta. Zira oldukça fazla tuş kalabalığı var ve ilk başta gördüğünüzde gerçekten kafa karıştırıyor. Ancak alışması fazla zaman almıyor. Müzik sistemini vasatın biraz altında bulduğum Opel Astra Sedan, zamanında keşke kendini bu konuda biraz daha geliştirseydi. Bu arada otomobilin rüzgar ve yol sesi yalıtımını başarılı bulduğumu söylemeliyim.

Tuş Karmaşası
Ön göğüsteki tuş karmaşası kullanıcıyı yoruyor.

Astra Sedan Ne Kadar Bagaj Hacmi Sunuyor ?

490 Litrelik bagaj sınıf standartlarının biraz altında kalsa dahi yeterli seviyede. Bir karışlık yükleme eşiği olan Astra Sedan, bagaj yapısı ve klasik sedan formu sebebi ile eşyalarınızı arkalara iterken sizi biraz zorlayabilir. Ancak bu durum sedan otomobillere özgü bir durum bunu belirtmeliyiz.

Astra Sedan Bagaj Görseli
Eşikli bagaj yapısı kullanıcılarına 490 litrelik bir hacim sunuyor.

Yakıt Tüketimi

Uzun yolda 4.6 lt/100 km, şehir içi sıkışık trafikte ise kullanıma bağlı olarak 5 lt/100 km veya 6.5 lt/100 km yakıt tüketiyor Opel Astra Sedan. Tork konvertörlü şanzımana sahip otomatik modelde bu tüketim 0.5-1 litre civarı artabilir.

Astra Sedan Kimler Tarafından Tercih Edilmeli ?

İşi gereği uzun yol yapan, az yaksın çok kaçsın düşüncesi olan, bakımı parçası uygun fiyatlı olsun diye düşünenler kesinlikle Opel Astra J Sedan 1.6 CDTI modelini tercih edebilirler.

Astra Sedan 4
Klasik bir sedan olsa bile yakışıklı bir görünüşü var Astra’nın.

3 YORUMLAR

  1. astra opelin en sevdiğim modellerinden bir tanesi özellikle anahtarsız giriş ve çalışma sistemine bayılıyorum epey kullanışlı duruyor. Opelin 15 aya 0 faiz fırsatından faydalanıp almayı düşünüyorum

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here