Opel Insignia Üretimi Bu Yıl Sonlanıyor!

0
2718
Opel Insignia

Sevilen modellerden olan Opel Insignia üretimi bu yıl sonlanacak. Alman otomotiv devi Opel, yenilenen otomotiv dünyasına ayak uydurmaya çalışıyor. Bu yüzden D segmentinde önemli bir yere sahip olan Insignia modelini durdurma kararı aldı. Opel Insignia’nın son versiyonu 2016 yılında piyasaya çıkmıştı. Aynı zamanda en son 2019 yılında makyajlanmıştı.

Opel Insignia

‘Elektrikli Modellerin Üretimi Artacak’

Bir Opel yetkilisi, Business Insider’a konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaları şu şekilde;

“Gittikçe katılaşan CO2 emisyon kuralları ve Rüsselsheim’de elektrik destekli modellerin üretimine daha fazla yer açmak amacıyla Insignia üretimine bu yıl son verilecek” dedi.

Aynı zamanda yetkili, Opel’in söz konusu fabrikada odaklanacakları modelleri ekledi. Bu modeller, Opel Astra, Opel Astra Sports Tourer ve DS4 olacak.

Insignia Yerine Yeni Model Geliyor!

Modelin üretimi bitiyor ancak Opel, Insignia yerine gelecek model için çalışmalara başladı. Yeni model 2024 ya da 2025 yılında gelmesi bekleniyor. Ayrıca model, hibrit motor ile gelecek. Aynı zamanda aracın sedan yerine SUV kadar yerden yüksek olmayacak. Ancak sedana göre yerden yüksek olan bir crossover kasasında olması bekleniyor.

Opel Insignia Özellikleri

Opel InsigniaModel, 122 beygir güç ve 285 Nm tork üreten motora sahiptir. Aynı zamanda motor, 1.5 litrelik turbo dizeldir. Araç 0-100 km/s hızlanmasını 12,2 saniyede tamamlamaktadır. Ayrıca maksimum hızı 200 km/saattir.

Insignia’nın dış tasarımına baktığımız zaman oldukça şık bir tasarım diyebiliriz. Ayrıca keskin hatları olmasına rağmen sportif görünümünden ödün vermiyor. Bundan dolayı model için hem lüks hem sportif bir tasarıma sahip diyebiliriz. Modelin iç tasarımı ise dış tasarımı gibi oldukça şık bir görünüme sahiptir. Opel Insignia’nın iç kısmında bulunan deri detaylar ise dikkat çekiyor.

1.5 CDTI EcoTEC Start&Stop, Dizel, 122 HP Yakıt Tüketimi Vites Tipi Fiyat
Exclusive 4.3 Lt/100 Km Otomatik 1.149.900 TL

 

Sıfır km Opel Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here