Mini Elektrikli John Cooper Works Üzerinde Çalışıyor

0
1324
mini elektrik

Mini, John Cooper Works isimli performans araçları ürettiği alt markasına da elektrikli araçlar eklemeyi planlıyor. Şirket içerisinde “GPE” olarak adlandırılan bu prototip, yakın zamanda piyasaya sunulan Mini JCW GP modelinin gövdesini kullanıyor. Elektrikli aracın da benzer bir şasi kurulumuna sahip olabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca egzozun olmaması, düz bir ön ızgara ve Mini Electric logosuna benzer bir logo aracın EV olduğunu işaret ediyor.

Marka patronu Bernd Körber, “Elektrikli John Cooper Works modelleri için konseptler geliştirmek öncelikli hedefimiz” dedi.  Ayrıca “Geleneksel içten yanmalı motorlara sahip John Cooper Works modelleri, dünyanın dört bir yanındaki motor sporları tutkunlarının istek ve ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynamaya devam edecek.” diye ekledi.

Mini Elektrikli John Cooper Works teknik detayları belli oldu mu?

Henüz elektrikli JCW Mini’lerin hiçbir teknik detayı belli olmasa da Mini yetkilileri, aracın gelecekteki Mini’ler için bir altyapı olacağını söylüyor. Ayrıca performansın 302 HP olan JCW GP modelinden daha iyi olması ve sürüş keyfi konusunda bir eksikliğin olmaması için çabalanıyor.

mini elektrikli jcw

Ayrıca bu heyecan verici aracın ilk olarak Mini’nin markayı yeniden konumlandırma toplantıları sırasında ortaya atıldığını söyleyebiliriz. Mini firması elektrikli JCW modelinin yanında yeni araçlar da planlıyor. Bu araçlardan biri Great Wall Motors ile Çin’de geliştirilecek olan Paceman. Mini, Paceman ismini tekrardan canlandırmak için bir crossover EV araç planlıyor. Ayrıca Countryman ailesinin boyutlarının büyümesi ve BMW X1’e rakip olarak öne sürüşmesi de planlanıyor.

İkinci El Mini İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here