Mercedes GLC Tanıtıldı

3
2118

Stuttgartlı üretici, Mercedes GLK’nın yerini alan GLC modelini duyurdu. Audi Q5 ve BMW X3’e karşı ciddi şekilde göz dağı veren otomobil, bir dizi yeniliği bünyesinde barındırıyor.

 Geçtiğimiz hafta Almanya’da kamuflajlı haliyle objektiflerimize yakalanan Mercedes GLC’nin örtüsü sonunda kalktı. Mercedes GLK’nın yerini alan otomobil, elbette GLA’nın üzerinde konumlandırılıyor ve bir crossoverdan çok SUV olduğunu gözler önüne seriyor. Yüzü GLE, GLC Coupe konsepti ve C Serisi’nden önemli esintiler taşıyan otomobilin profil tasarımı oldukça özgün. Stop grubunun ince yapısı da sportif tatlar katıyor ve gelecek Mercedes modelleri için de önemli ipuçları veriyor. Aks mesafesi GLK’ya göre 118 mm artırılan (2873 mm) otomobilin bagaj hacmiyse 580 litre olarak açıklanıyor. Boyu 120 mm uzun olan GLK’nın (4656 mm), genişliği 1890 mm, yüksekliğiyse 1639 mm.

 

İç mekandaysa selefinden daha fazla diz, baş ve omuz mesafesine sahip olduğu söylenilen GLC’nin kokpit tasarımı büyük oranda C Serisi’ne benziyor ve büyük bir sürprizle karşılaşılmıyor.  Kalite algısınınsa en azından fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla bir hayli yükseltildiği belli oluyor.

 

Mercedes GLC’de ilk etapta iki dizel ve bir benzinli motora görev verilecek. GLC 220d 4MATIC versiyonunda 170 HP güç üreten 2,1 litrelik turbo beslemeli dizel, GLC 250d 4MATIC’te ise aynı motorun 204 HP güç üreten varyasyonuna yer veriliyor. Benzinli versiyonda ise 211 HP güç üreten 2,0 litrelik motor görev alıyor. Plug-In Hybrid GLC 350e 4MATIC modelinde bu motora 116 HP güç üreten bir elektrikli motor eşlik ediyor ve SUV, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor. Hibrit model hariç, motor gücü, 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla dört tekerleğe birden aktarılıyor. Hibrit versiyondaysa 7 ileri vitesli şanzıman tercih edilmiş.

 

Otomobilde hava süspansiyon sistemi tercih edilebilecekken, arazi koşulları için de bir dizi yenilik yapılmış. Rocking Assist sistemiyle otomobil 50 mm kadar yükselebiliyor ve tüm çekiş sistemleri arazi koşullarına göre programlanıyor. Bunun yanı sıra uzun huzmeli far desteği, kaza tespit sistemi, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi gibi sistemler GLC’de sunulacak.

 

Yeni Mercedes GLC, Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösterilecek ve yıl sonunda yollarla buluşacak.

3 YORUMLAR

  1. Mercedes’in yeni isim politikası sonucunda orta sınıf SUV’u GLK artık tarihe karıştı. Onun yerini ise Mercedes’in yeni SUV modeli GLC aldı. GLC basit bir tanımla C-Serisi’nin SUV versiyonu. Zaten iç ve dış tasarımı da bunu inkar etmiyor. Otomobilin boyu 4,53 metreden 4,65 metreye, aks mesafesi de 2,75 metreden 2,87 metreye uzamış. Anlayacağınız gibi GLC küçük kardeşi GLA ile aradaki farkı iyice açmış. İç mekanda bu yeni ebatların faydası özellikle arka koltukta görülecektir. Böylece GLK’nın sınırlı arka koltuk diz mesafesi sorunu ortadan kalkabilir. SUV’un bagaj hacminin 450 litreden 580 litreye çıkmış olması da oldukça iyi bir haber. İç mekanda yoğunlukla C-Serisi’nden izler taşıyor. Bunun anlamı bizim pek alışamadığımız kumanda sisteminin GLC’de de kullanıldığı. GLC’nin motor seçenekleri şimdilik iki dizel ve bir benzinli ile sınırlı. 2,1 litrelik dizeller GLC 220 d ve GLC 250 d olarak anılacak ve sırasıyla 170 HP güç ve 400 Nm torkla 204 HP güç ve 500 Nm tork üretecek. 2,0 litrelik benzinli motorsa GLC250 olarak anılacak ve 211 HP güç ve 350 Nm torka sahip olacak. Bu motorların üçü de 4 tekerlekten çekiş sistemi ve 9 vitesli otomatik şanzımanla gelecek.En yakın yeni motor seçeneği GLC250’de kullanılan 2,0 litrelik benzinli motorun 116 HP güç üreten bir elektrik motoruyla birlikte kullanıldığı GLC 350 e’yle gelecek. Küçük hacimli motorlar konusunda henüz bilgi yok ama Mercedes bu konuda cömert davranabilir. GLC doğal olarak pek çok teknolojik oyuncakla donatılabilecek. Bun

  2. Alman lüks otomobil üreticisi Mercedes’in yeni bir crossover model üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Autobild’in haberine göre markanın GLC modeli baz alınarak geliştirilecek olan yeni model aerodinamik verimliliği yüksek bir gövdeye sahip olacak ve GLC ile yalnızca tavan ve camlarını paylaşacak. Yeni aracın teknik özellikleri hakkında henüz bir bilgi mevcut olmamasına karşın Autobild crossover’ın gövdesinin zeminine yerleştirilmiş pil grubuna ve en az iki elektrikli motora sahip olacağını iddia ediyor. Aracın ayrıca yaklaşık 545 bg güç üreteceği ve 400 km’lik menzile sahip olacağı söyleniyor. Crossover’ın kablosuz şarj sistemine sahip olacağı da söylentiler arasında yer alıyor ancak pillerin şarj olma süresi hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Audi’nin yeni geliştireceği Q6 e-tron modeline rakip olması beklenen yeni Mercedes ELC’nin Almanya’da yaklaşık 50.000 euro’luk fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. ELC’nin rakibi olan Q6 e-tron’un ise yaklaşık 505 bg güce ve 500 km’lik menzile sahip olacağı iddia ediliyor.

  3. Söylentinin ardından sektörde büyük yankı uyandıran Mercedes hidrojen enerjisi beraberinde çalışan otomobilin üretileceğini doğruladı. Detroit’te gerçekleştirilen Otomobil Fuarı’nda detaylarının açıklanmasının ardından otomobil tutkunlarını heyecanlandıran Mercedes bu projesini doğruladı. Firma yöneticisi Thomas Weber tarafından teyit edilen açıklamanın ardından söz konusu projenin Mercedes GLC modeli ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Üç dakikada hidrojen tanklarının doldurulabileceğini belirten firma böylece Toyota ve Honda’dan sonra hidrojen enerjisini kullanan 3. firma olma özelliğini taşıyacak.Piyasaya sürüleceği tarih netlik kazanmayan modelin ve teknolojinin 2017 yılında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here