İşte beklenen Fiat Egea HB

2
2050

Tofaş’ın ürettiği Egea’nın hatchback versiyonu yollara iniyor

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği otomobil projesinin ikinci kompakt sınıf modeli Fiat Egea Hatchback 53 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Fiat showroom’larında yerini aldı. Genişliği, bagaj hacmi, konforu ve sınıfından ayrıştıran teknolojisi ile yine ezber bozan Egea Hatchback, 5 yıl/100 bin kilometre garantili olarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sınıfında ilk kez standart olarak sunulan üstün teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken Fiat Egea Hatchback, ilk etapta manuel şanzımanlı olarak 1.4 litre 95 HP ve 1.4 litre T-Jet 120 HP benzinliyle, 1.3 litre 95 HP ve 1.6 litre 120 HP Multijet dizel motor seçenekleriyle sunuluyor.

İDDİALI GERİ DÖNÜŞ
Fiat markasının, Tofaş tarafından geliştirilip üretilen Egea model ailesiyle, Avrupa’da en büyük pazar payına sahip kompakt sınıfa güçlü bir geri dönüş yaptığına dikkat çeken Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, “Egea Sedan ile pazara çok hızlı bir giriş yaptık; ürün ve konumlandırma açısından benzeri olmayan bir model oluşturduk. Egea Sedan satışta olduğu ilk 6 ayda 16 bin adetlik satış rakamına ulaşarak otomobil pazarında en çok satılan modellerden biri haline geldi. Şimdi yeni Fiat Egea Hatchback ile bu başarıyı taçlandıracağız. Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen üç zengin donanım seçeneğiyle kompakt hatchback müşterilerinin de gönlünü kazanacağız. Fiat Egea Hatchback, daha iyi bir otomobile sahip olmak isteyen müşterilere, ekonomik fiyatlarla, gerçekten ihtiyaç duydukları donanımlarla hitap eden, yine ‘ezber bozan’ bir model oldu” dedi.

OTOMATİK SONBAHARDA
Türkiye’de hâlihazırda geliştirilen ve üretilen tek kompakt hatchback model unvanına sahip Fiat Egea Hatchback’in liste başlangıç fiyatı 53 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 77 bin 900 TL’den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 HP ve 1.4 litre T-jet 120 HP benzinli,1.3 litre 95 HP Multijet dizel ve 1.6 litre 120 HP Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanan Fiat Egea Hatchback, öncelikle 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek. Fiat Egea’nın 6 ileri tam otomatik şanzımanla kombine edilen 110 HP gücündeki 1.6 litrelik E-Torq motorlu versiyonu ve 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin çift kavrama otomatik şanzımanlı (DCT) versiyonu ise sonbaharda bayilerde yerini alacak.

ZENGİN DONANIM SEÇENEĞİ
Easy Plus, Urban Plus ve Lounge Plus adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulan Fiat Egea Hatchback, giriş versiyonundan itibaren kompakt hatchback sınıfı müşterilerinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla dikkat çekiyor. Modelin giriş seviyesi olan Easy Plus donanım paketinde; 6 havayastığı, krom kapı kolları, 16 inç jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radyo/MP3 çalar, Bluetooth bağlantısı, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ABS, ESP, Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor. Bir üst donanım paketi Urban Plus’ta ileri sürücü destek sistemleri standart olarak sunuluyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Çarpışma Riski Uyarı Sistemi ve Otomatik Acil Durum Freni özelliklerinden oluşan bu teknolojiler ile Egea Hatchback tüm rakiplerinden ayrışıyor. Tüm bunlara ek olarak LED gündüz sürüş farları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, otomatik klima, park sensörü ve 5 inç dokunmatik ekranlı UConnect sistemi özellikleri ile de daha fazla konfor beklentisi olanlara hitap ediyor. Fiat Egea Hatchback’in en üst donanım paketi olan Lounge Plus ise kompakt hatchback kullanıcılarının beklentilerini bir adım daha ileri taşıyor. Bu donanım seviyesinde Urban Plus’a ek olarak 7 inçlik yüksek çözünürlüklü tablet ekran, 17 inçlik alaşımlı jantlar, far ve yağmur sensörleri ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor.

ETKİLEYİCİ TASARIM
4368 mmm uzunluğa, 1792 mm genişliğe ve 1495 mm’lik yüksekliğe sahip Fiat Egea Hatchback, Tofaş tarafından geliştirilen modüler platformun sunduğu 2636 mm’lik aks mesafesiyle kabin içinde maksimum alan sunuyor. Arka koltukta seyahat edenler için yüksek bir baş ve omuz mesafesi ve açık bir görüş alanı sunan Fiat Egea Hatchback, ayrıca sınıfının en uzun diz mesafesi ile yine ezberleri bozuyor. 440 litrelik bagaj hacmine sahip Fiat Egea Hatchback, yine sınıfının en iyi değerini kullanıcılarına genişlik ve derinlik üstünlüğüyle başarıyla sağlarken, aynı zamanda 5 yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak en geniş alanı sunabiliyor.

GÖVDE ÖZELLİKLERİ
Fiat Egea Hatchback, sahip olduğu ekstra özellikler ile rakiplerine göre daha sessiz bir sürüş konforu sağlıyor. Gövdede yüksek dinamik rijitlik sağlayan yapısal güçlendirmeleri, motor ve aktarma organlarındaki titreşim sönümleyicileri ve izolatörleri, izolatörlü çamurluk kaplamaları, yüksek yutumlu tavan kaplama yapısı ve araç içi ek izolatörleri ile kabin içinde ideal bir akustik performans sunuyor.

2 YORUMLAR

  1. Stilo ve Bravo’nun başarısızlıklarının ardından Fiat’ın büyük bir iddiayla piyasaya sunduğu Egea ailesinin ikinci üyesi hatchback karoserle satışa sunuldu. Üstelik tam da Fiat’tan bekleyeceğiniz üzere rakiplerine göre daha uygun fiyatlara sahip ve yine üstelik bu sefer Fiat’tan beklemeyeceğiniz şekilde ilginç donanımlara sahip olarak satışa sunuldu. Peki Fiat Egea Hatchback yeterince iyi mi? Fiat’ın
    yeni kompakt sınıf hatchbacki. Selefi iki yıl önce üretimi durdurulan ama kimsenin eksikliğini hissetmediği Bravo ondan öncede Stilo idi.
    Bu sayede sürdürmesi gereken bir başarısı yok ama pazarın en yoğun perakende satışının yapıldığı sınıfında tutunmak için Fiat marka
    algısının yarattığından daha yüksek beklenti yaratmalı. 4,37 metrelik uzunluğu ya da 2,64 metrelik aks mesafesiyle sınıf ortalamalarında
    boyutlara sahip. Ülkemiz dışındaki tüm pazarlarda Tipo adıyla satılıyor. Bütün kokpit içinde belki de en çok sırıtan unsur ilk kez Grande Punto’da karşımıza çıkan cam kumandaları. Yaşam ve kullanım alanları konusunda Fiat büyük iddiaya sahip. Bagaj hacmi de büyük puntolarla yazılan 440 litre çok iyi ve muhtemelen bu rakamı şimdiye kadar bir kaç yerde duymuşsunuzdur ama bu rakam lastik tamir kiti kullanıldığında elde ediliyor. Türkiye’de ise yedek lastik ve 380 litrelik bagaj hacmi söz konusu ki bu değer de sınıfın ortalamasına denk geliyor. Eğer aradığınız konforlu, güvenli ve ekonomik bir aile aracıysa adresinizi rahatça Egea’ya çevirebilirsiniz. Fiat bu sefer kompakt sı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here