Apple Carplay’in özelleştirme ve gizli özelliklerini sizin için derledik;

carplay

Apple CarPlay, araba kullanırken IPhone’unuzu kullanmanızı kolaylaştıran bir özellik. Ayrıca aracınızın Siri özelliğini kullanarak multimedya ekranını sesinizle kontrol etmenizi sağlıyor. Birçok araç markası başta olmak üzere yeni araçlarda da bu özellik artık olmazsa olmaz özellikler arasında. Carplay, yalnızca multimedya ekranınızdaki bilgi ve eğlence sistemini kontrol etmenizi sağlayan bir uygulama değil. Carplay’i aynı zamanda multimedya ekranındaki uygulamaları düzenleme imkanı sunuyor. Bu özeliğinin dışında Carplay’in gizli özellikleri de mevcut. 

CarPlay telefon, müzik, haritalar, mesajlar, Podcast’ler ve sesli kitaplar uygulamaları yüklü şekilde aracımızda. Carplay’in uygulama çeşitliliği ellerimizi kullanmadan iletişim ve sosyalleşmeye devam etmemizi sağlıyor. Ayrıca sürüş güvenliğini üst seviyede tutuyor.

CarPlay’in üçüncü taraf uygulamalarla özelleştirilebilmesi en iyi özellikleri arasında. Apple, bu uygulamaları yüklemeyi IPhone’unuza indirdiğinizde CarPlay ekranında görülecek şekilde kolaylaştırıp ve tasarladı. Ayrıca CarPlay’de sekizden fazla uygulamaya sahipseniz, IPhone’unuzda yaptığınız gibi bir sonraki ekrana hızlıca kaydırarak ilk ekranda olmayan uygulamalara ulaşabiliyorsunuz.

Merak edilenler arasında olan bir diğer soru ise Carplay’e hangi uygulamaların yüklenebileceği?

Müzik Uygulamaları

Endişelenmeyin, yalnızca Apple Music ve ITunes koleksiyonunuza sıkışıp kalmıyorsunuz. CarPlay Spotify, Google Play Müzik ve Amazon Müzik gibi ITunes alternatiflerini destekliyor. Böylece nerede olursanız olun müziğinizi dinleyebiliyorsunuz.

Radyo Uygulamaları

Gerçek radyo istasyonlarını yayınlayan Slacker Radio ve IHeartRadio gibi uygulamaları ve App Store’da yer alan favori yerel radyolarınızın uygulamalarını yükleyebilirsiniz.

PodCast Uygulamaları

Podcast’lere bağımlıysanız, CarPlay ile birlikte gelen Podcast’ler uygulamasıyla sınırlı değilsiniz. Mevcut en popüler Podscat uygulamalarından Overcast, Downdcast ve Pocket Casts gibi uygulamaları yükleyebilirsiniz.

Haber Uygulamaları

Sabah ve akşam işe gelip giderken haberleri takip edebileceğiniz birkaç harika haber uygulaması var.

Sesli Kitap Uygulamaları

IBooks aracılığıyla sunulan sesli kitaplara ek olarak, popüler sesli kitap uygulamaları Amazon Audible veya Audiobooks‘u yükleyebilirsiniz. IPhone’unuzda yaptığınız gibi bir sonraki ekrana hızlıca kaydırarak ilk ekranda olmayan uygulamalara ulaşabilirsiniz.

Kullanıcıların merak ettiği Carplay ekranını özelleştirmeye yönelik ipuçları işte böyle; 

Popüler üçüncü taraf uygulamalarını ana ekrana taşıyarak veya bazı varsayılan uygulamaları gizleyerek CarPlay ekranını özelleştirebilirsiniz. Özelleştirmeyi CarPlay’iniz aktif olmasa dahi, iPhone’unuzda istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

  • Öncelikle iPhone’unuzun Ayarlar uygulamasına gidin.
  • Ardından aşağı kaydırın ve Genel‘e dokunun.
  • Arabanızı bu ekranda listelenmiş olarak görmelisiniz. Özel ayarlarınız için arabanıza dokunun
  • .Araba ayarları, sanal bir CarPlay ekranı içerir. Bu ekrandaki uygulamaları, tıpkı iPhone’da yaptığınız gibi taşıyabilirsiniz.
  • Bir uygulamayı taşımak için parmağınızı uygulamanın üzerine basılı tutun ve yerleştirmek istediğiniz yere sürükleyip bırakın.
  • Bir uygulamayı gizlemek için parmağınızı uygulama üzerine basılı tutun ve simgenin üzerinde görünen eksi işaretine dokunun. Bununla birlikte Uygulama sanal CarPlay ekranının hemen altındaki gizli uygulamalar menüsüne taşınır. Tekrar eklemek isterseniz basitçe dokunmanız yeterli olacaktır.

Carplay Kullanıcılarının Merak Ettiği Gizli Özellikleri; 

Bir radyo istasyonu oluşturun: ITunes koleksiyonunuz aracılığıyla dinlediğiniz şarkıya benzer daha fazla müzik duymak ister misiniz? Now Playing ekranındaki üç noktaya dokunduğunuzda, mevcut şarkıdan bir radyo istasyonu oluşturma seçeneğine sahip olursunuz.

Arabanızı bulun: Bu özelliği hem CarPlay ile hem de iPhone’unuzu Bluetooth ile arabanızın bilgi-eğlence sistemine bağlayarak kullanabilirsiniz. Haritalar uygulamasındaki bir ayar, IPhone’unuzun arabanızı park ettiğiniz yeri hatırlamasını sağlar. Sistem GPS ile çalıştığından kapalı otoparklarda verimli olmayabilir. Ancak büyük bir açık otoparkta arabanızı kolayca bulmanızı ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Özelliği etkinleştirmek için IPhone’unuzda Ayarlar > Haritalar‘a gidin ve Park Etme Konumunu Göster seçeneğinin yanındaki anahtarı Açık pozisyona getirin.

Ekran görüntüsü alın: IPhone’unuz CarPlay’e bağlıyken bir ekran görüntüsü alırsanız, hem IPhone’unuzun ekran görüntüsünü hem de CarPlay ekranınızın ekran görüntüsünü alırsınız.

Trafik cezasından kaçının: Bu özelliğin göz ardı edilmesi kolay olabilir. Ancak yönlendirme açıkken, mevcut konumunuzun hız sınırı ekranda görüntüler ve hız limitlerini aşmadığınızdan emin olursunuz.

Siri: CarPlay ve Siri’yi kullanarak metin mesajlarını dinlemek, cevaplamak, e-posta göndermek, takviminize etkinlik eklemek ve hatırlatıcı ayarlamak için sesinizi kullanabilirsiniz. 

Apple Yeni Nesil CarPlay Sistemi Nasıl Olacak?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here