İkinci el otomobil pazarında gözler 2015’te

1
1076

Antalya’da ikinci el satış ve oto kiralama hizmeti veren firmanın yetkilisi Veli Demir, 2014 yılında otomotiv sektörünün durumunu ve nasıl bir tablonun hâkim olduğunu anlattı.

İkinci el oto alım satımı ve rent a car hizmetiyle sektörde büyük bir ivme yakalayan şirketin yetkilisi Veli Demir, 2014 yılını ve sektörü değerlendirdi. Veli Demir, 2014 yılı ilk çeyreğinin sektörde hareketli başladığını hatırlattı. Demir, bu dönemde Özel Tüketim Vergisi ve döviz kurlarındaki artışların ardından sıfır araçların ciddi oranda zam görmesi ve talebin ekinci ele kaymasıyla yıla iyi başladıklarını söyledi. Ancak, yılın ikinci çeyreğinde beklenen oranlara ulaşamadıklarının altını çizen Demir, “ Üçüncü çeyrekte az da olsa bir canlılık yaşadık. Yılın son çeyreğinde ise hem alım hem de satış yönünde bir hareketlenme yaşandı. Tabi artan faiz oranları vatandaşları temkinli olmaya itti. Piyasadaki bu belirsizlik yapı, doğrudan otomotiv sektörüne etkiledi. Son dönemlerde faiz oranlarının normal seyrine dönmesi bile durumu düzeltmeye yetmedi. Özellikle devletin izlediği politika ve buna bağlı olarak düzenlenen kredi oranları, kredi ile araç alan vatandaşı doğrudan etkiledi”  dedi.  2014 yılı için koyulan hedeflere, yaşanan durgunluk nedeniyle ulaşılamadığını ifade eden Demir, , ikinci el otomobil satışlarında 2015 yılından umutlu olduklarını söyledi. 

 

1 YORUM

  1. sayın veli beye katılıyorum şuan 1.çeyrekteyiz hareketlilik yok inş 2. 3 .ve son çeyrek ten umutluyum döviz altın bırakırsa tabi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here