Hyundai Robotik Firması Boston Dynamics’i Satın Alıyor

0
1112

Dünyanın en büyük otomobil ve ağır vasıta üreticilerinden birisi olan Hyundai büyük bir satın almaya imza atıyor. Robotik araçlar üretilmesi ve geliştirilmesi ile alakalı çok önemli işler başaran Boston Dynamics’i satın alıyor. Hyundai robotik firması atağı ile gelecekteki otonom sistemler adına büyük Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmesi bekleniyor.

Hyundai Robotik Açılımı

The Korea Economic Daily’ye göre Hyundai Motor Şirketi, Boston Dynamics’i 921 milyon $ karşılığında satın alacak. Hyundai, satış fiyatının yaklaşık yarısını finanse edecek, geri kalanını ise bağlı kuruluşlar ödeyecek. Chung Euisun’un geçen Ekim ayında başkan seçilmesinden bu yana, şirket robotik üzerine daha fazla odaklandı ve şirket robotiklerin gelecekteki işlerinin yüzde 20’sini oluşturacağını söyledi. 2017’de Hyundai robotik departmanını kurdu, ancak bu yıla kadar resmi olarak faaliyete geçmedi. Bu grup ayrıca 2019’da 42dot araç başlangıcı ve Realtime Robotik’e yatırım yaptı.
Aslında her ne kadar robotik firması ile Hyundai’nin ne derecede bir birlikteliği olabilir soru işareti gelse de akıllara çok mantıklı ve gelecek vadeden önemli bir iş birliği olduğunu söyleyebiliriz. Gelecekte otomobil ve ulaşım sektörünün otonom ve robotik sistemlerle yürüyeceği öngörülüyor. Hareketli robotlar üzerinde çalışan bir firma olan Boston Dynamics’in çalışmaları Hyundai’ye ciddi avantaj sağlayabilir. Günümüzde yapay zeka her teknolojik alette kullanılmaya çalışılan ve de önemli gelişme kaydeden bir teknoloji. Otomatik park etme modlarından, serbest sürüş modeline kadar hepsinin arkasında bu robotik sistemlerin olacağı tahmin ediliyor.
Hyundai robotik

Boston Dynamics

Boston Dynamics’e gelecek olursak şirket 7 yıl içinde üçüncü kez satılıyor. 2013’te Google ve 2017’de Softbank tarafından satın alındı. Robot üreticisi 1992’de MIT’den ayrılarak kendisini bir şirketi haline getirmeyi başardı ve bugün devlerin peşlerinden koştuğu bir robotik gelişim şirketi. Boston Dynamics ürettiği Spot isimli robot köpekle ünlenmişti. 2015 yılında tanıtılan Spot, koşabilen, merdiven çıkabilen ve kapıları açabilen dört ayaklı bir robottu. Boston Dynamics’in insansı robotu Atlas ise havada dönüş, amuda kalkma ve zıplama gibi koordinasyon gerektiren hareketleriyle tanınıyor. Özellikle Atlas son yıllarda sosyal medyada çokça paylaşılan ve dikkat çeken bir robot oldu. Bakalım gelecekte bizi ne gibi yeni robotlarla tanıştıracaklar.
Hyundai robotik

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here