En garip motosiklet tasarımları listemiz daha önce görmediğinizi düşündüğümüz motosikletlerden oluşuyor. Kafanızdaki en ilginç motosikleti bir kenara bırakın ve listemize göz atın.

Uno Dicycle

En Garip Motosiklet

Kanadalı genç, Ben Gulak, 2006 yılında Çin’i ziyaret ettiğinde, şehirlerde kirliliğe büyük çoğunlukta otomobillerin sebep olduğunu gördü. Onun çözümü elektrikli bir motosiklet kullanmak oldu. Gulak’ın tasarladığı motosikleti en garip motosiklet listemize almamızdaki en büyük etken tasarımı. Tek tekerlek üzerinde dengeli bir şekilde motosiklet kullanım sağlayan Uno Dicycle isimli motosiklet ilk bakışta ürkütse de denge konusunda çok yetenekli.

Majestic

En Garip Motosiklet

Sadece garip ve güzel değil, Majestic de devrimciydi. Georges Roy’un motosikletiyle öne çıkardığı fikirler hala tasarımcılar tarafından araştırılıyor. Georges Roy’un 1929’da Majestic üretimini gerçekleştirirken sorduğu sorular otomobil üreticileri için yeni bir çığır açmıştır.

Roy, otomotiv üretimi için seri üretim tekniklerini ve özellikle de metal preslerin yanı sıra gaz tankı, çerçeve ve çatalları kullanarak damgalama karoseri kullanımını tanıtan ilk endüstriyel tasarımcılardan biriydi. Ayrıca monokok tasarım fikrini geliştirerek ün sahibi olmuştur.

Peraves MonoTracer MTE-150

En Garip Motosiklet

Yukarıda baktığınız şey pille çalışan kapalı kabin motosikleti. İnanılmaz verimli olmanın yanı sıra, MonoTracer 4 saniyenin altında 100 km/s hıza ulaşıyor. Ayrıca 240km/s maksimum hız ve 200 beygir güce sahip.

2013’te ilk üretildiğinde birkaç sorun vardı. İsviçre yapımı elektrikli araç için taban fiyat yaklaşık 100.000 $ olarak belirlendi ve ilk olarak ABD Çevre Koruma Ajansı, ABD Gümrüğünden geçirmeye çalıştı ancak ulaştırma Bakanlığı bunu izin vermedi.

Boxx

En Garip Motosiklet

Boxx Bir Arabanın Bagajına Sığayacak kadar küçük bir motosiklet. Görünümü ile alışkın olmadığımız bir tasarımda olması çok dikkat çekmesine neden oluyor.

Boxx Corp scooter web sitesinde kompakt, ve minimalist olarak adlandırılırken, en istikrarlı iki tekerlekli araç kullanılmasına burgu yapılıyor.

Kutu veya bir çanta gibi görünmesine rağmen güç için elektrik motorunu rahatlıkla gizleyebiliyor. Ayrıca küçük ve her yere sığayabilen yapısı ile alışveriş merkezi, havaalanı gibi yerlerde de kullanılabilir. Sıkışık trafikte standart boyutlarda bir motosikletle girmekte zorlanacağınız yerler varken Boxx İle böyle bir sorununuz asla yok.

Piaggio MP3

En Garip Motosiklet

Piaggio 1884 yılından günümüze kadar küçük motosiklet ve ticari araçlar üreten bir İtalyan şirketidir. Aynı zamanda Vespa gibi ünlü scooter üreticilerindendir. Apilla ve Moto Guzi Piaggio MP3 için ön iki tekerleği bir araya getirmek adına üç tekerlekli motosiklet fikrini geliştirdiler. Bu da sürüşü kolaylaştıran bir motosiklet demekti. Kardeşlerine göre biraz daha normal gözükse de yine de ilginç bir motosiklet.

Rokon Trail-Breaker

En Garip Motosiklet

Boxx scooter’un aksine, Rokon Trail-Breaker inanılmaz yararlı ve saf bir yardımcı ve aksiyon dolu motosiklettir. İsim ve Trail-Breaker’a bakmak arasında bu şeyin neyle ilgili olduğunu biliyorsun.

Rokon Trail-Breaker ile sürüş deneyimi yaşamak iki teker üzerinde ATV kullanmak gibi bir şey. 60%’a kadar gradyan tepelerden geçebilir.

Sadece 200cm uzunluğunda ve 129 cm dingil mesafesi var, ama bu agresif görünümlü lastikler 30 cm genişliğinde. Yavaş bir motosiklet olduğunu söyleyelim. Çünkü her şeyi yavaş yavaş yapıyor. Örneğin 60 cm derinlikte suda yolculuk yapıyor.

Rokon en eski motosiklet üreticileri arasında yer alıyor. Trail-Breaker modeli 1960 üretilmiş olup hala çok orijinal prototip gibi görünüyor.

Megola

1920’de üretilen Megola’da oturma pozisyonu gibi koltuk pozisyonu da garipseniyor ve eleştiriliyor. Hatta uzun gidonlar bile eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Megola monokok bir tasarım için tasarlanan ve ön tekerlekte bulunan çamurluk bölgesine monte edilen 640cc 5 silindirli radyal motor tarafından desteklenmektedir. Motorun basitliği ve mekanik sürüklemeye kaptırılabilmek için kaybedilen minimum güç, debriyaj veya şanzıman olmaması ve ayrıca nötr olmaması dışında motorun çok verimli olmasını sağlıyor. Trafik ışıkları 1920’lerde aktif değildi, ama yine de herhangi bir park esnasında veya duraklama da koltuğun neden böyle tasarlandığı açıklanabilir. Çünkü sürüş pozisyonu olarak oldukça konforlu görünüyor.

Vespa 150 TAP

Vespa 150 TAP, 1956 yılında Ateliers de Construction de Motocycles et Automobiles tarafından Fransız silahlı kuvvetlerinin kurduğu özel paraşüt birimi için inşa edilmiştir. Temel olarak, birisi bir scooter alarak ve iki kişilik bir ekip ile uçaktan atlayacaktı. Topu doğrudan Vespa’dan ateşlemek için tasarlanmadı ama bu tanksavar motosikleti olduğu gerçeğini değiştirmez. Acil durumlarda ateşleme yapmak gibi bir durum söz konusu olduğunda Vespa 150 TAP yedek bir silah olarak kalacaktı. Bir Vespa için bundan daha havalı bir tasarım olamaz.

Whitelock Tinker Toy

48 silindirli 5cc 2 zamanlı motora sahip bu ilginç motosiklet tamamen görsel odaklı inşa edilmiş. Tinker Toy motoru bir BMW motosiklet şanzıman ve 16 Kawasaki KH250S motorları kullanılarak inşa edilen üç silindirli parçadan oluşuyor. Motosiklet çalışıyor ancak kullanmanız çok zor. Tabi 2,5 metre boyunuz yoksa. Kullanması zor olsa bile bu motosikletin 48 silindirli olması sahibini tatmin etmeye yetiyordur diye düşünüyoruz. Çünkü çok nadir bir parça.

Roadog

Roadog Wild Bill Gelbge tarafından 1962 yılında toplamda 2 adet üretilen bir motosiklettir.

17 metre uzunluğunda olan Roadog doğruyu söylemek gerekirse en garip motosiklet. Roadog 4 silindirli 152 kübik inç Chevrolet II motorunu kullanıyor. Ayrıca bir Powerglide şanzıman ile değiştirilmiş. Chevrolet motoru diferansiyele bağlı ve motosiklet Corvette disk frenlerini kullanıyor.

Motosiklet uzun çerçeve krom moly çelik boru kullanılarak inşa edilmiş ve ağırlığı nedeniyle, bir kickstand monte edilmemiş. Bunun yerine, motosiklet dört taraftan hidrolik jaklar kullanarak duruyor.

Motosiklet şu anda Ulusal Motosiklet müzesin’de kalıcı olarak sergileniyor.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here